Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek sem jó az, ha egy...

Szerintetek sem jó az, ha egy gyerek az apja/anyja nevét kapja?

Figyelt kérdés
A férjem minden áron erősködik, hogy az ő fiának legyen a neve az, mint az övé, és csak 2. Névnek lehet valami más. De ezt még rengeteg más családnál látom. Szerintem nem jó szokás.
tegnap 16:30
1 2 3 4
 21/38 Metionin ***** válasza:
62%
Szerintem is gáz. Annyi név van, hadd legyen már a gyereknek sajátja.
tegnap 18:24
 22/38 anonim ***** válasza:
60%

Az ultrahang alapján elmondták, hogy lány. 4x. Biztos? Biztos! Megmutatták a p*nc*ját a monitoron. Csodás, kitaláltuk a nevét. Aztán megszületett. Hassal lefelé jött a világra, ott feküdt a doki kezén. Megfordította, majd felkiáltott: Jesszus, ez fiú! :)

Ott álltam boldogan, hű, gyerekem van, fiam van! Madarat lehetett volna fogatni velem, extázis, boldogság.

Nővérke az asztaltól: mi legyen a neve?

Lefagytam. A feleségem is. Járt az agyunk.

Nővérke: be kell írnom valamit, tessék válaszolni!

Mi: Nem lehet picit később? Csak 10-15 perc.

Nővérke: Nem, be kell írnom valamit! Most!

Az én nevemet kapta :)

Ez 22 éve volt, gondot még nem okozott. De hogy ez nem történt volna meg, ha rendesen rákészülünk, az is biztos. :D

tegnap 18:29
 23/38 anonim válasza:
60%

Én második keresztnévként kaptam meg azt a nevet, amit a családomban anyai ágon legalább 4 generáció óta minden férfi elsőszülött visel(t).

Más lenne a helyzet akkor ha az lenne az egyetlen nevem, de így nagyon hálás vagyok érte és gyönyörű tradíciónak gondolom. Ha a jövőbeli párom/feleségem beleegyezik, és fiam is születik biztosan folytatni fogom.

tegnap 18:33
 24/38 anonim ***** válasza:
55%

Anyam nevet kaptam

Az egydolog h neki tetszett.

De nekem mem en nem tudok azonosulni vele nem illik ram nem is szolitanak engem a nevemen max a kollegak de ok sem surun...

tegnap 18:34
 25/38 anonim ***** válasza:
30%
Ilyen csak nagyon egoista embereknél van. Normális ember nem magát akarja kicsiben, hanem egy egyedi kis embert.
tegnap 18:42
 26/38 anonim ***** válasza:
44%

"Annyi név van, hadd legyen már a gyereknek sajátja."

Nehéz lesz, nem hinném hogy van olyan nev a világon, amit csak és kizárólag egyetlen ember visel.

tegnap 18:52
 27/38 anonim ***** válasza:
46%

26

De a környezetében lehet nincs más olyan nevű. Pl Mirtill. Egyetlen ilyen nevű ismerősöm van. Mindig rácsodálkoznak a nevére

Nem egyedüli a világon, de ahol élünk az.

Jobb egy ilyen egyedi név, mint hogy a 20.Marika legyen a női rokonok után.

tegnap 18:58
 28/38 anonim ***** válasza:
55%

27

Ja. Aztán meg az a baj, hogy túl különleges. Nincs olyan ami mindenkinek jo

tegnap 19:03
 29/38 anonim ***** válasza:
27%
Amikor valaki még a közösségi oldalon is 2 utonevvel van fent, az akkora sznoboskodas. Van pár ilyen ismerősöm, az egyik folyton azt posztolja h 1800ban milyen kuria volt Erdelyben a jelenleg tökre csóró csaladjae.
tegnap 19:04
 30/38 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem is pocsék. Nálunk én kaptam anyám nevét. Egyszerűen kiskoromtól utálom. Kis koromtól kezdve vagy Adrika vagy kis Adri vagyok. Ez a kicsinyítő képző az agyamra megy, plusz az én nevemnek nemrég tudtam meg, hogy van egy egész menő, rövid becézése, amit szintén lehetne használni, de á minek, és a másik ami bosszant, hogy egy sokkal szebb nevet találtak ki nekem, csak nem tudták eldönteni hogy melyik változat legyen, és ezért inkább anyám nevét kaptam. Nekem nagyon tetszik amúgy a férjem neve, de pont az én példám miatt soha sem fogja az ő nevét kapni a fiunk, és természetesen a lányunk sem az enyémet.
tegnap 19:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!