Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátom mindig az anyjáéhoz...

A barátom mindig az anyjáéhoz hasonlítgatja a főztömet, jogosan esik rosszul?

Figyelt kérdés
Úgy főzök, hogy nem tocsog minden a zsírban, eleve nem is használok zsírt, csak olajat és abból sem sokat. Engem így tanítottak meg főzni, nálunk sosem volt hagyománya a kövér kajáknak. Ha hús, akkor kevesebb köret, több saláta, ha valamilyne pörkölt, akkor sem tűnik el a zsírtól a hús. A barátom ezt folyton leszólja, azt mondja, finom, de az anyja így, meg úgy csinálja. Akárkit meghívtam eddig vacsorázni, mindenki csak dicsért, hogy milyen ízletesen csinálok mindent fiatal korom ellenére, a barátomtól pedig ez rosszul esik, hogy az anyjához hasonlítgat. Elviselem természetesen a negatív kritikát, nem vagyok az a sértődős fajta, de az, hogy állandóan az anyja főztjével jön..akkor miért nem eszik nála? Együtt lakunk, ha hazaérek, rögtön nekiállok főzni és változatosan próbálok, de ha akarnék, sem tudnék ennél hízlalóbb ételeket csinálni, mert nem ilyen környezetben nevelkedtem, nem ezt láttam.
2011. dec. 14. 09:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/77 anonim ***** válasza:
54%

Nekem a férjem soha nem hozta fel az anyukàja hogyan fõz, mert régen nem él. Mindig is izlett neki ahogyan fõzök, viszont ebbe a hùga nem tud belenyugodni, hogy én jobban fõzök nàla.Mostanàban azt érzem, hogy a férjem mindig a hùga fõzését emlegeti, hogy az milyen finom. Nekem viszont nagyon izetlen és tudom nemcsak nekem, ahogyan fõz.Annyi az egész, hogy a hùga dolgozik a hàtam mögõtt.Lehet az anyósod is fùr a hàtad mögött.Kérdezõ nekem is bàrki eszik nàlunk, nagyon izlik nekik, és azt is tudom, hogy nem csak ùgy mondjak.

Néha fõzd meg neki,ahogyan kivànja, majd ràjon, hogy te egészségesen akarod tàplàlni.

2011. dec. 14. 11:17
 42/77 anonim ***** válasza:
86%

Kérdezőnek: Akkor egyszerűen engedd el a füled mellett a dolgot, néha csinálj neki zsírban tocsogó dolgokat,

azt is meg lehet csinálni, hogy te simán leszűröd róla a zsírt-mármint a te adagodnál.

43/77 anonim ***** válasza:
83%
Mondjuk hál' istennek nálunk ilyen probléma nincs, párom imádja a főztömet, én olivaolajat nem használok, nem szeretem az ízét, hiába a sok gasztrofigura azt szajkózza, hogy de csudi egészséges. Zsír és étolaj.. persze nem tocsogósan, amit az étel megkíván épp.
 44/77 anonim ***** válasza:
38%

Szerencsére nálunk nincs efféle probléma, párom nagyon szereti a főztömet és soha nem hasonlította az anyukája főztjéhez.

Elég sok olyan dolog volt ami nála új volt, hogy én nem csak sertésből csinálok pörköltet, hanem csirkemellből is és stb...

De amúgy a kérdésedre két végletű válasz van, egyik, hogy végülis jogosan esik rosszul, hogy mindig felhozza, hogy bezzeg anya ezt így és így csinálja....

Másrészt próbálj meg változtatni a főzési technikádon, az nem lehet kifogás, hogy te más környezetből jöttél, ha igen is és mi van akkor? Nem ördöngőség belecsempészni olyan ízvilágot, egyéb fajtájú ételt amit szeret a párod!

2011. dec. 14. 11:27
 45/77 anonim ***** válasza:
75%

"Nyilván pörköltbe nem olívaolajat teszek, hanem a sült húsokhoz, salátákhoz."

Például számomra az, hogy valaki összekaszabol egy halom zöldet és leönti olajjal az ehetetlen kategóriába tartozik. És nem azért mert nem szeretem a zöldségeket, imádom majdnem az összeset, joghurtos öntetek jöhetnek dögivel, vagy ecetes saláták, de ez az olívaolajjal meglocsolt saláta...jujj...

A bátyám kb. 1 évig kint élt svájcban, ott minden kaja ilyen, natúr ízetlen, alig fűszerezett húsok, zöldség leöntve olajjal... félévente anyám ünnepi lakomát csinált neki,mikor hazajött, rántott hús, vadas, pörkölt, tepsiben sült krumpli hasonlók...

2011. dec. 14. 11:31
 46/77 anonim ***** válasza:
64%

És igen abban igaza van egyeseknek, hogy te elvárod, hogy ő azt egye amit te csinálsz, de ő nem várhatja le, hogy azért főzz neki olyat is amit ő szeret...

Én pl. nem rajongok a babfőzelékért, a gyomrom nem szereti...de párom rajong érte. Megfőzöm neki, aznap meg eszek valami hideget, vagy rántottát vagy keresek valami kisütni valót a mélyhűtőben...ennyit megér nekem a dolog:)

2011. dec. 14. 11:33
 47/77 anonim ***** válasza:
27%
Régen hagyomány volt, hogy a mennynek meg kellett tanulni úgy főzni, ahogy az anyós főzött. A helyedben én ellesnék néhány főzési tippet a mamától és meglátod kevesebb kritikát kapnál!
2011. dec. 14. 11:38
 48/77 anonim ***** válasza:
76%
Én annak a híve vagyok, hogy az dönt aki a munkát csinálja. Te a szabadidődet áldozod arra, hogy főzzél neki. Innentől kezdve te döntöd el, hogyan csinálod. Ha majd ő főz te se szólhatsz neki. Egyébként gratulálok neked is olyan férfit sikerült találnod aki elvárja, hogy kiszolgálják és még panaszkodik is.
2011. dec. 14. 11:46
 49/77 anonim ***** válasza:
52%

Igen, én is egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy a te evési szokásaid sem jobbak, mint az övék, csak mások.

Te ezt szoktad meg, ő azt.

Nem jobb, és nem rosszabb egyik sem a másiknál.

Az olíva olaj mániát meg én is utálom.

A salátára soha nem öntenék olajat, sütni nem lehet normálisan olíva olajban.

Egy nő mondta nekem nem is régen, hogy nem tud sajnos brassóit csinálni, mert nincs otthon olíva olaj, és azt abban kell sütni.

Na, majdnem felröhögtem!

Hagyjuk már!

Mi baja lesz, ha étolajban süti meg a húst?

Nem Stahl Judit az etalon a főzésben.

Legalább is számomra.

2011. dec. 14. 11:48
 50/77 A kérdező kommentje:

Én megpróbálok változtatni, de ha valaki neki is elmondaná, hogy próbáljon meg normálisabban beszélni velem és ne sértsen vérig, akkor könnyebben menne, szívesebben csinálnám. Így, hogy "dehát ez nem olyan, ez szar, anyu ezt zsírosan csinálja" és jön a hiszti, nekem olyan, mintha valami szolga lennék és legszívesebben rámöntené, amiért nem jártam a kedvében. Szerintem nem normális, hogy remegő gyomorral főzök neki, mert utána nekem esik, ha nem tetszik neki. Mondom, megpróbálok olyat csinálni, aminek örül, de nem viselem el, hogy így beszéljen velem, mikor egyáltalán nekiállok neki főzni. Ő sosem segít semmiben, még egy répát sem akar felszeletelni, mert szerinte az előkészület is az én reszortom.

Most mennem kell, mert lassan keződik az órám, köszi, megfogadom a tanácsaitokat, remélem, hogy megfelel majd neki, ha az anyja receptje szerint csinálok meg valamit, legalább hétvégén.

2011. dec. 14. 11:53
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!