A barátom mindig az anyjáéhoz hasonlítgatja a főztömet, jogosan esik rosszul?
Szerintem a kérdező arra volt kíváncs, hogy ez másnál is előfordult-e már, de mindegy.
Egyébként le merem fogadni, ha egy férfi írt volna, hogy a barátnője nem az ő kénye kedvére főz és ő a zsíros dolgokat szereti, akkor mindenki őt támadta volna, hogy örüljön, hogy egyáltalán ételt rak elé ennyi munka és tanulás mellett és annak is örüljön, hogy próbál vigyázni az egészségére.
A 10:47-es válasz egyszerűen felháborít!
A kérdezővel értek egyet, én is inkább olíva olajat használok, bár néha muszáj napraforgó olajban kisütni egy-két ételt.
Mi az, hogy rákkeltő az olaj? Édesapám szülei világéletükben zsírral főztek, apukám tavaly halt meg rákban. Ezzel szemben anyukám családja mindig is olajban főzött, mindenki él azon az ágon, még a 93 éves dédnagyapám is. Na ennyit, a nagy okosságodról! A koleszterinszintnek sem tesz jót, a te finomnak ítélt zsíros kajád. Sosem szoktam írogatni, de most felment bennem a pumpa!
Kedves Kérdező! Jól teszed, hogy próbálsz egészségesebben főzni, ha nem tetszik a lovagodnak, egyen anyukánál.
"Én sem mondtam, hogy azok az ételek undorítóak"
Hááát azért elég erősen utaltál rá.
De iagazat adok a 64%-os válaszadónak, sokkal összetettebb ez koleszterinszintes-jajmostzsírmiatthalmegelőbb mizéria,
rengeteg apró dologból tevődik össze, érdekes párom nagyszülei is simán bevágnak reggel egy kis pálinkát,
zsírral főznek, és 80 évesen csak úgy virulnak.
Engem nem háborít fel a 10:47-es azért amit írsz. A finomított olajok tele vannak transzfettekkel, ami ugye köztudottan rákkeltő.
A főzési stílusa viszont valóban fura: a végén dobj bele egy kanál zsírt? :)))
ma 11:11
Jót tesz a szívednek a nagyon egészséges étolajad, ha ennyitől felmegy benned a pumpa...
Ne csinálj belőle ügyet!
Te is azt írod, hogy "így nevelkedtem", ő meg úgy nevelkedett, neki a zsíros a finom, mert ebben nőtt fel.
Nálunk ugyanez van.
A párom családja mindenféle húst félig süt csak meg.
Belül véres a csirkecomb, alig van valami színe, de máris kiveszik a sütőből, vagy a zsírból, hogy ez már kész.
A fasírt belül tök nyers, a hal tiszta víz belül, csak a külseje van úgy-ahogy megsütve, a bolognain a hús ropog a fogam alatt, mert csak át lett pirítva, a disznóhús közepe nyers, el sem lehet rágni.
Minden húst félig nyersen esznek.
Nekem ez a halálom, olyan undorító, úgyhogy, ha küldenek kaját, a húsokat mindig újra átsütöm.
Párommal folyton ezen meccselünk, hogy mikor van kész a hús, mert szerinte én túlfőzök, túlsütök mindent, Szerintem meg ő eszi a húst félig nyersen.
Ez már így marad, most már csak nevetünk rajta.
Mondtam neki, hogy akkor szedd ki előbb a saját adagodat a sütőből, és edd így félig kész állapotban.
Kiszedi, és úgy eszi.
Ezt szokta meg.
Én nem sértődök meg rajta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!