Szerintetek sem jó az, ha egy gyerek az apja/anyja nevét kapja?
Nem gáz egyik sem szerintem.
A szülő nevét örökölni nem gáz egyáltalán, bár nekem sem a kedvencem.
A két név meg kifejezetten tetszik, sokkal jobb mint az egy szerintem.
Nekem nem tetszik, ha a szülők nevét kapja a gyerek.
Tini koromban szerettem volna, hogy legyen második keresztnevem, de felnőve már nagyon örülök, hogy nincs.
"pl szólt anya, hogy mondjam meg Tibinek, hogy... Aham. A kettő közül melyiknek? Apám is meg öcsém is ugyanazt a nevet viseli."
Hát mondjuk ahhoz azért nem sok eszed kell, hogy ha anyad neked szól, hogy mondd meg a Tibinek, az egyértelműen a testvéredet jelenti....
Engem a hideg kiráz ettől.
Olyan, mintha a gyerek csak a szülő kicsinyített mása lenne, nem pedig önálló egyéniség.
A másik pedig, hogy szerintem elég nevetséges, mikor egy családban szinte mindenkinek ugyanaz a keresztneve és akkor van a "kis Laci", a "nagy Laci", az "öreg Laci" stb.
Mintha tényleg egymás klónjai lennének.
Utálom az ilyet. Mamám, anyám barátnőit kb mindet Erzsikének hívják. Az anya, a lánya is Erzsike mindegyik ilyen csapatban. "Tegnap találkoztam Erzsikével" Melyikkel a 30 közül b+?
Vezetéknév Erzsike. Na de melyik?? A "kicsi", vagy a "nagy"? ...
Utána mond egy másik Erzsikét gyors váltásban egyedi beazonosítás nélkül, és azt se tudom ki kivel van. De fel tzd húzni ezekkel.
A pároméknál meg az Ignác név van. Apjok és a 3 fia is Ignác. Legalább nekik annyi eszük volt, hogy eltérőek a beceneveik. Igi, Náci, Ignáci, Öcskös.
Szerintem ez egy nagyon hülye szokás. Megérdemli a gyerek hogy saját neve legyen, saját egyénisége, ne a szülő "kicsi énje" legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!