Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátom mindig az anyjáéhoz...

A barátom mindig az anyjáéhoz hasonlítgatja a főztömet, jogosan esik rosszul?

Figyelt kérdés
Úgy főzök, hogy nem tocsog minden a zsírban, eleve nem is használok zsírt, csak olajat és abból sem sokat. Engem így tanítottak meg főzni, nálunk sosem volt hagyománya a kövér kajáknak. Ha hús, akkor kevesebb köret, több saláta, ha valamilyne pörkölt, akkor sem tűnik el a zsírtól a hús. A barátom ezt folyton leszólja, azt mondja, finom, de az anyja így, meg úgy csinálja. Akárkit meghívtam eddig vacsorázni, mindenki csak dicsért, hogy milyen ízletesen csinálok mindent fiatal korom ellenére, a barátomtól pedig ez rosszul esik, hogy az anyjához hasonlítgat. Elviselem természetesen a negatív kritikát, nem vagyok az a sértődős fajta, de az, hogy állandóan az anyja főztjével jön..akkor miért nem eszik nála? Együtt lakunk, ha hazaérek, rögtön nekiállok főzni és változatosan próbálok, de ha akarnék, sem tudnék ennél hízlalóbb ételeket csinálni, mert nem ilyen környezetben nevelkedtem, nem ezt láttam.
2011. dec. 14. 09:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/77 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt nem az étkezési ízlése a legnagyobb probléma...

Ez egy tünet, az okon gondolkodtál már?

2011. dec. 14. 12:33
 52/77 anonim ***** válasza:
80%

Hát jó nagy bunkó a barátod, az biztos!

Ez a pasi nem érdemel meg téged. Mi az, hogy így beszél veled és még segíteni sem képes? Ő szokott érted tenni valamit, hogy neked könnyebb legyen? Elmosogat, mos, vasal magára vagy azt is tőled várja el?

Ebben a helyzetben szerintem nagyon nem azon van a hangsúly, hogy ki mit szeret, hanem a tiszteleten. Én férfiként azt mondom, hogy ha már örömet akarsz neki szerezni, fáradtan hazaérsz és nekiállsz főzögetni, akkor ha még egy gumiabroncsot is tálalnál fel, annak is örülnie kéne. Hogy miért? Mert neked ez nem kötelességed, nem vagy szolga, hogy kiszolgáld ezt a majmot, nem ő tart el téged, hanem te is ugyanúgy dolgozó ember vagy.

A válaszolók többsége nem látja át a helyzetet. AKÁRMILYEN is legyen főztje, a barátjának ad enni, töri magát, hogy a kedvében járjon, de semmi elismerést nem kap. Én ilyet nem mernék megcsinálni a feleségemmel, mert minden munkáját becsülöm, néha virágot viszek neki, hogy megháláljam. A te barátod szokott neked kedveskedni valamivel? Úgy tűnik, hogy nem, csak elvár és elvár. Tipikus anyuci kisfia hülyegyerek.

2011. dec. 14. 12:46
 53/77 anonim ***** válasza:
54%

Nem olvastam végig az összes hozzászólást, elakadtam a 3-ik oldalon található válaszodnál, amit egy kommentelőnek írtál, miszerint baromság, hogy a zsír egészségesebb, mint a növényi olaj. Újat mondok akkor most, az olaj semmivel sem egészségesebb, mint a zsír. A zsírban készült ételek is lehetnek finomak, egészségesek, nem kell tocsognia benne a húsnak.

Veled csak az a gond, hogy azt hiszed csak az a jó, amit Te tudsz, gondolsz az étkezésről, főzésről. Nem feltétlenül így van. A párod mást szokott meg, mást szeret. Ha nem akarod kipróbálni azokat az ízeket, amiket ő szeret, rendben van, de ezt mond el neki. Nyugodtan mond meg, hogy akkor Te nem főzöl rá tovább és kész. Hidd el meg fogja oldani.

2011. dec. 14. 12:47
 54/77 anonim ***** válasza:
39%
Ízlések és pofonok. Te ezt szoktad meg, ő az anyjáét.
2011. dec. 14. 12:48
 55/77 anonim ***** válasza:
69%
Mellesleg megkérdezném, hogy akik itt osztják az észt, azok is így mernek beszélni a feleségükkel/barátnőjükkel? Komolyan érdekel.
2011. dec. 14. 12:53
 56/77 anonim ***** válasza:
36%
Én nő vagyok, és nem leszbikus, úgyhogy a férjemmel tudnék max így beszélni. De attól még nem biztos, hogy a kérdezőnek adok igazat, mert tényleg eléggé konokul ragaszkodik valamihez, amiről azt hiszi a szent és egyetlen igazság, pedig nem az. Kicsit tágabb látókörűnek kéne lennie.
2011. dec. 14. 12:55
 57/77 anonim ***** válasza:
78%

Utolsó, szerencsétlen lány leírta vagy 6-szor, hogy ezentúl megpróbál majd olyat csinálni, amivel a barátja kedvére tesz, de még mindig csak oltjátok.

Szerintem ez a gáz viselkedés.

2011. dec. 14. 13:00
 58/77 anonim ***** válasza:
70%

Nem kell leszólni a kérdezõt, mert igenis csakis õ tudja, hogy mi az ami a 4 fal között folyik. Vannak itt szerencsés emberek, akiknek sikerült a jót kapniuk, màrmint férjben.

Kérdezõ ha majd a férjed megtesz érted mindent, majd akkor te is tegyél meg mindent a hasàért!

Ne hagyd magadat összezavarni.

2011. dec. 14. 13:00
 59/77 anonim ***** válasza:
54%
De ha csak ő tudja akkor miért várja el, hogy itt megfelelő válaszokat kap a kérdésére? Mi csak az alapján tudunk válaszolni, amit ő megoszt velünk.
2011. dec. 14. 13:15
 60/77 anonim ***** válasza:
69%
Miért utolsó, és az nem elég, amit itt megosztott? Könyörgöm, a barátja nem tiszteli, úgy beszél vele, mint egy cseléddel, ez alapján ő a hibás?
2011. dec. 14. 13:20
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!