Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan értessem meg a párommal...

Hogyan értessem meg a párommal, hogy igazán segíthetne az itthoni munkákban?

Figyelt kérdés
Régebben segített, bár akkor sem vitte túlzásba, de mióta itthon vagyok a gyerkőccel (1,5 éve), már semmit sem segít, mivel én úgyis itthon vagyok. Egész nap a számítógép mellett ül a munkahelyén, majd hazajön és már ül is le a géphez pihenni. A beszélgetés lepereg róla.
2012. febr. 27. 16:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom ki hogy van ezzel, de èn az utóbbi idõben arra jöttem rá, hogy ha valamit el akarsz èrni egy férfinél (tisztelet a kivételnek) akkor csakis kizárólag egyenes beszéddel lehet el érni bármit is.
2012. febr. 27. 16:27
 2/14 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem is meg lehetne beszélni, vagy esetleg játékosan is lehetne csinálni, gyorsaságra :) Hátha úgy beválik, bár nem kéne azért óvodás szintre lemenni, mert gondolom elég érett már, de hátha nagyobb kedvel csinálná:) 14L
2012. febr. 27. 16:29
 3/14 A kérdező kommentje:
Már rengetegsze megbeszéltük a dolgot. Ígérgetet, de semmi sem lett belőle.
2012. febr. 27. 16:30
 4/14 anonim ***** válasza:
14/L vagyok: Kérdező te írtál privit?
2012. febr. 27. 16:34
 5/14 A kérdező kommentje:
Nem írtam, de kaptam valami értelmetlen szöveget, gondolom az illetőnek túl sok a szabadideje...
2012. febr. 27. 16:38
 6/14 anonim ***** válasza:
Állj a sarkadra és mond meg neki, hogy vagy segít vagy viheti az anyjához a szennyesét. Addig amíg csak beszélsz vele semmi nem fog változni, mert neki így kényelmes.
2012. febr. 27. 16:43
 7/14 anonim ***** válasza:
Oké, azt hittem te írtál :)) De akkor nem:)
2012. febr. 27. 16:45
 8/14 anonim ***** válasza:

Kisebb dolgokban kérd a segítségét. Szóval ne a fülét rágd, hanem ha épp van valami elintézni való, szépen kérd meg, hogy csinálja. Szép szóval is lehet, arra csak nem mondja, hogy nem. Pl. lejár a mosógép, megmondod, hogy drágám, légyszíves, ha nem nagy kérés, ki tudnád szedni a ruhákat? Aztán szépen megköszönni neki.

Az én párom is sokkal szívesebben segít, ha ilyen kedveskedéssel irányítom. :) A morgásnál jobban hangzik a szép beszéd és többet is ér.

2012. febr. 27. 16:55
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket! A kedvességbe kezdek belefáradni, mert eddig így próbáltam, de nem jött össze. Néha már úgy érzem megmondom neki, hogy vagy segít vagy összepakolom a cuccait és mehet ahová akar...
2012. febr. 27. 17:03
 10/14 anonim ***** válasza:
Nekem csak 5 hónapos a lányom, de néha így is "elúszok". Ilyenkor választás elé állítom: drágám, fürdeted a babát vagy felporszívózol? Pelenkázol vagy mosogatsz? Már rájöttem: bármi a pelenkázás párja, azt megcsinálja; a fürdetést viszont ő csinálja, így akkorra csak valami apróságot időzítek, pl mosógép bepakolása.
2012. febr. 27. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!