Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy értessem meg a fiammal,...

Hogy értessem meg a fiammal, hogy ez a nő nem való hozz, csak el akarja tartatni magát?

Figyelt kérdés
Most sem dolgozik. 7 éve vannak együtt, 4 éve oda költöztette magához hogy jobban tudjon rajta uralkodni. Mit lehet tenni?
2012. márc. 13. 16:18
 71/126 anonim ***** válasza:
100%

Á, tuti kamu kérdés. Ekkora IQ-val max. sárgarépa lehet valaki, de az is lehet, hogy most elnézést kéne kérnem a sárgarépáktól.

Ha meg nem kamu: elmúltam 40, nő vagyok, van két gyerekem. A nagyobbikkal két évig voltam itthon, a kicsivel egy évig, de csak azért, mert kénytelen voltam visszamenni melózni, ha nem akartunk éhen halni. Igenis, két-három évig otthon kell maradni azzal a pocokkal, és ez nem ingyenélés. El kéne felejteni végre azt a sztereotípiát, ami szerint Pártunk és Kormányunk az esztergapad mellől a Marxista-leninista egyetemre rohanó, otthon pedig mosolyogva második műszakot teljesítő kommunista anyát preferálta.

Néha az én anyám sem érti, hogy megváltoztak az idők, ma már nem kedvezmény jár a gyerekes anyáknak, hanem ez a tény erősen hátrány, stb., de ha így állt volna az unokája nevelésének kérdéséhez, hát úgy hajtottam volna el, hogy csak úgy füstöl. Szerintem a fiadnak kéne feltennie ide azt a kérdést, hogy "Hogyan szabaduljak meg végleg az idióta és erőszakos anyámtól bűncselekmény elkövetése nélkül?"

Végezetül, mivel csak "értelmes nő" kategóriától várod a választ, megjegyezném, hogy az általános közfelfogás szerint mérve értelmes vagyok, de szerinted csak az az értelmes, aki egyetért veled. Így tehát kénytelen vagyok lemenni a szintedre: egy undok, önző és nagyképű hárpia vagy, téged addig kéne ütni egy szívlapáttal amíg mozogsz!

2012. márc. 13. 20:59
 72/126 anonim ***** válasza:
100%
Ja, én anyósom azért volt ilyen, mert a "legjobb barátnője" támogatta és mindig minden hülyeségében igazat adott neki. Gondolom nálad is ez a helyzet, kedves Kérdező.
2012. márc. 13. 20:59
 73/126 A kérdező kommentje:

Igen, a barátnőm szerint sem illik ez a nő a fiamhoz. Ő talán jobban ismeri őket és a helyzetet, mint ti. És engem is, lassan 30 éve szomszédok vagyunk.

Nála ott lakik a fia, a menye és az unoka. Őrá sem hallgatnak soha és ők is fel vannak háborodva, ha elmondja a véleményét.

2012. márc. 13. 21:05
 74/126 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted a fiatalabb korosztálynak kérdés és ellenvetés nélkül el kellene fogadnia azt, amit te, illetve a te korosztályod mond?
2012. márc. 13. 21:11
 75/126 anonim ***** válasza:
100%

Én ismerek ingyenélő nőt, egyáltalán nem olyan, mint a te menyed.

A te menyednek volt állása, kap gyedet. Ha ingyenélő lenne, akkor soha nem dolgozott volna, csak rakásra szülné a gyereket nehogy kitegyék és el kelljen menni dolgozni. Igen, sajnos van ilyen, nem mondanám, ha nem látnám. Ez az ingyenélés. A gyerekének szép ruhára nem futja, de ő minden héten a fodrásznál csücsül.

Inkább örülj, hogy a menyednek volt egy jól fizető munkahelye és jó gyedet kap.

Két hónaposan pedig megnézem én azt a hozzátáplálást.

2012. márc. 13. 21:26
 76/126 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj hogy nem kamu a kérdés valószinűleg.

Barátnőm anyósa ugyanilyen.Támogatják a vénasszont,próbált vele normális lenni,de az a fejébe vette hogy elvette tőle a majd 30 éves kisfiát.Pedig a lány erőltette hogy sokszor menjen a párja anyukát látogatni,ne érezze magát elhanyagolva.

Aztán jött a baba,majd szoptatás mellett 4 hónap múlva ismét terhes lett a másodikkal.volt nagy öröm,kisfiú,kislány.A vénassony onnantól fúrja szegény lnyt.Először hogy adja neki oda a 2 gyereket,ekkor volt a kisebb 3 hónapos,és menjen csak dolgozni,mind1 hogy 3 műszakban dolgozott,és oda is vennék csak vissza,és szoptatott még.Mosolygással le lett tudva,esze ágában sem volt visszamenni.

Onnantól a fia fülébe duruzsolt,egészen addig amig az el nem hajtotta.Azóta nagynéha küldenek 1-1 fényképet az unokákról...

és élnek boldogan jósok éve

és tervben a 3. baba,akivel szintén otthon akar maradni 3 évet,jó gyedet kap,párja is jól keres.miért ne...

Kérdező: igy akarsz járni?

2012. márc. 13. 21:29
 77/126 anonim ***** válasza:
100%

azt kéne felfogni, kérdező, hogy a fiad és a menyed (valamint a barátnéd fia és menye) önálló, felnőtt emberek, akik rendelkeznek saját aggyal, szándékokkal, gondolatokkal, képesek az önálló döntéshozatalra. és tehetik ezt teljes joggal.

nem holmi bábuk, avagy neked alárendelt, a te utasításaidat fenntartás nélkül végrehajtani köteles alattvalók.

azt csinálnak az életükkel, amit ŐK jónak látnak.

nem azt, amit TE jónak látsz.

az, hogy te mit látsz jónak, az 1 ember életét határozza meg: a sajátodét. az övék meg az övékét.

ne cseszegesd őket, ne fúrd őket, mert csúnyán meg fogod járni.

2012. márc. 13. 21:43
 78/126 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szomoru, hogy nem talaltad meg onmagad, hiszen a fiad kirepult, igy egyedul maradtal, s igy egy ur maradt a fiad helyen, amit kitolteni kellett volna. Ugy erzem, hogy parod nincsen, tehat akar part keresni, akivel torodhetnel, szeretetet adhatnal es kaphatnal pl. A fiadat talan iranyitottad amikor gyermek volt, befolyasoltad, most pedig tisztaban vagy azzal, hogy jelenleg a menyed befolyasolja a fiadat, tehat a szerep korodet sajnalod, onzo vagy, ditator tipus, aki dirigalni, iranyitani akarja az embereket. VAlasztasa minden idos nonek van, lehet intelligensen, kulturaltan is megoregedni, de lehet ven hazsartoskent is elni, s ugy erzem, hogy ez fugg attol, hogy kinek, milyen tulajdonsagai voltak ffiatal koraban, mivel ez a fog oregsegere elhatalmasodni!

TEhat te nem valtoztal, te mindig ilyen voltal, de meg nem keso, hogy megvaltozz, s egy elbuvolo anyuka, anyos, nagymama valjek beloled, aki azt "lesi", hogy mivel lepje meg a szeretteit, kedveskedik, nem pedig kellemetlenkedik!

2012. márc. 13. 21:48
 79/126 anonim ***** válasza:
100%

Sok kérdést feltettek itt amire illene is válaszolnod.

Én már csak ahoz reagálnék, hogy normális, felnőtt férfinak tartod a fiad? Mert nem látszik.

Akiről panaszkodsz az a MENYED és nem egy nő a pár millióból. Ilyet azokra mondanak akivel a boltban, buszon, bárhol összefutsz s nem ismered, tucatpéldány.

Szóval a MENYED a hülye mert nem ment vissza MÁR dolgozni te meg régen igen akkoriban? Ezekszerint ezzel úgy érzed te a LEGJOBBAT adtad a fiadnak kiskorában? Jobbat mintha veled lett volna?

Mert sokan vannak akik kénytelenek bölcsibe adni a babájukat de ilyen ViTAKÉPTELEN, KATEGÓRIKUSAN kijelentve, hogy az JOBB MINT AZ ÉDESANYÁVAL hát még nem hallotam.

A mondandóm lényege pedig ez: Szerintem te magyarán hülyének nézed a fiad akinek nem lehet JÓ, HELYES az ítélőképessége! Nem tudhatja a fiad a saját feleségéről, gyerekéről JOBBAN A DOLGOKAT MEGITÉLNI MINT TE?!

Ezekszerint elnyomorítotad kiskorában, lehet pont a bölcsibe adáskor. :P

A MENYED pedig mint minden dolgozó nő TÖRVÉNYADTA jogával él mikor is a TÖRVÉNYBEN meghatározott gyermekgondozás 3 évét othon tölti s mivel már elötte is dolgozott ezért jár neki a gyermekgondozásidíj is (nem véletlenül ez a neve)! Szóval semmi törvénytelent, erkölcstelent vagy rosszat ezzel nem tesz.

Te ellenben megsértetted a LEVÉLTITOK jogkörét amiért magáninditvány útján a levélbirtokos eljárást indíthat ellened. És igen, ez a kérdés magában foglalja a bizonyítást is hozzá.

ui.: Nem tudom a munka fogalmával nem vagy tisztában-e de nem csak a gyári meló munka hanem amit a földműves végez a portályán, amit az író mikor alkot de még az édesanya is dolgozik mikor othon neveli a megszületett gyermekét, azt ápolja, eteti, mos, főz rá, takarít s főz a párjára az IS mind mind munka. Azért pénzt kap!

Ha viszont nem a fogalommal van a gondod hanem a pénzösszeggel abban is had tisztítsam le a ködöt elmédről. A bölcsöde mostanság havi szinten majdnem eléri a minimálbért. Olyan 50-60 ezer közt mozog. Mivel aki gondoz egy babát az pénzt kap, így a bölcsöde is. +10000Ft ehez jön az étkezés/nap arányból jövő szép summa + megfejelheti még ha félig/egészen magánintézmény s nem állami/önkormányzati az a bölcsöde. Lehet úgy kevesebb lenne a megélhetésükre.

(Jogban jártas vagyok, talán így te szavaiddal érve "elég értelmesnek" találtattam, s legalább ha kicsit is de elgondolkodsz a válaszokon s nem falat emelve ütöd el őket egyből.)

2012. márc. 13. 22:13
 80/126 anonim ***** válasza:
100%

Az én édesanyám is olyan mint ön.

Mivel kívánságának -hogy szakítsak a párommal - nem tettem eleget, nagy ceremónia keretében kitagadott 2 éve. Gondolom azóta is várja hogy felkeressem, de a hátam közepére nem kívánom, fõleg most hogy megvolt az eljegyzés.

Ha nem szeretne hasonlóképpen járni, jobb ha szó nélkül elviseli az "ingyenélõ" menyét, ugyanis manapság a saját családot a munka, és a boszorkányok elé szokás helyezni!

2012. márc. 13. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!