Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek sem jó az, ha egy...

Szerintetek sem jó az, ha egy gyerek az apja/anyja nevét kapja?

Figyelt kérdés
A férjem minden áron erősködik, hogy az ő fiának legyen a neve az, mint az övé, és csak 2. Névnek lehet valami más. De ezt még rengeteg más családnál látom. Szerintem nem jó szokás.
jan. 21. 16:30
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
37%
10es, tökéletes erv a kontra oszlopba
jan. 21. 17:28
 12/41 anonim ***** válasza:
19%

Nem gáz egyik sem szerintem.

A szülő nevét örökölni nem gáz egyáltalán, bár nekem sem a kedvencem.

A két név meg kifejezetten tetszik, sokkal jobb mint az egy szerintem.

jan. 21. 17:29
 13/41 anonim ***** válasza:
68%

Nekem nem tetszik, ha a szülők nevét kapja a gyerek.

Tini koromban szerettem volna, hogy legyen második keresztnevem, de felnőve már nagyon örülök, hogy nincs.

jan. 21. 17:37
 14/41 anonim ***** válasza:
90%
A családunkban ez tradíció, szokás, hagyomány 3 generáció óta. Valamilyen szinten megtiszteltetés is számomra, hogy én kaptam meg nagyapám, apám keresztnevét. Viszont egy nyomást is éreztem, hogy méltónak kellett volna lennem a nevükhöz, és nem éreztem teljesen sajátomnak. Persze volt harmadik nevem is, de azt csak hivatalos iratokon használtam. Az apámtól úgy különböztettek meg, hogy kicsinyítő képzőt használtak, pl a kis *****, aki én voltam, és volt a nagy *****, ő meg at apukám volt. ( Nagypapám már akkor nem élt, mikor én megszülettem) Nem volt vele végül is semmi bajom, és hátrányom se volt belőle, de én mégse ajánlanám, hogy manapság a szülő a saját keresztnevét adja a gyerekének.
jan. 21. 17:40
 15/41 anonim ***** válasza:
58%

"pl szólt anya, hogy mondjam meg Tibinek, hogy... Aham. A kettő közül melyiknek? Apám is meg öcsém is ugyanazt a nevet viseli."

Hát mondjuk ahhoz azért nem sok eszed kell, hogy ha anyad neked szól, hogy mondd meg a Tibinek, az egyértelműen a testvéredet jelenti....

jan. 21. 17:49
 16/41 anonim ***** válasza:
23%
Nem gáz, név függő.
jan. 21. 17:51
 17/41 anonim ***** válasza:
61%

Engem a hideg kiráz ettől.

Olyan, mintha a gyerek csak a szülő kicsinyített mása lenne, nem pedig önálló egyéniség.

A másik pedig, hogy szerintem elég nevetséges, mikor egy családban szinte mindenkinek ugyanaz a keresztneve és akkor van a "kis Laci", a "nagy Laci", az "öreg Laci" stb.

Mintha tényleg egymás klónjai lennének.

jan. 21. 17:54
 18/41 anonim ***** válasza:
31%
Főleg olyan öreg ember nevet örökölni szülöktől. Amivel manapság azzal öreges nevekkel gúnyolják idősebb korosztályt. Például Géza Bácsi, Magdi néni. :/
jan. 21. 17:55
 19/41 anonim ***** válasza:
71%
Én azt mondtam a férjemnek, hogy a vezeték nevet úgy is tőle kapja, keresztnevet én választok és az nem az ő neve lesz. Mert a gyerekem egyedi és utánozhatatlan.
jan. 21. 18:08
 20/41 anonim ***** válasza:
71%

Utálom az ilyet. Mamám, anyám barátnőit kb mindet Erzsikének hívják. Az anya, a lánya is Erzsike mindegyik ilyen csapatban. "Tegnap találkoztam Erzsikével" Melyikkel a 30 közül b+?

Vezetéknév Erzsike. Na de melyik?? A "kicsi", vagy a "nagy"? ...

Utána mond egy másik Erzsikét gyors váltásban egyedi beazonosítás nélkül, és azt se tudom ki kivel van. De fel tzd húzni ezekkel.

A pároméknál meg az Ignác név van. Apjok és a 3 fia is Ignác. Legalább nekik annyi eszük volt, hogy eltérőek a beceneveik. Igi, Náci, Ignáci, Öcskös.

Szerintem ez egy nagyon hülye szokás. Megérdemli a gyerek hogy saját neve legyen, saját egyénisége, ne a szülő "kicsi énje" legyen.

jan. 21. 18:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!