Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan győzzem meg az apukámat...

Hogyan győzzem meg az apukámat, hogy fontos a nyelvtanulás?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, idén érettségiztem. Fel is vettek egy nagyon jó nevű budapesti egyetemre, de 2 hónap elég volt, hogy belássam nagyon rosszul választottam szakot, nagyon nem nekem való. Kiiratkoztam még mielőtt elveszik a támogatott félévem.

Azóta munkát keresek, de semmi. Ha 200 álláshirdetésre nem jelentkeztem, egyre se....

Már lassan megőrülök itthon, és arra gondoltam, elmegyek egy 4 hónapos intenzív (heti 5x5 óra) német nyelvtanfolyamra.

De apukám azt mondja nem kell, teljesen fölösleges, hülyeség, egy oltári nagy baromság... inkább az egyetemet nem kellett volna otthagynom mert idén úgyse vesznek fel (lehetetlen mert 420 pontom van...).

Angol felsőfokúm van, illetve olasz vagyok. És szerintem még jól jönne egy német, mert marketingre felvételizem idén...

Szerinted?

2011. dec. 4. 18:11
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

A nyelvtanulás sosem hülyeség.

Ha elfogadsz egy tanácsot akkor ne hagyd hogy apukád akarata győzzön. Menj el és tanulj nyelvet..

Én bármit megtennék hogy nyelveket tanulhassak,és ha lenne érzékem hozzá akkor legalább 10 nyelvet tanulnék..

2011. dec. 4. 18:19
 2/20 anonim ***** válasza:
egyáltalán nem hülyeség,szinte többet ér mint egy szakma...ha jól elsajátítod és érzéked is van hozzá nem hogy külföldön dolgozhatsz de nyelvet is taníthatsz ha van kellő tapasztalatod...
2011. dec. 4. 18:22
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom az itt a nagy probléma, hogy sok pénz a nyelvtanfolyam, apukád meg nem engedi. Töltsél le német oktatóanyagokat, könyveket, teli van velük a net, fejleszd önmagadat.
2011. dec. 4. 18:23
 4/20 A kérdező kommentje:
Nem a pénz a probléma, mert én fizetném. Gimiben sok diákmunkát végeztem, összegyűjtöttem úgy 200 ezer forintot. A tandíj pedig 130ezer.
2011. dec. 4. 18:26
 5/20 anonim ***** válasza:
Szerintem is menj el, felnőtt vagy, ne apukád döntsön róla.
2011. dec. 4. 18:27
 6/20 anonim ***** válasza:
Akkor meg? :) Felnőtt ember vagy, te fizeted, semmi köze hozzá mire költöd.
2011. dec. 4. 18:28
 7/20 A kérdező kommentje:
Ő azt szeretné, ha elmennék dolgozni, pénzt keresni és akkor nem kellene eltartania.
2011. dec. 4. 18:35
 8/20 A kérdező kommentje:
Mert tulajdonképpen valamilyen szinten szükségem van az engedélyére, hisz nála lakom, eszem, iszom, az ő pénzét költöm... nemde?
2011. dec. 4. 18:35
 9/20 anonim ***** válasza:
Most 4 hónap ide vagy oda, az nem igazán számít, sok helyen jól jön a német. Vagy válasz ritkább óraszámú tanfolyamat, keress mellette továbbra is munkát, és mellette folytathatod.
2011. dec. 4. 18:37
 10/20 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs szükség, ő nem ad bele pénzt, a te életed.
2011. dec. 4. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!