Öcsémből meleg lesz? Tehetetlenek vagyunk a lányossága eltörlésében.8 éves.
Sziasztok.
5-en vagyunk testvérek.
1 lány 4 fiú. Lány 5 éves,az érintett 8,utolsó előtti 9 és én 13.
Mindig,de mindig csak a lánytestvérünkkel játszik,barbiest!!,babást,papásmamást,pónisat,minden csupa rózsaszín körülötte.
Amikor berendeztük tavaly nyáron a szobát,ő mindenképp a lánnyal akart egy szobában lenni,mert akkor neki is lehet sárga-rózsaszín fala és csillámos képei.Persze anyuék gyorsan kikúrálták,de csak rövid időre.
Suliban is verik,tiszta nyámnyila!!!-Az öcsém.Pedig az osztályban elég magas gyerek és viszonylag erős is,mivel sportol 6 éves kora óta.De mégis,ha valaki a "cukisága" miatt veri,se nem visszaüt,se nem szól..semmi,elkezd sírni és kész.
Amikor a szüleink néha elvisznek minket(leárazáskor) ruhát vásárolni,akkor mindenki 20-30 ezerre kaphat,amit csak szeretne,kivéve a kislányt-mert neki nincs teljes szabadsága ilyenkor és persze annak az öcsémnek sem,mivel mindenből lágy? vagy milyen színeket választ,semmi kapucni,oldalzseb,szuperhős,stb
Anyuék nem akarják pszihológushoz vinni :(,mert apám veréssel próbálja helyrehozni,amiben mi sem maradunk el,nehogy már kocsog legyen az öcsém,olyan megalázó,hogy farsang előtt mindenki elmondta ofőn,hogy ő mi szeretne lenni,erre csak az öcsém találta ki,hogy ő "Tündér akar lenni,egy lovon"-nem ment el a farsangra.
Szerintetek mi baja?
Azt fogd fel kérdező, tudom, csak 13 éves vagy és gyerek, hogy az öcséd amit produkál az tünete annak, hogy a családotokkal probléma van. Ahogy észreveszem az hogy anyukádnak mi a véleménye, sehol nem szerepel. Csak a domináns apa. Veri anyukádat is? És ha vki beszól neked az öcséd miatt, akkor te az öcsédre haragszol, őt akarod eltörölni a föld színéről. Ez nem normális. Az öccsök néha idegesítőek. De inkább adjátok állami gondozásba, mint hogy veritek, vagy addig gyötritek meg meg nem öli magát, mert azt gondolod őt magát kell megsemmisíteni, mert az apád és a te büszkeséged mindennél fontosabb. Ezért a büszkeségért kell egy embernek meghalnia. Gondolj már bele? A lelked nem torz, nem torzult?
próbálj kicsit toleránsabb lenni, több türelmet összeszedni, mert agresszív verekedős férfi lesz belőled aki veri az asszonyt, gyereket
tragikus amit leírtál
de vigyétek csak pszichológushoz
ha sokat olvastál akkor ajánlom Vekerdy Tamás Kérdezz Felelek könyveit.
Vekerdy gyermekpszichológus
és ír szerintem ilyen esetről is, meg az olyan emberről mint az apád
Te vagy az idősebb, ki kellene állnod az öcséd mellett, mivel nagy szüksége lenne valakire, akiben megbízhat, a leírtak alapján ez egyik közeli családtagjáról sem mondható el.
Semmiképpen nem tudnád félretenni az előítéleteidet a lányosságával kapcsolatban és elfogadni őt így? Akár milyen, akkor is a testvéred és szeretned kell!!!
Kár nevetgélni, ip cím alapján megtalálnak, a gyk is kiad, ha bűncselekmény gyanúja merül fel.
mi lesz? a gyermekvédelmi hatóság kivizsgálja a helyzetet, kötelező családterápia
korántsem annyira vicces
de az öcséd megmenekül
de felesleges téged meggyőzni, ha van itt vki, aki tehet valamit, hivatalból fog eljárást indítani
ha nem, akkor belefulladunk a szép magyar közönybe
és egy szerencsétlen nyomorulttal több lesz a világban
meg egy másikkal, aki majd beáll 4-5 év múlva nácinak
Nézd,öten vagyunk testvérek.Nagyon összetartunk szeretjük egymást,mindenkiről mindent tudunk.
Általában heti egy nap mindig teljesen közös,most jó idő van és együtt-vele együtt-heti többször is kijárunk parkokba,programokra csak mi gyerekek (én vigyázok rájuk).
Általában valahogy sikerül közös játékot beszélgetést kitalálni és jól érezni magunkat veszünk kaját,üdítőt és napozunk,de ő még ott is meg tud ölni minket,neki ugyanolyan fürdőruha kéne mint a lánytestvérünknek van.Neki is kell,hogy szépen csillogjon.
Mindnyájunknak kis short szerű fürdőgatyája van,ő már kikönyörögte a fecskét,okok semmi gond,végül is még kicsi és a fecske annyira nem gáz ám legyen,de az is sárga és spongyabobos(ami nem mellesleg csillog!!!) -.-
Másban nem hajlandó eljönni.
Valahogy mindig kilóg közülünk,nem zárjuk ki soha,de sosincs benne semmiben.
Gyakori játék köztünk,hogy térden állva fűben/homokban "szummozunk",persze nem arányosak az erőviszonyok de jó móka,de ő azt mondja nem szereti mert olyan kegyetlen játék...
az összes tesóm rajtam lovagol strandon,hogy dobáljam őket,hogy lehúzhassanak a víz alá,de ő sosem.Ő napozik egymagában és azon rágódik,hogy neki nem szép a fecskéje -.-
Apám: nem szokott verni minket,őt sem igazán VERI,kapott már de nem olyan verést,amit el lehet képzelni.Szóval nem jár még lilafoltosan SEM.
Mi meg igen kaptunk már apánktól,de megérdemeltük.
A lányt sosem bántotta még,anyu szokta fegyelmezni (ő is max megrázza picit,ha már nagy a hiszti,de nem veri).Apu csak kiabálni szokott rá,ha kell de azt sem igazán.
Nem anyut még sohasem bántotta!!!!!!
Ha engem bántanak a tesóm miatt,bőven visszaoltok bárkit,ha nagyon sértőn nyilatkozik róla,akkor simán leverem.(attól még senki nem bu-zizhatja,köc-sögözheti őt,akinek köze nincs hozzá).Ettől függetlenül legbelülről nem szeretem,a többi testvérem igen,mert ők beszédesek,sajátságok stílusuak,de nem rózsaszín tündérek harisnyával.
IP cím semmit nem ér,minden gépbekapcsolással újat kapok ;).
Hagyd az egészet,nem érdemes ezzel fáradnod,sem magad sem minket.
Apám már hajlik a szakember felé,remélem elviszi és normális lesz végül.
Figy, az hogy spongyabobos fürdőnadrágot akar azzal nincs baj hiszen gyerek.
A fecske fürdőgatya nem ciki 20 évesen sem, nem kell mindenben az amcsikat majmolni.
Nekem csak egy tesóm van, de még így 36 évesen is a szülők néha engem csesznek le az öcsém hülyesége miatt, szal tudom milyen az amikor valakit a nyakadra akasztanak, vagy valakiket, mert az is szar amikor neked kell a kicsikre vigyáznod, te felelősséged, és te nem tudsz addig a saját korosztályoddal, a haverjaiddal lógni.
Egyébként tudod miben kellene keménynek lenned? Nem abban hogy vered, szekálod, szidod, kiközösíted, látszik, hogy eddig sem mentetek vele semmire. Egyszerűen nem kell teljesíteni amit akar. Megtanulta, hogy hisztivel mindent el tud érni. Meg azt, hogy úgy sem hagyjátok ki semmiből.
nem akarok menni csak spongyabobosba! Itt ez a kék, nincs másik. Nem. Jó akkor nem jössz.
Tudom milyen az amikor az ember tehetetlen, próbálta jó szóval, stb semmi hatása. Azt tudod csinálni, hogy akkor ott hagyod. Babázni akarsz? Én nem akarok. Inkább gyere játszani ezt! Nem,? Semmi gond, akkor csináld. Hagyd rá. Ha nem mutatsz érdeklődést, abba fogja hagyni.
A sírás azért van, mert azt tanulta meg, hogy akkor törődtök vele. Anyukád akkor megvigasztalja? Ha sír, oda lehet menni, kicsit megölelgetni, megpuszilgatni (ettől nem leszel b*zi) csak kimutatod a szereteted, mert annál mindennél jobban vágyik igazság szerint, de akkor se engedj. Soha ne kiabálj, és ne üsd meg. Eleinte nagyon fog csodálkozni, meg fog próbálni kihozni a sodrodból.
És csak azért írok ennyit, mert értelmes gyereknek tűnsz aki szeretne változtatni a szive mélyén
Nem csak az ip cím alapján lehet megtalálni téged, ezernyi más azonosító kódolja azt a számítógépet/eket amiről írsz. Annak örülök, hogy apád hajlik a szakember felé, mert különben ennek nem lesz jó vége. A gyermekvédelem már egy pofon miatt is beavatkozhat ezt biztos forrásból tudom.
Annyit azért elmondanék, hogy tényleg egy picit toleránsabbnak kell lenned. Vegyél egy nagy levegőt és tedd egy picit félre az előítéleteid a meleg, transzexuális, vagy lányos fiúk felé ami van. Bármilyen furcsa átérzem a helyzetet a ti oldalatokról is. Igen ez egy nehéz helyzet, mert az értékrended ezt nem igazán fogadja el, de meg kell próbálni. A közös programokon néha ti is valami lányosabb játékot is játszhatnátok, ezzel is nyithatnátok a tesótok felé.
Ha nem akar játszani veletek, akkor fogadd el hogy nem akar, hiszen "utálod" őt, szard le mit csinál
ellenben egyet ne tűrj meg, ha valaki beszól miatta. De akkor ne őt bántsd, hanem aki beszólt. Illetve ez is ugye attól függ ki mondja. Haverok előtt nyugodtan fikázd le
Azt kellene elfogadnod, hogy nem ő választotta azt, hogy "rózsaszín tündér legyen harisnyával", mert ő így született, mármint az ilyesfajta viselkedést a genetikájában hordozza az ember, tehát ezen változtatni nem tud, így ti sem tudjátok a "lányosságát eltörölni".
Jól teszed, ha kiállsz mellette és nem hagyod, hogy "leköcsögözzék", viszont meg kellene próbálnod elfogadni őt. Hidd el, kb. 10 év múlva, mire már mindketten felnőttkorúak lesztek, meg fogja hálálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!