Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Munka vagy nyelvtanulás?

Munka vagy nyelvtanulás?

Figyelt kérdés

Nehéz helyzetben vagyok, nem tudok dönteni. Egyetemistaként az utolsó évemet járom, de a következő félévemben nem kell órára járnom csak szakdogát írnom, így itthon leszek egy csomó szabadidővel. Nem tudom, hogy nekiálljak a nyelvtanulásnak ( beiratkoznék egy intenzív nyelvvizsga felkészítőre, tehát kb heti 5x5 óra) vagy pedig menjek munkát keresni, hallgatói jogviszonyommal, mondjuk gyakornokként pár hónapra is el tudok menni, de rendes munkát is szerezhetek. A munka ugye nem biztos, de jól néz ki az önéletrajzban, hogy több hónapot voltam valahol, vagy eleve lesz munkám mire kikerülök a suliból,nah meg ugye unom már a végeláthatatlan tanulást. Viszont a nyelv az angol lenne, ami meg elég alap. Ami még hozzátartozik a dologhoz, hogy van már egy Bsc diplomám, egy másik nyelvből nyelvvizsgám, júniusban államvizsgáznék, szakdogát írok májusra, de már majdnem kész és úgy néz ki ha nyelvet tanulnék, lenne rá pénzem, mert van egy kis megtakarításom, meg mondjuk megelőlegeznék anyuék a diplomaajándékot, angol tanultam már ált sulitól kezdve, de mindig új tanárt vagy könyvet kaptam, így elég szétszórt a tudásom, megutáltatták velem a nyelvet, így jött a francia, amit megszerettem és nyelvvizsgáztam belőle de viszont félek a kudarctól mert a nyelvvizsga is olyan nehezen lett meg, igaz csak 4 évig tanultam. Ti mit tennétek? Most, hogy így leírtam jobbnak tűnik a nyelvtanulás, de félek kicsit tőle, főleg h a nyelvvizsga így a nyárra esne, vagyis államvizsgaidőszakra, meg ha nem sikerül csomó időt és pénz fektettem bele, helyette szakmai tapasztalatot szerezhettem volna, de az angol meg olyan alap, bár a diplomámhoz nem kell újabb nyelvvizsga, elég egy is, de otthon sem akarok ülni háztartásbeliként ha nem találok melót.

Szerintetek?

2011. nov. 26. 09:46
 1/2 anonim ***** válasza:
Szia :) Én a nyelvtanulást ajánlom, először is nem is kötelező nyáron nyelvvizsgáznod, mész majd államvizsga után. Abban igazad van, hogy manapság az angol tényleg elég alap, legalább egy középfokút kéne szerezni belőle. Én mindenképpen a nyelvet választanám, könnyebben is fogsz később munkát találni, hogy van egy jó angol nyelvtudásod. Ráadásul később munka mellett nem is biztos, hogy meg tudod majd tanulni.
2011. nov. 28. 12:07
 2/2 anonim ***** válasza:
A munkát javaslom!Kóstolj bele az életbe! Szerezz gyakorlatot!!! A nyelvtanulás ráér!! Keress pénzt éppen itt az ideje:)
2011. dec. 12. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!