Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Öcsémből meleg lesz? Tehetetle...

Öcsémből meleg lesz? Tehetetlenek vagyunk a lányossága eltörlésében.8 éves.

Figyelt kérdés

Sziasztok.

5-en vagyunk testvérek.

1 lány 4 fiú. Lány 5 éves,az érintett 8,utolsó előtti 9 és én 13.

Mindig,de mindig csak a lánytestvérünkkel játszik,barbiest!!,babást,papásmamást,pónisat,minden csupa rózsaszín körülötte.

Amikor berendeztük tavaly nyáron a szobát,ő mindenképp a lánnyal akart egy szobában lenni,mert akkor neki is lehet sárga-rózsaszín fala és csillámos képei.Persze anyuék gyorsan kikúrálták,de csak rövid időre.

Suliban is verik,tiszta nyámnyila!!!-Az öcsém.Pedig az osztályban elég magas gyerek és viszonylag erős is,mivel sportol 6 éves kora óta.De mégis,ha valaki a "cukisága" miatt veri,se nem visszaüt,se nem szól..semmi,elkezd sírni és kész.

Amikor a szüleink néha elvisznek minket(leárazáskor) ruhát vásárolni,akkor mindenki 20-30 ezerre kaphat,amit csak szeretne,kivéve a kislányt-mert neki nincs teljes szabadsága ilyenkor és persze annak az öcsémnek sem,mivel mindenből lágy? vagy milyen színeket választ,semmi kapucni,oldalzseb,szuperhős,stb

Anyuék nem akarják pszihológushoz vinni :(,mert apám veréssel próbálja helyrehozni,amiben mi sem maradunk el,nehogy már kocsog legyen az öcsém,olyan megalázó,hogy farsang előtt mindenki elmondta ofőn,hogy ő mi szeretne lenni,erre csak az öcsém találta ki,hogy ő "Tündér akar lenni,egy lovon"-nem ment el a farsangra.

Szerintetek mi baja?

2012. ápr. 16. 18:42
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/182 anonim ***** válasza:
100%

Mint irták már ettől nem biztos hogy meleg lesz, a homoszexualitás nem abban merül ki hogy egy fiú lányos dolgokat csinál! Nem is nemi identitás szerepel van a baj, hiszen irta a kérdező, hogy a gyerek tudja magáról hogy fiú, csak nem úgy viselkedik! azt pedig egy pszichologus tudná megmondani hogy mégis mi a gond a kisfiúval...

a szüleidet pedig mindenképpen beszéld rá, vagy az iskolában kérd meg az osztályfönököt, hogy szóljon az iskola pszichologusnak (minden iskolának kell lennie egynek).

a pszichologus nem jelent semmi rosszat! ezt tudniuk kell a szüleidnek! az én unokahugomat is pszichologushoz kellet vinni, ő a társaihoz képest nagyon le volt maradva mind tanulásban, mind beszédben.. ez miatt az osztálytársai és néhány tanár is piszkálta, folyton rossz jegyeket kapott, és állandóan sírt és sokat betegeskedett a szorongástól.. a pszichologusnál csináltak vele játékos tesztet, megfigyelték stb, és kiderült hogy egy születés közbeni komplikáció miatt "beteg" (az ő baja sem betegség hivatalosan, de nem tudok rá más szót). Átkerült egy speciális iskolába, ahol az egyik legjobb tanuló lett, mert így hogy kiderült mi a gond mi is tudtunk segíteni neki az otthoni tanulásban.

(persze az elején vigasztalni kellett, mert nem értette hogy mi a baj vele)

2012. ápr. 18. 20:25
 92/182 A kérdező kommentje:

Sajnos teljesen kizárt,hogy névvel és regisztrációval elvinnék.Sajnálom én a ti szemszögeteket is megértem,apámét is valamennyire.

miiiiiiiiiért nincs olyan (természetesen személyesen meglátogatható pszichológus),akinek nem kell bemutatkozni és nyilvántartásba kerülni?

2012. ápr. 18. 23:02
 93/182 anonim ***** válasza:
96%

Nem szoktam végigolvasni az összes hozzászólást, de most megtettem, mivel a kérdésben leírtak szinte teljes egészében az én gyerekkoromra emlékeztettek.

Velem is ugyanaz volt a helyzet, mint az öcséddel, ugyanúgy a lányos dolgok érdekeltek, lányokkal jöttem ki jobban, a suliban a legtöbb fiú szekált és bizony sokat sírtam. Utólag visszagondolva én is szerettem volna felvenni harisnyát, hogy lánynak érezhessem magam, csak nem mertem mondani, így megtette ilyen feszülős bicós-nadrág is. És nem akarlak elkeseríteni Kedves Kérdező, de én meleg vagyok és az alapján, amit leírtál, szerintem az öcséd is meleg lesz. Nem 100%, de nagyon valószínű.

Valóban jobb lenne szakember (pszichológus) segítségét igénybevenni, de nem abból a célból, hogy mindenképpen az öcsédet változtassátok meg, hanem hogy a család többi tagjában tudatosuljon, hogy amit jelenleg tesztek (verés, szekálás, fiússá nevelés) milyen mérhetetlen lelki sebeket fog okozni ebben a kisgyerekben.

Az én apám is hasonló volt, mint a tietek, ha valami nem tetszett neki üvöltözött és gyakran eljárt a keze is. A problémáimról, gondjaimról, érzéseimről sohasem tudtam vele beszélni. És mit ért el ezzel? Hogy meggyűlöltem, a világon mindennél jobban utálom a mai napig, és nem titkolom, hogy mérhetetlen öröm volt számomra, amikor néhány éve távozott az élők sorából. Meg nem tudott változtatni, ugyanúgy "más" vagyok, csak éppen a másságom már melegsében nyilvánul meg, ugyanis már egyáltalán nem vagyok nőies.

Az öcsédenek jelenleg nagyon súlyos lelki terhei vannak. Keresi a helyét, nem érti, hogy miért bántja mindenki, mit csinálhat rosszul, a suliban is mindenki cseszteti és még a családja sem áll ki mellette, holott hatalmas mennyiségű szeretetre és megértésre lenne most szüksége. Persze nem azt mondom, hogy járjon lányruhában, de azt kellene elfogadni, hogy nem feltétlenül kell őt mindenáron fiússá nevelni. Az én fájdalmas gyerekkorom a mai napig velem van, és ha így viszonyultok az öcsédhez, azzal csak rontotok a helyzetén, mentális problémái lesznek, zárkózott, szorongó lesz és nem fog megbízni bennetek.

Összefoglalva a véleményem, hogy nem próbáljátók kényszeresen "eltörölni" az öcséd lányosságát. Mint fentebb írtam valószínű, hogy meleg lesz, de nem biztos. A legjobb az lenne, ha már most megpróbálnátok megbarátokozni ezzel a gondolattal, ha mégsem lesz az, akkor legfeljebb kellemesen csalódtok. Én is sokáig tragédiának fogtam fel a homoszexualitásom, de ma már látom, hogy boldog és kiegyensúlyozott, sikeres életet élhetek így is.

Elnézést a hosszú válaszért, remélem segítettem!

25/F (meleg)

2012. ápr. 19. 00:04
 94/182 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok

Javítás:

"nem próbáljátók" = "ne próbáljátok"!

2012. ápr. 19. 00:08
 95/182 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszod,igazán elkeserítő volt.

Nem szeretnélek bántani,mert nem ismerlek,de el sem tudod képzelni mennyire rüheljük a meleget,egyszerűen frászt kapok tőlük.Ennél bármilyen baja lenne jobb lenne számunkra lelkileg,mert nem zárnánk ki szeretet ügyileg,de ez ami nem betegség nem ez nem az ez a legrosszabb.

Már megint késő éjjel van,idáig olvasgattam,legnagyobb következtetés,amit több száz oldal elolvasása után levonhatok,hogy "gyógyíthatatlan".

Én nem szeretnék megváltozni,gondolom apám sem,sem a tesóim.Nehogy már 6-an változzunk 1 miatt és nem fordítva..

Egyszerűen nem tudom eléggé szeretni,elfogadni.

Amikor látom,hogy valakik verik,amíg igazán nem súlyos,még szinte élvezem is,hogy szenved,mert visszakapja azt amit mi kapunk tőle.

Minket is szekálnak miatta,hogy b.u.z.i az öcsénk,egyszerűen elegünk van az állandó beszólásokból,megvető pillantásokról.

Annak örülnék legjobban,ha hirtelen önnelátó korú lenne,apu venne neki egy lakást és nem kéne többet idegeskedni és szégyenkezni miatta.

Még utolsóként bevetem a szakemberes témát otthon,ha ez sem segít rajta,akkor feladom engem hidegen hagy..

A másik meg,hogy csak 1 év van közte és (az egyik) bátyja közt de ég és föld.El sem tudom képzelni,hogy 8évesen hogy lehet valaki ennyire lányos,még gyerek de idegesítően beszél,affektál wáááá-

2012. ápr. 19. 03:11
 96/182 A kérdező kommentje:

Jajj,a legmegalázóbb pillanatok egyike:

Mezőn fociztunk ősszel,úgy jött ki,hogy mindenkinek hosszabb volt a haja,mert akartunk készíteni egy fotót,ahol ugyanolyan a hajunk,ezért vállig növesztettük,mert a húginak min ekkorára engedte anyu levágni,így hát növesztettük..(a kép jó lett,midnenkinek teljesen ugyanolyan a haja:) )

Aztán jött egy nő kb 40 éves,nézte ahogy játszunk és beszólt,hogy vigyázzunk már a kislányra...

Néztünk rá: Melyikre?

-Az aranyos,zöld polósra...olyan kecses mozgása van,ti meg olyan durván elveszitek tőle a labdát,hagyjátok már játszani őt is -.-'''

-Ő fiú.

-Tényleg?Pedig tisztára lányos volt,hát elnézést fiúk

elpirult és elment.

A boltban is lánynak nézik,mindenhol!!!

Most hogy 0 és 1 mm közt van a haja,kevesebben kétkednek a kukijában,de előfordult már,hogy egy plázában volt valami koncert,kisebbeket kivitte anyu,aztán ott táncoltak ugráltak.

Erre egy férfi sajnálkozva érdeklődött,milyen betegségben szenved a kislánya. Mert táncolásból és beszédből levonta hogy kislány :S

2012. ápr. 19. 03:18
 97/182 anonim ***** válasza:
100%
fel nem tudom fogni hogy egy 13 éves kisgyerek hogy utálhat ennyire másokat.... rád is rád férne egy pszichologus...
2012. ápr. 19. 08:59
 98/182 anonim ***** válasza:
74%

"Erre egy férfi sajnálkozva érdeklődött,milyen betegségben szenved a kislánya. "

honnan vette h beteg?

2012. ápr. 19. 09:31
 99/182 anonim ***** válasza:
74%
ja igen, a kopaszság :S
2012. ápr. 19. 09:31
 100/182 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Talán itt az ideje, - igaz még csak 13 vagy, de az írásaidból az jön le érettebb a korosztályodnál -, hogy elgondolkodj a homoszexualitásról. Lehet, hogy apád, anyád, többi testvéred utáljátok a melegeket, de neked nem muszáj ebben követni őket. Benned előítéletek és apád nevelése miatt van utálat a melegek felé. Ülj le és gondold át, hogy mi az a testvéri szeretet.

A legabszurdabb az, hogy azt írod ő alkalmazkodjon, és ne hogy már ti kapjatok miatta is.

Mondok egy hasonló, de mégis különböző esetet.

Volt egy család anya, apa és két gyerek. A szülők valami távoli országból (sri lanka asszem') örökbe fogadtak egy gyereket. Mivel külsőleg elütött testvéreitől csúfolták a családját, a gyereket árvasága miatt, a szülőket b@sztatták, hogy cigány a gyerekük stb.

Képzeld az egy gyerek miatt kapott a többi is, és a szülők is a környezetüktől. Na már most a kis sri lankai , hogyan alkalmazkodjon? De képzeld a testvérei kiálltak mellette, és megvédték. Mindenki azt mondja erre, hogy helyesen cselekedtek.

A te öcséd is eltér valamiben a kortársaitól. Ha meleg lesz, ha nem, ez van. De fel kell rá készülni, hogy az lehet, ezzel meg kell barátkoznod és ugyan úgy szeretned kell. És ki kell állnod érte, ahogy a sri lankai kölök testvérei is tették.

A pszichológust javaslom erősen, de nem csak az öcsédnek, hanem kompletten a családnak. A magán praxisban sztem nem vesznek semmiféle nyilvántartásba, hiszen a pszichológus nem orvos, "csak" tanácsadó, tréner. (A pszichiáterek az orvosok). Meg kell tanulnod emelt fővel állni a környezeted elé, amikor lánynak nézik az öcséd. Nem szégyenkezni miatta. Én is néztem már 8 éves fiút lánynak, az apja röhögve mondta, hogy fiú. Büszkén, hogy fia van, de pont ilyen a külseje. Nem akadt ki rajta, hogy lánynak néztem. Szóval ülj le és józanul gondold át a dolgokat, aztán a családdal irány a pszichológus.

2012. ápr. 19. 10:33
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!