Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy győzzem le a kínzó...

Hogy győzzem le a kínzó féltékenységemet?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 39 éves elvált nő vagyok egy kisgyermekkel.Pár hónapja élünk együtt az új társammal,akivel 1 éve vagyunk együtt. Bizalmatlan vagyok és féltékeny,holott nem tudok arról,hogy okom lenne rá,de folyamatosan az jár az eszemben,hogy nem szabad megbíznom benne,sokat beszéltünk erről,és a veszekedésbe torkolló vitáink mindig az ő igazát támasztották alá előbb vagy utóbb. Nem akarom elveszíteni,hiszen szeretem,a gyermekem ragaszkodik hozzá és ő is hozzánk,kedves,figyelmes,segítőkész,de nehezen tudom elhinni,hogy vannak hűséges,komoly férfiak. Kinek,hogy sikerült ezen túl jutnia? Köszönöm.
2011. nov. 28. 23:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%
kérj segítséget szakembertől, mert így el fog hagyni. képzeld magad a helyébe. és még a gyerekedet is neveli.mit akarsz még? más örülne ha találna ennyi évesen vkit egy gyerekkel.
2011. nov. 28. 23:39
 2/11 A kérdező kommentje:
Ennyi évesen egy gyermekkel?? Igen 39 évesen is kezdenek új életet az emberek,ő 41 éves ő is elvált... gondolom fiatalabb korosztályhoz tartozol,kívánom hogy ne kerülj ilyen helyzetbe ennyi idősen ..
2011. nov. 28. 23:57
 3/11 anonim ***** válasza:
93%

Lásd magad értékesnek! A féltékenység a belső bizonytalanságodból születik. Ha féltékeny vagy rá, az önmagad miatt van.

Minket férfiakat legalább annyiszor ér csalódás mint a nőket, mi sem vagyunk jó helyzetben. De a féltékenykedés az önzés. Ha a belső bizonytalanságod ráterheled, önző vagy.

Láttam számtalan nő ismerősömet, akik a féltékenykedéssel űzik el a férfiakat maguk mellől. Mert a belső bizonytalanságukat megosztják, amire persze azt a választ kapják, hogy "Te hülye vagy!", és nem megnyugtatást, meg szívre tett kezett, hogy esküszüm, hogy én soha ilyet nem tennék. A bizonytalanság bizonytalanságot szül. Ő nem bízik meg bennem, akkor én megbízhatatlan vagyok.

Ez, ha sokszor műveled, még föl is jogosítja a megcsalásra. Ha Te ennyire számolsz a kérdéssel, akkor nyilván ez elképzelhető, egyébként lehet, hogy föl sem merülne benne.

2011. nov. 29. 00:02
 4/11 anonim ***** válasza:
45%
Igazad van. Soha, senkiben nem szabad megbízni.
2011. nov. 29. 00:09
 5/11 anonim ***** válasza:
93%
Én is voltam féltékeny, amikor megtudtam, hogy megcsaltak. Hát szinte belehaltam. Hogy-hogy nem, de eljutottam egy pontra, amikor beláttam, hogy a másik nem a tulajdonom, minden ember szabadnak született, és aki a másikat szereti igazán, az nem féltékeny. Ugye szokták mondani, hogy az szeret igazán, aki képes a másikat elengedni. Nos, én ezt nem csak fizikai, hanem szellemi elengedésre is értem. Engedd el! Hagy szárnyaljon! Megcsalhat? Igen. Elhagyhat? Igen! De minél jobban szorítod, annál biztosabban el fogod veszíteni! Ha ezt megérted, sikerülni fog. Fogadd meg, hogy nem kémkedsz, nem leskelődsz, nem vonod felelősségre, nem leszel bizalmatlan. Ha igazán szereted, sikerülni fog. Ha felmerül benned a féltékenység, akkor tudd, hogy felmerült benned, de ne engedelmeskedj neki!
2011. nov. 29. 00:13
 6/11 anonim ***** válasza:
82%

00:13

Teljes mértékig egyetértek.

Van egy mondás, kb ez a lényege: Ahhoz, hogy megszerezzünk valamit el kell tudnunk engedni. És ez nagyon igaz a párkapcsolatokra.

33/F

2011. nov. 29. 00:22
 7/11 anonim ***** válasza:

Azt kell megértened, hogy minden indokolatlan féltékenység alapja az önbizalom hiány.

Szóval tedd helyre az önbizalmad és megoldódik ez is.

2011. nov. 29. 00:27
 8/11 anonim ***** válasza:
70%

Ha egy pasi írná ezt, akkor az "asszonykórus" rögtön kikérné, hogy "NEM A TULAJDONOD" !!

Amúgy szekáld csak.

Majd megunja és keres egy normálisabbat helyetted!!

2011. nov. 29. 01:12
 9/11 anonim ***** válasza:
93%
Nekem sokkal furcsább az, hogy nem bízol benne, de a gyerekedhez engeded. Ahhoz, hogy a gyerekemnek egyáltalán bemutassak valakit a minimum a teljes bizalom. Szerintem elkapkodtad ezt a kapcsolatot, először magadat kellett volna rendbe hozni (értem ezt az önbecsülésre), aztán új társat keresni.
2011. nov. 29. 01:48
 10/11 anonim ***** válasza:
A féltékenységben mindig több az önzés, mint a szeretet. Ne akard birtokolni, örülj annak, hogy együtt vagytok. Ljudennek igaza van.
2011. nov. 29. 08:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!