Ha az apa a nevére veszi a gyereket, akkor bármivel több jog meggileti a gyerekkel szemben, mintha az anyja nevét viselné a gyerek?
Figyelt kérdés
Arra az esetre gondolok, amikor DNS teszttel kiderül, hogy ő az apa és fizet is gyerektartást viszont az anya nevèn van a gyerek...milyen jogai vannak ebben az esetben az apának, illetve több jogot kap e ha a nevét is adja a gyereknek?
Ezt azért kérdezem, mert nem tudom, hogy akarom e az apa nevét adni a gyereknek. Akkor több mindenbe beleszólhat?
2022. febr. 28. 19:41
2/18 qkker1 válasza:
Már megint itt erőlködsz?
Próbáld meg felfogni, hogy ha fene fenét is eszik, az anya nem kötelezhető arra, hogy megváltoztassa a gyerek családi nevét!
3/18 A kérdező kommentje:
És ha én nem akarom az apa nevét adni akkor van jogom hozzá? És mi van ha meg az apa akarja, hogy az ő nevét kapja?
2022. febr. 28. 19:47
4/18 qkker1 válasza:
Előzmény, csak most látszólag az anya írt!
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..
5/18 A kérdező kommentje:
😃.... Bocs de más vagyok. Ez nem az én kérdésem...
2022. febr. 28. 20:00
6/18 A kérdező kommentje:
Amúgy örülök neki, hogy bekontarkodja magát ide más más kérdésèvel, meggyanúsít, hogy én írtam, aztán arra amit tényleg én kérdezek már senki nem válaszol. Most ezzel fog menni az idő, hogy bizonygatni kell hogy én más kérdező vagyok. Köszi 👍
2022. febr. 28. 20:02
7/18 qkker1 válasza:
Persze, nem te írtad, de mégis ugyanaz a stílus! Hagyjuk már, legalább vállald fel!
8/18 A kérdező kommentje:
Nem vállalom fel mert nem én vagyok ennyi
2022. febr. 28. 20:06
9/18 anonim válasza:
Ha együtt nevelik és mindketten törvényes képviselői a gyereknek akkor ugyanannyi joguk van barmi legyen a gyerek vezetékneve
10/18 anonim válasza:
Teljesen mindegy kinek a nevét viseli, ha bebizonyosodik hogy ő az apa,( bele kerül az anyakönyvi kivonatba) ugyanannyi joga lesz mintha az ő nevén lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!