Rá tudom venni valaha a páromat, hogy segítsen az otthoni munkákban?
Nem nagyon, ha csak összeköltözés első néhány hónapjában nem változik, később ne is reménykedj.
Én egy olyan férfival nem tudnék élni, aki nem segít a házimunkában. Én sem vagyok rabszolga...
Az én párom bármit elvégez, mos, takarít, porol, főz (habár abból nem eszel:D de legalább próbálkozik:P). Nálam ez az alap...nem ezelőtt 100 évvel vagyunk, hogy a nő szolgálja az "urát"...
21-L
:S nem fest jól a szitu. Nem sok eséllyel lehet megváltoztatni, ha a családja is ilyen, és már együtt is éltek.
Esetleg csinálhatnál egy listát arról, h mik a tennivalók a ház körül, és ez hogy oszlik meg köztetetek (magyarul, h lássa, h mindnet Te csinálsz: bevásárlás, főzés, portörlés, porszívózás, wc takarítás, ablakpucolás, mosogatás, számlák befizetése, vasalás, viráglocsololás, kutyasétáltatás, hűtőleolvaszás, beágyazás, mosás, lekvárfőzés, hólapátolás... stb. jó részletesen!)
Aztán ezzel szemben lássa, h neki jut pl.a személ kivivés heti 1szer, ami kb 3 percet vesz igénybe, meg esetleg villanykörtét cserél félévente. nagy kaland.
Hadd lássa, h mekkor tróger! Ha nem veszi a lapot, akkor meg kacsintgass máshova. komolyan!
N27
Ha eleve egy lusta, és még rá is hagytad, akkor nagyon nagy eseménynek kell történnie, hogy ez változzon.
Általában az első pillanattól kezdve magasra teszem a mércét, hogy később engedhessek belőle jutalomként. Nálad éppen fordítva van - ez az idők során csak rosszabb lesz.
A "gép" gondolom a számítógép. Nagy időrabló.
Beszéld meg a pároddal, hogy előbb a kötelességeiteket és a házimunkákat végezzétek el közösen, és UTÁNA leülhet a "gép" mellé, mikor már minden készen van.
szerintem csináljátok közösen,
pl. ha főzöl, kérd meg, hogy segítsen, mintha rászorulnál (nincs időd, nem mered begyújtani a sütőt, túl nehéz a fazék, blablabla),
vagy amíg mosogatsz, törölgessen, vagy fordítva,
nyomd a kezébe a szemetet amikor elindul otthonról stb.
szerintem dicsérni kell, meg ilyenek, és amikor segített, sokszor felemlegetni, hogy milyen ügyes meg bla bla bla és akkor megjön a kedve.
mondjuk én nem kérek segítséget mert akkor szeretek takarítani, amikor egyedül vagyok,
főzésben, mosogatásban meg teregetésben mindig megkérdezi, hogy segítsen-e
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!