Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátom mindig az anyjáéhoz...

A barátom mindig az anyjáéhoz hasonlítgatja a főztömet, jogosan esik rosszul?

Figyelt kérdés
Úgy főzök, hogy nem tocsog minden a zsírban, eleve nem is használok zsírt, csak olajat és abból sem sokat. Engem így tanítottak meg főzni, nálunk sosem volt hagyománya a kövér kajáknak. Ha hús, akkor kevesebb köret, több saláta, ha valamilyne pörkölt, akkor sem tűnik el a zsírtól a hús. A barátom ezt folyton leszólja, azt mondja, finom, de az anyja így, meg úgy csinálja. Akárkit meghívtam eddig vacsorázni, mindenki csak dicsért, hogy milyen ízletesen csinálok mindent fiatal korom ellenére, a barátomtól pedig ez rosszul esik, hogy az anyjához hasonlítgat. Elviselem természetesen a negatív kritikát, nem vagyok az a sértődős fajta, de az, hogy állandóan az anyja főztjével jön..akkor miért nem eszik nála? Együtt lakunk, ha hazaérek, rögtön nekiállok főzni és változatosan próbálok, de ha akarnék, sem tudnék ennél hízlalóbb ételeket csinálni, mert nem ilyen környezetben nevelkedtem, nem ezt láttam.
2011. dec. 14. 09:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/77 anonim ***** válasza:
30%
Azt honnan tudhatjuk, ő hogy beszél a párjával? Mert a dolgok tényszerű kezeléséből számomra az derült ki, hogy elég kemény lehet a kommunikáció vele.
2011. dec. 14. 13:23
 62/77 anonim ***** válasza:
71%
Onnan tudjuk, hogy hogy beszél vele a barátja, hogy leírta. De látom ti összefogtatok ez ellen a szegény lány ellen, úgyhogy én többet nem tudok tenni. Remélem, egyszer ti is kerültök ilyen helyzetbe, hogy nem tisztelik a munkátokat.
2011. dec. 14. 13:26
 63/77 anonim ***** válasza:
26%
Sérelmezte, hogy itt valaki azt mondta a családja főztjére, hogy rossz, meg ehetetlen. De ő közben ugyanilyen lekezelően beszél az "anyósa" főztjéről. Szóval más szemében a szálkát...
2011. dec. 14. 13:27
 64/77 anonim ***** válasza:
19%
Ja s ha ő így mutatja be, az készpénz. Egyoldalúan eldöntjük, igaza van, a párja véleményét nem is hallottuk... értem.
2011. dec. 14. 13:28
 65/77 anonim ***** válasza:
35%
Nem kedves válaszoló, nem fogtunk össze ellene, de minden éremnek két oldala van.
2011. dec. 14. 13:28
 66/77 anonim ***** válasza:
68%
Ennyi erővel többet egy válaszra se reagáljatok, mert nem ismeritek a másik oldalt. Nyilván nem tudjátok végigkérdezni a többi érintettet, mivel ez egy fórum. De mondom, a rosszindulat az egekbe szökött egyes embereknél, empátia 0, nem értem, hogy lehet így élni.
2011. dec. 14. 13:30
 67/77 anonim ***** válasza:
57%
*kérdésre
2011. dec. 14. 13:31
 68/77 anonim ***** válasza:
100%
Ha meg annyira bunkó a barátja, akkor mondja meg neki, hogy többet nem főz, oldja meg maga. Én biztos nem hagynám, hogy így beszéljen velem a párom, annál több ego szorult belém.
2011. dec. 14. 13:43
 69/77 A kérdező kommentje:

Na azért tisztázzunk valamit. Én nem akartam itt vitát szítani, nem tudom, hogy miért lettem közellenség, én úgy érzem, senkit nem sértegettem és nem volt tűrhetetlen stílusom. Igen, valóban lehet, hogy úgy tűnt, ragaszkodom az igazamhoz, de ezért elnézést kérek, így virtuálisan nem úgy tükröződik az ember mondanivalójának hangneme, ahogy a való életben szeretné. Minden szavam kiforgatásra került, pedig csak annyi volt a problémám, hogy rosszul esik, AHOGY közli, ami nem tetszik neki. Szerintem nem vagyunk gépek, hogy ne érezzünk soha semmi érzelmet, elviseljünk mindent. Vagy ha másnak ez könnyen megy, azt tisztelem, nálam betelt a pohár, mikor a tegnapi vacsoránál azzal jött csapkodva, hogy ez, meg az lehetne ilyenebb, meg olyanabb. A stílussal van problémám, de hiába mondom neki, folytatja. Nem tudom, mi lesz így ebből, de ezek a dolgok nálam kiverik a biztosítékot, nem szeretem, ha diktátor módjára beszélnek velem, főleg nem a saját barátom, mert egy kapcsolatnak elvileg a tiszteletről is kéne szólnia.

Nem kívánok további kommentárt fűzni a dologhoz, mégegyszer elnézést kérek, hogy akaratos nőszemélynek tűntem, illetve ha valakit megbántottam bármelyik kommentemben is, nem ez volt a célom, nem szeretek másokkal konfliktushelyzetbe kerülni. Ahhoz pedig mindenkinek megvan az egyéni joga, hogy tartson valamilyennek, ha kell, negatív személyiségnek. Emberek vagyunk. Köszönöm a véleményeket, igyekszem táplálkozni belőlük.

2011. dec. 14. 13:56
 70/77 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, nem értem, ha így viselkedik veled, akkor miért vagy még mindig vele? Csapkod, ha nem azt eheti amit akar? Legközelebb mi lesz? megüt? Más helyzetekben is ilyen? Én már kiadtam volna az útját akkor a helyedben.
2011. dec. 14. 14:05
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!