Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek sem jó az, ha egy...

Szerintetek sem jó az, ha egy gyerek az apja/anyja nevét kapja?

Figyelt kérdés
A férjem minden áron erősködik, hogy az ő fiának legyen a neve az, mint az övé, és csak 2. Névnek lehet valami más. De ezt még rengeteg más családnál látom. Szerintem nem jó szokás.
tegnap 16:30
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem sem.

Maradi, feudális, bugris.

tegnap 16:36
 2/38 anonim ***** válasza:
93%

Engem is úgy hívnak, ahogy anyámat, de ez most jutott csak eszembe, így, hogy mondod. Engem nem zavart sose, a sajátomnak éreztem a nevemet mindig is.

Persze nekem meg se fordulna ilyen hülyeség a fejemben, és azt se akarnám, hogy a fiamat ugyanúgy hívják, ahogy az apját. Amúgy meg elég önzö dolognak érzem a férjed részéröl, ha te nem szeretnéd.

tegnap 16:37
 3/38 Katona Dius ***** válasza:
60%

Nálam csak abból a szempontból problémás, hogy most akkor kinek van szólva?

Még a családdal laktunk tesóimmal, akkor pl szólt anya, hogy mondjam meg Tibinek, hogy... Aham. A kettő közül melyiknek? Apám is meg öcsém is ugyanazt a nevet viseli. Macerás.

tegnap 16:42
 4/38 anonim ***** válasza:
92%
szerintem sem. családon kívüli emberek könnyen összekevernek, családon belül meg egész életedben rajtad marad a kicsinyítő képző. apád volt a laci, te meg idős bácsiként is legfeljebb lacika lehetsz.
tegnap 16:42
 5/38 anonim ***** válasza:
40%
Engem a viz ver tole. A 2 nevtol is.. minek
tegnap 16:44
 6/38 anonim ***** válasza:
75%
Volt egy ismerosom, 2 keresztneve volt, es egy total hozza nem tartozo beceneven hivtak kb pelenkas kora ota. En evekig nem is tudtam mi a rendes neve.. de szerencsetlennek 20 perc volt alairni egy papirt🤣
tegnap 16:46
 7/38 anonim ***** válasza:
83%

"A 2 nevtol is.. minek"

gyakori vezetéknév esetén jól tud jönni. kiss, kovács, stb. ha azt akarod, hogy a neved betöltse amire hivatott (azaz megkülönböztessen másoktól), akkor vagy nagyon ritka név kell amit viszont mindenki furcsáll, vagy marad a 2 név.

tegnap 16:51
 8/38 anonim ***** válasza:
89%
Nekünk a fiam az apja nevét kapta, de csak mert marha jó név, nagyon tetszik nekem is
tegnap 16:58
 9/38 anonim ***** válasza:
53%

Annyira gáz a szülő nevét adni a gyereknek. És akkor már V.Lacika a sorban.

Második név pedig szintén egy felesleges dolog. Akinek van az utálja, hogy 2 neve van.

tegnap 17:06
 10/38 anonim ***** válasza:
88%

"Még a családdal laktunk tesóimmal, akkor pl szólt anya, hogy mondjam meg Tibinek, hogy... Aham. A kettő közül melyiknek? Apám is meg öcsém is ugyanazt a nevet viseli. Macerás."

Nálunk ha apámnak szólt az üzenet akkor : mond meg apádnak h..."

Vagy tesómat a rokonok KisTibinek hívták apám mrg csak Tibi

tegnap 17:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!