Szerintetek sem jó az, ha egy gyerek az apja/anyja nevét kapja?
Szerintem sem.
Maradi, feudális, bugris.
Engem is úgy hívnak, ahogy anyámat, de ez most jutott csak eszembe, így, hogy mondod. Engem nem zavart sose, a sajátomnak éreztem a nevemet mindig is.
Persze nekem meg se fordulna ilyen hülyeség a fejemben, és azt se akarnám, hogy a fiamat ugyanúgy hívják, ahogy az apját. Amúgy meg elég önzö dolognak érzem a férjed részéröl, ha te nem szeretnéd.
Nálam csak abból a szempontból problémás, hogy most akkor kinek van szólva?
Még a családdal laktunk tesóimmal, akkor pl szólt anya, hogy mondjam meg Tibinek, hogy... Aham. A kettő közül melyiknek? Apám is meg öcsém is ugyanazt a nevet viseli. Macerás.
"A 2 nevtol is.. minek"
gyakori vezetéknév esetén jól tud jönni. kiss, kovács, stb. ha azt akarod, hogy a neved betöltse amire hivatott (azaz megkülönböztessen másoktól), akkor vagy nagyon ritka név kell amit viszont mindenki furcsáll, vagy marad a 2 név.
Annyira gáz a szülő nevét adni a gyereknek. És akkor már V.Lacika a sorban.
Második név pedig szintén egy felesleges dolog. Akinek van az utálja, hogy 2 neve van.
"Még a családdal laktunk tesóimmal, akkor pl szólt anya, hogy mondjam meg Tibinek, hogy... Aham. A kettő közül melyiknek? Apám is meg öcsém is ugyanazt a nevet viseli. Macerás."
Nálunk ha apámnak szólt az üzenet akkor : mond meg apádnak h..."
Vagy tesómat a rokonok KisTibinek hívták apám mrg csak Tibi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!