Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám rávenni férjemet...

Hogyan tudnám rávenni férjemet, hogy legalább néha segítsan a háztartási és ház körüli munkákban?

Figyelt kérdés

Mivel elég komoly egészségügyi problémái voltak, ezért próbáltam kímélni, de nem teljesen vontam ki a feladatokból, azonban kifejlesztett olyan "módszereket", amivel meggyőz arról, hogy jobban járok, ha inkább mindent megcsinálok magam. Néhány példa: Ha megkérem, hogy a konyhai szemeteséből vigye ki a szemetet a kukába, biztos lehetek benne, hogy a szemétben landol még kulcs, ékszer, lázmérő, dísztárgy... Ha megkérem, hogy segítsen az ablakpucolásban, vagy kiönti a vizet vagy legutóbb a létra véletlenül kicsúszott a kezéből és betörte az ablakot... Ha felhívom a figyelmét, hogy legalább próbálja a szemetet szelektíven gyűjteni, biztos, hogy a papíros kosárba dobja ki a komposztra szánt dolgokat és a flakonok landolnak a kukában, a kutyapiszok között... Szégyellem, de eljutottunk odáig, hogy a 2,5 éves fiunk többet segít nekem mint a férjem. Beszéltem vele erről többször is, de mindig oda lyukadt ki, hogy én csak kritizálni tudom és bennem van a hiba, mert nekem semmi nem jó amit csinál. Próbáltam már anyósom segítségét is kérni, de szerinte szegény beteg fiát csak ne ugráltassam, eleget dolgozik a munkahelyén. Fantasztikus apa, tudom, hogy szeret minket, nem herdálja el a pénzt, de nem tudom meddig leszek képes ezt így folytatni.

30/N

2011. aug. 30. 15:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
76%
Ne csinalj meg mindent. Majd mikor megunja a kifolyo szemetet, meg anyos is latja, hogy mocsok van, akkor kedves ferjed majd neki all. NZehez kibirni, de igy halladsz a cseled sors fele.
2011. aug. 30. 16:05
 2/13 anonim ***** válasza:
76%

Visszafogod magad, és nem kritizálod. Nehéz, de nincs más megoldás. Ha kárt okoz, rendbehozza ő maga, és majd megtanulja, hogy magának okoz felesleges pluszmunkát: elküldöd lázmérőért, ablakosért stb.

Senki nem úgy született, hogy tudott takarítani, mindenkinek meg kell tanulnia.

Ha végzett, köszönd meg a segítséget.

Ennyi.

2011. aug. 30. 16:05
 3/13 anonim ***** válasza:
73%
Milyen eü problémái voltak a férjednek? Agyvérzés pl?
2011. aug. 30. 16:06
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de a párod sérült? Mert ilyet még nem hallottam, hogy valaki kidobálja az ékszereket, vagy ennyire ügyetlen. Szerintem ez inkább szándékosság lesz ebben az esetben, vagyis direkt olyan rosszul végzi a házimunkát, hogy inkább te mondod neki azt, hogy menjen, csináljon valami mást.
2011. aug. 30. 16:06
 5/13 anonim ***** válasza:
65%

Ha nem elég intelligens, a mamája a háztartási munkát női feladatnak gondolta, akkor sohasem fog neked segíteni.

Neveld másképp a fiad és jót teszel majd egy nővel.

A férjed hagyd a francba, majd segít neked a saját gyereked később.

2011. aug. 30. 16:08
 6/13 anonim ***** válasza:
73%

szerintem próbálj meg ne foglalkozni azzal, hogy direkt elügyetlenkedi. mivel tudja, hogy ezzel azt éri el, hogy békén hagyod. nálunk a párom a mosogatásnál csinálja azt, hogy néha koszos marad az edény. ilyenkor én utólag megcsinálom helyette, bár igazából nekem se ezt kéne, hanem kiparancsolni a konyhába, hogy akkor most szépen korrigálja a hibáját.

rág hallgatna, ha megkérnéd hogy javítsa ki, amit elrontott?

2011. aug. 30. 16:08
 7/13 anonim ***** válasza:
73%
jobban írva nem a problémáit akarom "kihúzni" belőled, hanem hogy volt-e agyvérzése, vagy olyan baja amitől pl. lebénult egy időre?? Csak ennyi lenne a kérdés, nem faggatózni akarok!
2011. aug. 30. 16:09
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Nem bénult le, agyvérzése sem volt, az utóbbi 5 évben 2x műtötték gerincsérvvel és ráadásul a vérnyomása is nagyon magas (gyógyszer ellenére is), a második műtét után trombózisa volt, szerencsére "csak" a bal lábában.

2011. aug. 30. 16:19
 9/13 A kérdező kommentje:
Szerintem is direkt csinálja, csak nem értem, hogy mi a jó neki abban, hogy minden nap mikor hazajön, egy halálosan kifáradt nőt talál. Az a baj, hogy a házunk nem egy emberes, nem is úgy indultunk neki, hogy az én feladatom lesz minden a főzéstől a betonozásig...
2011. aug. 30. 16:23
 10/13 anonim ***** válasza:
76%
A válasz pedig az önzőség. Addig marad ilyen, amíg egy komolyabb veszekedést meg nem ejtesz, amiből látni fogja, hogy ez már nem az a dolog, amit hanyagsággal letudhat. Ha pedig nem érdekli, hogy te fáradt vagy, és szükséged van a segítségére, akkor az is sokat elárul.
2011. aug. 30. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!