Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy győzzem magma anyám,...

Hogy győzzem magma anyám, hogy itthon alhassak? 10 percem van rá.

Figyelt kérdés
Állami gondozott vagyok, nappal itthon vagyok, de éjjel nem engedi... De holnap Szenteste (meg nappal:D) van és itthon akarok aludni, de nem engedi. Nem aludtam itthon minimum 1,5 hónapja, nem engedte még a kitűzött láthatásokon sem. Azt mondja, pihenni akar. De én nem zavarnám, hogy pihenjen... Amik nem győzik meg: Karácsony van; bent én sem tudok pihenni mert nem hagynak; nem tudok neki ajándékot csinálni. Egyéb ötlet? NEM AKAROM AZON A RETEK HELYEN ALUDNI, HOLNAP KARÁCSONY, ITT AKAROK ALUDNI A SAJÁT ÁGYAMBAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :'( 16/L Nyolckor távoznom kell.
2011. dec. 23. 19:48
 81/93 A kérdező kommentje:

Ezek az utolsó szavaim, aztán többet ide nem írok, ahogy eddig se, csak a saját igazamat már csak megvédem... Azok, amiket leírt (bár már nem emlékszem mindenre) valószínűleg így ebben a nyers formában igazak, bár ezt is ki lehetne fejteni természetesen (nem fogom). Én is követtem el hibákat. Mindenki. Csakhogy ezeknek IS oka van. Már 6 évesen is tiszta neurotikus voltam, például EGÉSZ ÁLLÓ NAP a kerti hintában ültem zenét hallgatva, hogy ne kelljen bent lennem. Azt ne mondjátok, hogy például ez is azért volt, mert az a hülye hatéves kiskölyök totál antiszociális, apatikus, meg satöbbi, satöbbi... Mesélhetnék itt az elmúlt 16 évemről, ami miatt már 11(!!!) évesen rendszeres öngyilkossági kísérleteim voltak, de feleslegesnek tartom.

Csak azért hozzátenném, hogy Apácska úgy kb. 1, talán 2 éve van anyámmal, azelőttről nem tud semmit. Minden bizonnyal a helyében én is így gondolkodnék.

Ami meg a tegnapi napot illeti, amikor kellett, igenis ott voltam és részt vettem. Amikor meg az üres időben Facebook-oztak, halat passzíroztak, filmet néztek, aludtak, meg stb, akkor mit kellett volna csinálnom, ülni és nézni a falat??? :D

Na boldog karácsonyt, sziasztok.

2011. dec. 25. 10:03
 82/93 anonim ***** válasza:
93%
Apácska! "Amúgy jött a tegnap rendesen!Chat szobában töltötte az egész napot éjszakástól együtt! Összesen talán egy órát töltött velünk és egy szót sem beszélt velünk a problémájáról,sérelmeiről!" Miért engedtétek, hogy egész nap, éjszaka chateljen?? Hívtátok társasozni, sétálni, stb? Ami a korának megfelelő és örömét leli benne. Az én fiam is egész nap bámulná a képernyőt, HA nem foglalkoznék vele, úgy, hogy jól érezze magát. És miért kellene NEKI odamennie hozzátok, problémákat mondani? Beszélgessetek vele érdeklődve, és akkor a problémát is el fogja mondani valamikor, magától. Az, hogy ti ketten az anyjával ültök a kanapén, nézitek
2011. dec. 25. 13:20
 83/93 anonim ***** válasza:
89%
a TV-t, ő meg álljon oda elétek problémáját mondani, olyan életszerűtlen! Én sem mennék így! Bocsánat Apácska, nem akarlak megbántani, tényleg nem ismerek minden körülményt, de az, ha egész nap chatelt, a ti saratok is. Ajanlottatok vmi más, közös, őt érdeklő programot helyette? Szeretem a gyerekeim, de a testi, lelki és szellemi egészségük miatt sem engedném, hogy gépezzenek, chateljenek egész nap! Ti hagyjátok, és még meg is vagytok rá sértődve, amiért nem beszél a problèmáiról??
2011. dec. 25. 13:28
 84/93 A kérdező kommentje:
Apácska anyámat szereti, nem engem. És ez így van jól. Természetes, hogy bármi is történik, neki fog igazat adni. (Most egyébként ketten mentek el valahova, estig egyedül vagyok itthon, és "chatszobákban" fogom tölteni az egész napot, hehe.)
2011. dec. 25. 13:32
 85/93 anonim ***** válasza:
73%
Hát ez van. Biztos a Te hibád, hogy nincs közös programotok karácsonykor. Végül is te vagy a gyerek , neked kellene feléjük közeledned, akkor jutalomból foglalkoznának veled. De az jó, hogy egész nap chatelsz, legalább lesz mire fogniuk, hogy miért is nem vonnak bele az életükbe.
2011. dec. 25. 13:38
 86/93 A kérdező kommentje:
Amíg a chat-en van kivel beszélgetni, nem aggódok! :D Aztán majd lesz jobb Karácsony, mikor már én leszek a Jézuska :))
2011. dec. 25. 13:46
 87/93 Apácska33 ***** válasza:
100%

Nem fogom áztatni,és nem mesélek semmit az én szempontomból!Nem én hoztam létre az oldalt,ergó nem pocskondiázom!Minimális infót osztok meg veletek,mert én nem tőletek várom a megoldást,se a segítséget!Részemről ez a téma le van zárva!Természetesen ha valakinek kérdése van fel teheti.De nekem attól nem lesz jobb ha önigazolok!

Szép karácsonyt mindenkinek!(Az hogy miért nem vittük magunkkal család látogatni sztem nem a ti dolgotok.Ezért erről veletek nem szeretnék beszélni!Minden másról viszont igen!)

2011. dec. 25. 18:15
 88/93 Mr. V. válasza:
97%

Hello!

A lány valamiért itt keresett segítséget.

Ha fáj valami (lelkileg), először az ember a szüleihez, rokonaihoz, barátaihoz és végső esetben fordul idegenekhez.

Így elgondolkodtató, hogy ha már idegenekhez fordult, akkor mennyit ad a közelében élők véleményére.

Igen, lehet hogy chat-el, mert a mostohaapja nem az apja, nem tudja elfogadni, amit az "apa" nem akar megérteni, hogy ő nem pótolhatja az igazi családi modellt. Az anyjáról azt tudjuk, amit a lány lát belőle, aminek biztos van alapja, különben nem élne nevelőotthonban.

Ha itt kér segítséget, annak is oka van.

Nem kell senkit okolni, ez az oldal nem erről szól! Egyszerűen az érintettek kicsit gondolják végig a helyzetet, de NE csak a saját szemszögükből. Természetesen egy új élettárs a szeretett nőért mindent megtesz és neki csak "nyűg", egy "kapcsolt áru" a lány, így soha nem fogja igazából a lány érdekeit nézni és úgy kezelni, úgy bánni vele, mintha a saját lánya lenne.

Én most éppen a családommal töltöm a karácsonyt, de 1,5 nap után csak most ültem a net elé, mert volt miről beszélnünk, közösen is elvoltunk. Ez nem csak nekem köszönhető, hogy nem ültem a net elé, hanem sok függött tőlük is, hogy "jobb programmal" szórakoztattak, mint a net, chat, stb. Ha nem érzem velük jól, akkor már most sem lennék itt, de még e üzenet írása közben is itt vagyok mellettük, nem egy külön szobában. Ha ők ezt el tudták érni (viselkedés, modor, stb.), akkor valamit jól csinálhatnak. Pedig se pszichológus se más külső segítség nem kellett hozzá.

Szóval az érintettek inkább nézzenek magukba és ne csak a másikat pocskondiázzák, hogy így meg úgy hazudozik!

Minthogy nem kapunk teljes betekintést az eseményekbe, nem tudhatjuk mi igaz, mi túlzás, vagy épp mi miért van, de ha minden csodás lenne, akkor a lány nem írt volna erre az oldalra, ez viszont elárulja, hogy nem ő lehet a fő oka annak, hogy itt vitatódik meg a problémája.

Maga a chat is egy virtuális világ, ahol senki se magát adja, sokszor a lánynevek is fiúkat takarnak, tehát ha ott találja meg a társaságát, akkor csak egy olyan világba csöppen, ahol nem valós emberek vannak. A neve felvállalása nélkül pedig bárki bármilyen (idióta) tanácsot is adhat, akár még az emlegetett öngyilkosságra is rábeszélheti (heccből), de közben a lány elkeseredésében komolyan gondolhatja.

Valós hús-vér barátokra lenne szüksége és nem egy intézetből, hanem a való életből, akikkel tud kötetlenül beszélgetni és jól érzi magát velük. Ezt a lehetőséget megkapja? Szabadság?

Én úgy vettem ki, hogy vagy bent van "bezárva" vagy kint van "chat mellé kényszerülve", mert mást nem tehet szabadon. Így nem véletlen a szökéssorozat. Nem rosszat akar ezzel, csak menekülni a sok rossz elől. Próbál egy jobb életet találni, ahol nincsenek kötöttségek és nincs senki társasága rákényszerítve.

Mint írta, rossz neki bent... (ezért nem is megy vissza szívesen), de kint sem éppen leányálom az élete, hiszen az anyja nem szereti úgy, mint ahogy azt ő elvárná, csak a mostohaapja az, aki valamennyit foglalkozik vele (pl. ide írogat), de ő neki mindig is egy idegen marad és egy idegentől senki nem szereti ha megmondja mit tegyen vagy épp mit ne. Tehát maga a helyzet (lakhely), maga a családi légkör (mostohaapa, érdektelen anya) kényszeríti arra, hogy próbáljon tenni valamit. Sajnos aki bajban van, vagy úgy érzi, hogy abban van, az nem mindig cselekszik átgondoltan és lehet neki jó döntés a szökés, hiszen nincs azon a "retek helyen" és ott sem, ahol nem szeretik. Talán csak azért járja a várost, hogy valaki értéket lásson benne és tisztelje őt, úgy ahogy van, ne csak egy kislánynak nézzék, hanem egy értékes embernek. Az ilyen pillanatokban a legsebezhetőbb és ilyenkor kéne leginkább vigyázni rá, mert a mai fiatalok csak "arra" mennek és megvigasztalás helyett inkább csak kihasználják, aztán már az egész világ az ellensége lesz.

Én nem csak a levegőbe akarok beszélni, hanem valódi segítséget szeretnék adni, így az itt olvasottakból csak a fentieket tudtam írni, de ha gondoljátok, hajlandó vagyok találkozni bármelyik érintettel és egyenként meghallgatni (nem mint pszichológus, hisz' nem vagyok az, hanem mint egy átlag ember) és talán ha mindkét álláspontot ismerem, kiderülhet mi a valós probléma és mi lehet a megoldás erre, hiszen ez a mostani állapot senkinek nem jó. Ehhez nem kihallgatás, vagy bármi hasonló kell, hanem csupán egy kis beszélgetés. Ha bevállaljátok, akkor valóban akartok változtatni a jelen helyzeten, ha nem akkor ne is várjatok segítséget, hiszen aki próbál segíteni, azt is elutasítjátok.

Az nem jó kifogás, hogy családi probléma, majd családon belül rendezitek. Ha rendezhetnétek, akkor nem került volna fel az oldalra, de a lány rájött, hogy házon belül ez nem fog megoldódni.

A lehetőség adott, rajtatok múlik, éltek-e vele.

Nem egymás pocskondiázása érdekelne, nem erről hallanék szívesen, hanem hogy ki mit próbál tenni a másikért.

Ha nem kívántok élni a felajánlott beszélgetéssel, sok sikert kívánok a továbbiakhoz... itt nem kívánok többet írni a témáról, mert ez nem netes téma, hanem magánügy (szerintem).

Boldog karácsonyt!

2011. dec. 25. 19:28
 89/93 A kérdező kommentje:

Ezt annyira jól megfogalmaztad, hogy hihetetlen.

Egyébként én bevállalnám ezt a dolgot, amit írtál, kíváncsi vagyok, ők mit szólnak hozzá (valamiért úgy érzem, nem fog nekik tetszeni, de hát majd kiderül).

Egyébként "chatszobákban" olyanokkal beszélgetek az esetek többségében, akiket tényleg ismerek...

2011. dec. 25. 19:58
 90/93 Apácska33 ***** válasza:
100%
Nosza rajta!Nekem nem nehéz.Bár a "Nem borja-nem nyalja"!nem tetszett!Én igenis akartam törődni a problémával!És az anya érdektelenségét is vissza utasítanám mert hiszen nem tudhatod a "Tiszta lapok" számát!De részemről rendben!Talán te többet tudsz segíteni mint a szakemberek!Mert ha hiszed,ha nem már ő rajtuk is túl vannak-vagyunk!Egyeztethetünk,ha gondolod illetve ha a kislány is úgy gondolja!
2011. dec. 25. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!