Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám rávenni férjemet...

Hogyan tudnám rávenni férjemet, hogy legalább néha segítsan a háztartási és ház körüli munkákban?

Figyelt kérdés

Mivel elég komoly egészségügyi problémái voltak, ezért próbáltam kímélni, de nem teljesen vontam ki a feladatokból, azonban kifejlesztett olyan "módszereket", amivel meggyőz arról, hogy jobban járok, ha inkább mindent megcsinálok magam. Néhány példa: Ha megkérem, hogy a konyhai szemeteséből vigye ki a szemetet a kukába, biztos lehetek benne, hogy a szemétben landol még kulcs, ékszer, lázmérő, dísztárgy... Ha megkérem, hogy segítsen az ablakpucolásban, vagy kiönti a vizet vagy legutóbb a létra véletlenül kicsúszott a kezéből és betörte az ablakot... Ha felhívom a figyelmét, hogy legalább próbálja a szemetet szelektíven gyűjteni, biztos, hogy a papíros kosárba dobja ki a komposztra szánt dolgokat és a flakonok landolnak a kukában, a kutyapiszok között... Szégyellem, de eljutottunk odáig, hogy a 2,5 éves fiunk többet segít nekem mint a férjem. Beszéltem vele erről többször is, de mindig oda lyukadt ki, hogy én csak kritizálni tudom és bennem van a hiba, mert nekem semmi nem jó amit csinál. Próbáltam már anyósom segítségét is kérni, de szerinte szegény beteg fiát csak ne ugráltassam, eleget dolgozik a munkahelyén. Fantasztikus apa, tudom, hogy szeret minket, nem herdálja el a pénzt, de nem tudom meddig leszek képes ezt így folytatni.

30/N

2011. aug. 30. 15:59
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Anyósom se a házimunka hőse, apósom természetesen semmit sem csinál, a fiaik takarítottak. Mikor először náluk ettem, azt hittem rosszul leszek, mert a tányérok alján és pereme alatt megsárgult kosz ült (akkor már egyik fiú sem lakott otthon). Azóta a sógornőmmel fél évente kitakarítunk náluk.

A férjem régebben főzött, szívesen segített bármiben amit csináltam, sőt egyedül is megcsinált mindent. Ennyire ellustult volna?

Arra is gondoltam, hogy velem van baja, talán mégsem szeret már, de nem úgy mutatja és a kistesó témát is ő vetette fel.

2011. aug. 30. 16:50
 12/13 anonim ***** válasza:
No, ezért érdemes borítani a bilit. Itt adott valamilyen rejtett probléma(vagy teljesen bagatell, vagy komoly), amit a felszínre kell hozni. Amíg a dolog nem zavarja, addig meglesz annyival, hogy te csinálod a házimunkát, ő meg nem. Egyébként én is simlis voltam ilyen dologban korábban, és akkor változtam meg, amikor az addig türelmes és házias feleségem kivágta a hisztit(jogosan), és egy nagy veszekedés keretében megbeszéltük, mi nyomja a lelkünket. Azóta én figyelmesebb és segítőkészebb vagyok, ő pedig (magánjellegű probléma:)
2011. aug. 30. 16:55
 13/13 anonim ***** válasza:
A viselkedése gyerekes. Szóval megpróbálhatod úgy kezelni, mint egy gyereket. Ha nem csinálja meg rendesen, amit kérsz, vonj meg tőle valamit, amit szeret. Praktikusan a szexet. Nem szép dolog, de beválhat. Vagy beszélj vele, hogy amíg nem kapja össze magát, nem lesz kistesó, mert egyedül nem bírnád a megnövekedett munkát.
2011. aug. 30. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!