Hogyan tudnám rávenni férjemet, hogy legalább néha segítsan a háztartási és ház körüli munkákban?
Mivel elég komoly egészségügyi problémái voltak, ezért próbáltam kímélni, de nem teljesen vontam ki a feladatokból, azonban kifejlesztett olyan "módszereket", amivel meggyőz arról, hogy jobban járok, ha inkább mindent megcsinálok magam. Néhány példa: Ha megkérem, hogy a konyhai szemeteséből vigye ki a szemetet a kukába, biztos lehetek benne, hogy a szemétben landol még kulcs, ékszer, lázmérő, dísztárgy... Ha megkérem, hogy segítsen az ablakpucolásban, vagy kiönti a vizet vagy legutóbb a létra véletlenül kicsúszott a kezéből és betörte az ablakot... Ha felhívom a figyelmét, hogy legalább próbálja a szemetet szelektíven gyűjteni, biztos, hogy a papíros kosárba dobja ki a komposztra szánt dolgokat és a flakonok landolnak a kukában, a kutyapiszok között... Szégyellem, de eljutottunk odáig, hogy a 2,5 éves fiunk többet segít nekem mint a férjem. Beszéltem vele erről többször is, de mindig oda lyukadt ki, hogy én csak kritizálni tudom és bennem van a hiba, mert nekem semmi nem jó amit csinál. Próbáltam már anyósom segítségét is kérni, de szerinte szegény beteg fiát csak ne ugráltassam, eleget dolgozik a munkahelyén. Fantasztikus apa, tudom, hogy szeret minket, nem herdálja el a pénzt, de nem tudom meddig leszek képes ezt így folytatni.
30/N
Visszafogod magad, és nem kritizálod. Nehéz, de nincs más megoldás. Ha kárt okoz, rendbehozza ő maga, és majd megtanulja, hogy magának okoz felesleges pluszmunkát: elküldöd lázmérőért, ablakosért stb.
Senki nem úgy született, hogy tudott takarítani, mindenkinek meg kell tanulnia.
Ha végzett, köszönd meg a segítséget.
Ennyi.
Ha nem elég intelligens, a mamája a háztartási munkát női feladatnak gondolta, akkor sohasem fog neked segíteni.
Neveld másképp a fiad és jót teszel majd egy nővel.
A férjed hagyd a francba, majd segít neked a saját gyereked később.
szerintem próbálj meg ne foglalkozni azzal, hogy direkt elügyetlenkedi. mivel tudja, hogy ezzel azt éri el, hogy békén hagyod. nálunk a párom a mosogatásnál csinálja azt, hogy néha koszos marad az edény. ilyenkor én utólag megcsinálom helyette, bár igazából nekem se ezt kéne, hanem kiparancsolni a konyhába, hogy akkor most szépen korrigálja a hibáját.
rág hallgatna, ha megkérnéd hogy javítsa ki, amit elrontott?
Köszönöm mindenkinek!
Nem bénult le, agyvérzése sem volt, az utóbbi 5 évben 2x műtötték gerincsérvvel és ráadásul a vérnyomása is nagyon magas (gyógyszer ellenére is), a második műtét után trombózisa volt, szerencsére "csak" a bal lábában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!