Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan győzzem meg az apukámat...

Hogyan győzzem meg az apukámat, hogy fontos a nyelvtanulás?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, idén érettségiztem. Fel is vettek egy nagyon jó nevű budapesti egyetemre, de 2 hónap elég volt, hogy belássam nagyon rosszul választottam szakot, nagyon nem nekem való. Kiiratkoztam még mielőtt elveszik a támogatott félévem.

Azóta munkát keresek, de semmi. Ha 200 álláshirdetésre nem jelentkeztem, egyre se....

Már lassan megőrülök itthon, és arra gondoltam, elmegyek egy 4 hónapos intenzív (heti 5x5 óra) német nyelvtanfolyamra.

De apukám azt mondja nem kell, teljesen fölösleges, hülyeség, egy oltári nagy baromság... inkább az egyetemet nem kellett volna otthagynom mert idén úgyse vesznek fel (lehetetlen mert 420 pontom van...).

Angol felsőfokúm van, illetve olasz vagyok. És szerintem még jól jönne egy német, mert marketingre felvételizem idén...

Szerinted?

2011. dec. 4. 18:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
attól hogy elmész dolgozni még tanulhatsz mellette nyelvet..én is úgy tanultam meg.
2011. dec. 4. 18:37
 12/20 A kérdező kommentje:

Ezzel csak 2 problémám van:

1. ha mellékállást vállalok, nem tudok 100%-ban a nyelvtanulással foglalkozni és így elérni 0-ról a középfokot 4 hónap után

2. hol találhatnék olyan rendszeres munkát, hogy napi 4 óra délután és hétvégén?? mert szerintem sehol...

2011. dec. 4. 18:40
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
akkor nem 4 hónap alatt éred el hanem 6 vagy 7 hónap alatt az már nem oszt nem szoroz szerintem hiszen fiatal vagy nem kell sietned..
2011. dec. 4. 18:42
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Akkor több hónap alatt tanulod meg. Vannak 4 órás műszakok is.
2011. dec. 4. 18:48
 15/20 anonim ***** válasza:
a saját pénzedet arra költöd, amire akarod, pláne ha értelmes dologra szánod, mint a nyelvtanfolyam
2011. dec. 4. 19:58
 16/20 anonim ***** válasza:

Szerintem: kezdd el a tanfolyamot. Általában nem egyszerre kell kifizetni, hanem a négy hónap négy külön tanfolyam. Mellette keress munkát, és egyezzetek meg apukáddal, hogy ha találsz munkát, akkor félbehagyod a tanfolyamot. Ebbe biztosan ő is belemenne, hiszen így az ő akarata is érvényesül.

Aztán ha lehet, ne találj munkát :)

2011. dec. 4. 20:55
 17/20 anonim ***** válasza:
A nyelvtanulás nem hülyeség, amúgy jelentkezz keresztféléves képzésre, arra a szakra, amit igazán szeretnél!
2011. dec. 5. 20:16
 18/20 anonim ***** válasza:
Apukád ezek szerint vállalta azt, hogy míg egyetemre jársz, eltart. Akkor ez a meghatározó szempont. Amíg azt a bizonyos 200 ezret összeszedted, gondolom, addig valamiből éltél, és valahol laktál, úgyhogy ennyire a "te pénzed" az. Menj el dolgozni, ahogyan apád mondja, és menj egyetemre, amikor lehet. Közben pedig tanulj, hozz ezért áldozatot te is. Nem annyira intenzív? Ez van, ma már semmi sem úgy van, ahogyan én szeretném. Apukád bizonyára jól látja ezt, és emiatt mondta, hogy baromság. Ám ezt nem a nyelvtanulásra értette, hanem a helyzetedre, igen, barom helyzetben vagy. Rendben van, rosszul választottál egyetemi szakot (bár akkor mennyire vagy érett, ha ezt sem tudod eldönteni, hogy mit akarsz?)- mindegy mostmár, ám válassz egy újat (kicsit kétséges, hogy majd arra is azt mondod, hogy nem ilyen lovat akartam), végezd el, és az egyetemi évek alatt megtanulhatod a németet is. Ha ennyit tudsz, akkor jó eszed van, csak még nem nőtt be teljesen a fejed lágya. Most pedig fogadj szót apádnak.
2011. dec. 7. 10:16
 19/20 anonim ***** válasza:

Elég hülye helyzetben vagy.

Keress munkát és abból finanszírozd.

Írod itt, hogy olasz vagy... olasz állampolgár vagy? vagy már megkaptad a magyart is? mert ha még nem akkor érdemes lenne inkább a magyart letenned -felsőfokút- és akkor kaphatsz egy rakat többletpontot /mert ugyebár ha olaszállampolgár vagy nem teheted le az olaszt/

2011. dec. 7. 13:08
 20/20 anonim ***** válasza:

Csak nem euró nyelviskoláról beszélsz?

Elmondom, nem fogsz középfokuzni németből négy hónap alatt ha nullán vagy. Még ha van is nyelvérzéked, akkor sem.

Egyszerűen túl sok féle dolgot kellene megtanulnod,nap mint nap. Én odajártam, 1 hónapig a nyelvvizsga-előkészítő részére, vagyis az utolsó részébe csatlakoztam be a 4 hónapos tanfolyamnak. Együtt voltam azokkal, akik 3 hónapja kezdték. Siralmas volt,amikor spontán párbeszédet kellett előadni, arra nem tudtak válaszolni, hogy hogy vagy. Nyelvtanból tudtak dolgokat, de beszédben használni nagyon nem. MIND megbukott a telc nyelvvizsgán... Bár lehet csak én fogtam ki ilyen nem túl szerencsés embereket.

A tanár is megmondta, még legalább 1-2 hónapos rákészülés kell a nyelvvizsgára, magántanárral beszédre koncentrálva.

Ha tényleg meg akarsz tanulni németül, menj el az első tanfolyamukra, diákként, munkanélküliként kapsz 5-10 ezer ft kedvezményt. Ott ha tényleg minden nap hazaérkezés után még tanulsz minimum 3 órát, leszel olyan szinten, hogy kimenj külföldre bébiszitterkedni fél évre.

Így apukádnak abban a fél évben nem kell eltartani, te viszont kb 1500 euróval jöhetnél haza. Kint, főleg ha beíratnak nyelvtanfolyamra 3 hónap alatt annyit fogsz fejlődni, mint itthon, nyelviskolában, magántanárnál soha.

Nehezebb út, de hatékonyabb, és ha tényleg a nyelvtanulás a célod, akkor te is beláthatod.

2011. dec. 7. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!