Ki mennyire veszi ki a részét a háztartási teendőkben?
Figyelt kérdés
Főiskolás lány vagyok. Anyukám folyton felhozza, hogy nem csinálok itthon semmit és hogy mennyire lusta vagyok. Én egyáltalán nem érzem ezt így, de érdekel mások (főleg fiatalok) véleménye, mennyi mindent csinálnak otthon. Lehet én vagyok "eltájolva" és anyukámnak van igaza.
Azért az leírom mit csinálok: portörlés, porszívózás, felmosás, mosogatás, wc, fürdőszoba kitakarítása, fűnyírás. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
2010. okt. 5. 13:29
1/10 anonim válasza:
és az neki semmi?
Kérdezd meg, mit gondol, mi a valami csinálása.
2010. okt. 5. 13:32
2/10 anonim válasza:
Söprök, porszívózok, felmosok, törölgetek, elmosogatok, kimosok, a szobám takarítom, az udvart rendbe teszem de nekem még van 3 kutyám is akikkel foglalkozok. Főznék is de abban nem vagyok jó. Viszont én egyedül vagyok itthon, a szüleim nem nagyon járnak haza. Amikor még itthon laktak akkor azt csináltam amire épp kértek.
19L
2010. okt. 5. 13:36
3/10 A kérdező kommentje:
Nálunk is van 2 kutya (mindkettő benti), ráadásul az egyik egy 70 kilós "nyálgép". Imádom őt, de anyukám hozta haza a tiltakozásom ellenére és most én takarítok utána, én foglalkozom vele, mert ő dolgozik egésznap. És az a baj, hiába takarítok ki reggel, estére már minden csupa kosz.
2010. okt. 5. 13:39
4/10 anonim válasza:
Ha nem te akartad akkor nem kötelességed takarítani utána szerintem. Én más helyzetben vagyok mert nekem nem csak van egy-két kutyám hanem kutyázok is velük az egy kicsit több munka. Ha a kutyák koszolnak akkor egészséges élettel (nem hullik annyira a szőre), neveléssel lehet csökkenteni a dolgot.
2010. okt. 5. 13:43
5/10 anonim válasza:
Én csak a saját szobámat tartom rendben, és a konyhát renberakom mikor ő nincs itthon. SOse mondta, hogy ez kevés lenne, bár néha megemlíti, hogy jó lenne, ha kaja várná mire hazaér, de én nem tudok főzni. Volt, hogy próbálkoztam, de olyan rossz lett, hogy sneki nem ette meg. Inkább nem pocsékolom a hozzávalókat. Néha egy sültkrumli meg valami husi mire hazajönnek. Ennyi
2010. okt. 5. 13:47
6/10 anonim válasza:
Hát, én most érettségiztem le 19évesen (0. évfolyamos voltam, nem buktam) és még nem tudom milyen okj-ra menjek, így most heti egy napot dolgozok, a többin pedig anyunak segítek. Pl ilyeneket, hogy: minden nap porszívózás,mosogatás,állatok rendberakása, kétnaponta vagy 3 porttörlök felmosok és kádat csapokat meg tusolót kimosom, heti 1x-1x vasalok. Anyunak jóformán csak főznie kell, bár már azt is mondtam, hogy én átvállalom, de ő szivesen csinálja, mert szeret főzni:)
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
20/L
2010. okt. 5. 13:48
7/10 anonim válasza:
21 éves főiskolás lány vagyok, a szüleim házában élek az öcsémmel, a szüleink viszont csak 2 havonta egy hétre járnak haza. Főzök, takarítok, mosogatok, mosok, verandát sepregetek, kutya-macska etetőt tisztán tartom. Az öcsém feladata a fűnyírás, a hólapátolás, a porszívózás, és néha letörli a port a szobájában illetve elmosogat, de a nagytakarítások mindig az enyémek, ő csak vigyáz a rendre és próbálja minél tovább kihúzni a takarításig. Szerintem ez így korrekt. :) Mondjuk most épp itthon van az anyánk, és a kamrát takarította ma, azt én nem szoktam.
2010. okt. 5. 13:48
8/10 anonim válasza:
Fősuli mellett ennyit segítesz? Gratulálok! Én nem tudnék ennyire sem időt szánni! Pedig csak szakközépsuliba járok.
2010. okt. 5. 16:25
9/10 A kérdező kommentje:
Utolsó! Ezt cinikusan mondod?
2010. okt. 5. 16:27
10/10 anonim válasza:
Mikor érsz haza? Lehet hogy az a baj hogy mire ő megjönn a melóból még semmi nincs kész és nincs meg a konfort érzet ha az ember a kupira ér haza. Persze ha utána érsz haza erről nem tehetsz de ha elötte ütemezd át a dolgokat és mossogas el, vagy csak pakold el a cucokat. Rögtön mást fog érezni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!