Hogy értessem meg a fiammal, hogy ez a nő nem való hozz, csak el akarja tartatni magát?
Szerintem se feszítsd a húrt, mert hiába nevelted fel a fiad, akkor sincs jogod odamenni, ha ők nem akarják. Attól, hogy valakit felneveltél és megszültél nem vált az adósoddá.
Az anyagi érdekeket pedig azt hiszem jobb, ha nem firtatom.
Legközelebb szüljön gyereket a fia és akkor anyukának nem kell még csak egy percre sem ott hagyni a melóját. Már ha képes erre.
Vagy a következő gyerekkel maradjon otthon apuka, mert gondolom az továbbra sem okozna gondot ha ő lenne eltartva (mint anno amikor tanult). Amúgy mivel anyukának is van bevétele innentől kezdve nem ingyen élő.
Vagy ha a gyerek felnő az első fizetéséből kezdjék el levonni a felnevelésére áldozott összeget.
Ez így lenne a normális nem? Hát nem hiszem. Anyuka szült magának egy unokát és mivel úgy döntöttek ő marad vele otthon (jelzem újra, maradhatott volna a kicsi fia is), majd azt is ők döntik el, hogy mikor megy vissza dolgozni.
Tessék megnyugodni, hogy ilyen birkatürelemmel tűr a menye meg a fia is, mert ha az én anyósom lenne már elküldtem volna melegebb éghajlatokra az összes gyereknevelési tanácsával és pénzügyi meglátásával egyetemben.
1.) Simán kitilthatnak, aztán szaladgálj a gyámhatóságra a láthatásért, amilyen hozzáállásod van, a kutya sem fogja neked megítélni, főleg, hogy egy ekkora gyereket nem vihetsz el, arra meg nem fogják kötelezni a fiadékat, hogy beengedjenek babanézőbe abba a lakásba, amihez neked semmi közöd.
2.) Felnevelted a fiadat. Igen. És te most ezért hálát vársz tőle? Ez nagyon felejtős hozzáállás. Soha, semmilyen körülmények között nem kell hálásnak lennie egy gyereknek azért, mert megszületett. Te azzal a gondolattal szülted őt, hogy "jaj de jó lesz majd neki, hogy élhet!", vagy azzal, hogy te szeretnél gyereket? Ezzel csak arra világítanék rá, hogy TE akartál gyereket és nem Ő akart megszületni, tehát ne várj hálát azért, amit a saját örömödre csináltál. Ha úgy viselkedsz, akkor szeretni és tisztelni fog a gyereked, de HÁLÁS sose legyen. Mondom ezt úgy, hogy két gyerekem van, és nem várok tőlük hálát azért, mert élnek. Én akartam őket, szeretem őket, de nem befektetésnek vannak, és teljesen abnormálisnak tartom azt a hozzáállást, hogy csak azért, mert valaki a szülőm, akkor azt feltételek nélkül el kell fogadni, igazat kell adni neki és bólogatni a legnagyobb hülyeségeire is.
3.) Örülj, hogy támogatott a fiad, nem köteles rá, és hogy őszinte legyek, ha az én anyám lennél, nemhogy nem támogattalak volna, de az ajtót nem nyitottam volna rád soha. Egyszerűen NEM ÉRDEMLED MEG a szeretetet és a támogatást. Ha jól emléxem, még nem vagy 60 éves, tehát dolgozol, van kereseted, így nem szorulsz támogatásra. Ha nyugdíjas vagy, akkor sem feltétlenül. A sorok között olvasva, szerintem az a bajod, hogy most, hogy kevesebb a fiadék összbevétele a gyed miatt, neked kevesebb támogatás jut, így ha anyuka visszamenne dolgozni (és a gyed alapján nem keveset keresett) akkor neked megint több jutna. Tehát önző alak vagy, aki inkább bedugná az unokáját bölcsibe, csak több támogatást kapjon. Hát, én egy büdös vasat nem adnék neked, még akkor sem, ha lenne. Bezzeg nem tiltakoztál a támogatás ellen, amikor még a menyed is elég szépen keresett, tehát a közös pénzből voltál támogatva, hiszen elég ritka, hogy egy családban külön kasszán legyenek. Akkor jó volt a csaj pénze? Nem hiszem el, hogy ilyen ember létezik mint te, és még le is írja, ráadásul azt hiszi, hogy igaza van, és mindenki más hülye. Nem zavar, hogy még senki sem adott neked igazat? Nem gondolkozol el azon, hogy ESETLEG nem jól gondolkodsz?
4.) Nem csodálom, hogy a férjed lelépett, én sem viselnék el egy ilyen önző, buta és erőszakos boszorkányt. Gratulálok, hogy meg tudta lépni, és meg tudott szabadulni tőled, sok szerencsét kívánok neki. Tényleg, a volt férjed és a jelenlegi párja tartja a kapcsolatot a fiadékkal?
Kedves kérdező! Engem az érdekelne, hogy mennyi a jövedelmed, mert a 95 ezer forintos gyed-et annyira lefikázod, hogy az még rezsire sem elég.Te milyen körülmények között élsz? Mi a végzettséged?
Menyi a rezsid?
Utolsó nem olvastad? A fia támogatta anyagilag :)
Nem tudom mi kell ehhez, de én soha, egyetlen fillért sem lennék képes elfogadni a saját fiamtól, akinek ráadásul kisbabája van.
Hát az én pénzügyi helyzetemhez aztán végképp semmi köze a kérdésnek! Ahogy a menyemnek sincs! Ha a fiam adna pénzt a saját keresetéből, akkor mégis miért kéne az orrára kötnöm, hogy mire költöm???? És Te miért akarod tudni???
Igen, a fiam és a férjem jóban vannak, talán ez is baj? Nem úgy neveltem, hogy fordítson hátat az apjának mert az elhagyta a családját.
Értem. Tehát ha a fiad és a menyed közös kasszán vannak, akkor te csak a fiad pénzéből kaptál, a menyedéből nem? Nem a közösből kaptál véletlenül? Nem szégyelled magad? A menyed is hozzájárult a támogatásodhoz, még akkor is, ha te az ellenkezőjét bizonygatod magadnak és nekünk is. De ha te úgy érzed, hogy semmi közük ahhoz, hogy mire költöd a támogatásukat, akkor neked sincs közöd ahhoz, hogy ők mire költik a pénzüket, ergo kapsz belőle vagy nem, ha igen, akkor mennyit.
Arra meg csak azért voltam kíváncsi, hogy a volt férjeddel tartják-e a kapcsolatot, mert akkor a jelek szerint nem olyan elvetemült jószágok mint te. Gondolom őket nem támogatják anyagilag, pedig hát ha az anyját támogatja, akkor az apját is támogathatja. Esetleg az apja nem várja el? Lehet, hogy nem ingyenélő nőnek tartja az unokája anyját, aki mellesleg évekig eltartotta a párját, és most is van jövedelme, ráadásul nem otthon hegyezi a körmét, hanem gyereket nevel?
Továbbra sem csodálkozom, hogy otthagyott a férjed, szerintem élete egyik legjobb döntése volt.
Kérdező a fiad és a menyed közös kasszán élnek, a menyed GYED-e a fiadné, és a fiad keresete a menyedé. Ez jellemez egy normális házasságot. Én sem tagadnék meg egy fillért sem a férjemtől azok után, hogy őszintén, mindennél jobban szeretem, megajándékoz egy gyerekkel, és neki esküdtem örök hűséget. Ellenben ha anyám megpróbálna elszakítani a családomtól és még a pénztárcám egy részére is igényt tartana, akkor ő az, akit látni sem akarnék többé.
Érdekes, hogy zavar, ha egy gyerekével otthon lévő anyukát, akinek van jövedelme támogatnak, de az nem probléma, hogy téged is támogatni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!