Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátom mindig az anyjáéhoz...

A barátom mindig az anyjáéhoz hasonlítgatja a főztömet, jogosan esik rosszul?

Figyelt kérdés
Úgy főzök, hogy nem tocsog minden a zsírban, eleve nem is használok zsírt, csak olajat és abból sem sokat. Engem így tanítottak meg főzni, nálunk sosem volt hagyománya a kövér kajáknak. Ha hús, akkor kevesebb köret, több saláta, ha valamilyne pörkölt, akkor sem tűnik el a zsírtól a hús. A barátom ezt folyton leszólja, azt mondja, finom, de az anyja így, meg úgy csinálja. Akárkit meghívtam eddig vacsorázni, mindenki csak dicsért, hogy milyen ízletesen csinálok mindent fiatal korom ellenére, a barátomtól pedig ez rosszul esik, hogy az anyjához hasonlítgat. Elviselem természetesen a negatív kritikát, nem vagyok az a sértődős fajta, de az, hogy állandóan az anyja főztjével jön..akkor miért nem eszik nála? Együtt lakunk, ha hazaérek, rögtön nekiállok főzni és változatosan próbálok, de ha akarnék, sem tudnék ennél hízlalóbb ételeket csinálni, mert nem ilyen környezetben nevelkedtem, nem ezt láttam.
2011. dec. 14. 09:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/77 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem a kérdező arra volt kíváncs, hogy ez másnál is előfordult-e már, de mindegy.


Egyébként le merem fogadni, ha egy férfi írt volna, hogy a barátnője nem az ő kénye kedvére főz és ő a zsíros dolgokat szereti, akkor mindenki őt támadta volna, hogy örüljön, hogy egyáltalán ételt rak elé ennyi munka és tanulás mellett és annak is örüljön, hogy próbál vigyázni az egészségére.

2011. dec. 14. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 32/77 anonim ***** válasza:
53%
Az én nagyim 88 éves, még mindig kijár kapálni és egész életében zsírral főzött :D elméleted megbuktatva....
2011. dec. 14. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 33/77 anonim ***** válasza:
72%

A 10:47-es válasz egyszerűen felháborít!

A kérdezővel értek egyet, én is inkább olíva olajat használok, bár néha muszáj napraforgó olajban kisütni egy-két ételt.

Mi az, hogy rákkeltő az olaj? Édesapám szülei világéletükben zsírral főztek, apukám tavaly halt meg rákban. Ezzel szemben anyukám családja mindig is olajban főzött, mindenki él azon az ágon, még a 93 éves dédnagyapám is. Na ennyit, a nagy okosságodról! A koleszterinszintnek sem tesz jót, a te finomnak ítélt zsíros kajád. Sosem szoktam írogatni, de most felment bennem a pumpa!

Kedves Kérdező! Jól teszed, hogy próbálsz egészségesebben főzni, ha nem tetszik a lovagodnak, egyen anyukánál.

2011. dec. 14. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 34/77 anonim ***** válasza:
70%

"Én sem mondtam, hogy azok az ételek undorítóak"


Hááát azért elég erősen utaltál rá.

De iagazat adok a 64%-os válaszadónak, sokkal összetettebb ez koleszterinszintes-jajmostzsírmiatthalmegelőbb mizéria,

rengeteg apró dologból tevődik össze, érdekes párom nagyszülei is simán bevágnak reggel egy kis pálinkát,

zsírral főznek, és 80 évesen csak úgy virulnak.

2011. dec. 14. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 35/77 anonim ***** válasza:
46%

Engem nem háborít fel a 10:47-es azért amit írsz. A finomított olajok tele vannak transzfettekkel, ami ugye köztudottan rákkeltő.

A főzési stílusa viszont valóban fura: a végén dobj bele egy kanál zsírt? :)))

2011. dec. 14. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 36/77 A kérdező kommentje:
Nyilván pörköltbe nem olívaolajat teszek, hanem a sült húsokhoz, salátákhoz. A barátom nem a KEVÉS zsírt kedveli, hanem azt, ami már elnyeli magát az ételt is. A kevéssel nem lenne bajom még, de ő vagy egy lapátnyit elvárna, hogy beletegyek, nekem meg ez már az abszurd kategória. De mondom, majd próbálkozom ezentúl, csak nincs időm hétköznap, hogy mindig kétfélét főzzek, ezért marad a hétvége, ami neki meg kevésnek bizonyul:(
2011. dec. 14. 11:13
 37/77 anonim ***** válasza:
35%
Ja és, hogy teljes legyen a kép. Apukám bátyja is meghalt, szívinfarktusban,( mind fiatal emberek voltak) lehet nem a zsír miatt van, de legalább én nem írkálok magamtól óriási marhaságokat!
2011. dec. 14. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 38/77 anonim ***** válasza:
33%

ma 11:11


Jót tesz a szívednek a nagyon egészséges étolajad, ha ennyitől felmegy benned a pumpa...

2011. dec. 14. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 39/77 anonim ***** válasza:
46%
Amúgy, hogy valami hasznosat is írjak, ha nálunk ilyen gond felmerül, hogy valaki egy kis zsírosabb kaját kíván, akkor én úgy időzítem, hogy csinálok magamnak egy kis rakott babot, vagy kelkáposztát. Bármit, ami a sütőben sül. A tűzhelyen meg odarakom az áhított nehéz kaját.:) Mindenki elégedett így.
2011. dec. 14. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 40/77 anonim ***** válasza:
88%

Ne csinálj belőle ügyet!

Te is azt írod, hogy "így nevelkedtem", ő meg úgy nevelkedett, neki a zsíros a finom, mert ebben nőtt fel.

Nálunk ugyanez van.

A párom családja mindenféle húst félig süt csak meg.

Belül véres a csirkecomb, alig van valami színe, de máris kiveszik a sütőből, vagy a zsírból, hogy ez már kész.

A fasírt belül tök nyers, a hal tiszta víz belül, csak a külseje van úgy-ahogy megsütve, a bolognain a hús ropog a fogam alatt, mert csak át lett pirítva, a disznóhús közepe nyers, el sem lehet rágni.

Minden húst félig nyersen esznek.

Nekem ez a halálom, olyan undorító, úgyhogy, ha küldenek kaját, a húsokat mindig újra átsütöm.

Párommal folyton ezen meccselünk, hogy mikor van kész a hús, mert szerinte én túlfőzök, túlsütök mindent, Szerintem meg ő eszi a húst félig nyersen.

Ez már így marad, most már csak nevetünk rajta.

Mondtam neki, hogy akkor szedd ki előbb a saját adagodat a sütőből, és edd így félig kész állapotban.

Kiszedi, és úgy eszi.

Ezt szokta meg.

Én nem sértődök meg rajta.

2011. dec. 14. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!