Szerintetek sem jó az, ha egy gyerek az apja/anyja nevét kapja?
Az ultrahang alapján elmondták, hogy lány. 4x. Biztos? Biztos! Megmutatták a p*nc*ját a monitoron. Csodás, kitaláltuk a nevét. Aztán megszületett. Hassal lefelé jött a világra, ott feküdt a doki kezén. Megfordította, majd felkiáltott: Jesszus, ez fiú! :)
Ott álltam boldogan, hű, gyerekem van, fiam van! Madarat lehetett volna fogatni velem, extázis, boldogság.
Nővérke az asztaltól: mi legyen a neve?
Lefagytam. A feleségem is. Járt az agyunk.
Nővérke: be kell írnom valamit, tessék válaszolni!
Mi: Nem lehet picit később? Csak 10-15 perc.
Nővérke: Nem, be kell írnom valamit! Most!
Az én nevemet kapta :)
Ez 22 éve volt, gondot még nem okozott. De hogy ez nem történt volna meg, ha rendesen rákészülünk, az is biztos. :D
Én második keresztnévként kaptam meg azt a nevet, amit a családomban anyai ágon legalább 4 generáció óta minden férfi elsőszülött visel(t).
Más lenne a helyzet akkor ha az lenne az egyetlen nevem, de így nagyon hálás vagyok érte és gyönyörű tradíciónak gondolom. Ha a jövőbeli párom/feleségem beleegyezik, és fiam is születik biztosan folytatni fogom.
Anyam nevet kaptam
Az egydolog h neki tetszett.
De nekem mem en nem tudok azonosulni vele nem illik ram nem is szolitanak engem a nevemen max a kollegak de ok sem surun...
"Annyi név van, hadd legyen már a gyereknek sajátja."
Nehéz lesz, nem hinném hogy van olyan nev a világon, amit csak és kizárólag egyetlen ember visel.
26
De a környezetében lehet nincs más olyan nevű. Pl Mirtill. Egyetlen ilyen nevű ismerősöm van. Mindig rácsodálkoznak a nevére
Nem egyedüli a világon, de ahol élünk az.
Jobb egy ilyen egyedi név, mint hogy a 20.Marika legyen a női rokonok után.
27
Ja. Aztán meg az a baj, hogy túl különleges. Nincs olyan ami mindenkinek jo
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!