Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Levonható-e az örökség /lakás/...

Levonható-e az örökség /lakás/ árából az az összeg ami egy temetéssel kapcsolatos?

Figyelt kérdés
Régebben le lehetett vonni a kiadásokat és a maradék összeg volt az amit akárki örökölhetett. Elvileg most nem számít, tehát nem csökkenthető ezzel az örökség összege. Szerintetek?

jan. 20. 15:40
 1/7 anonim ***** válasza:
67%
Az adóalapból lehet levonni.
jan. 20. 15:46
 2/7 anonim ***** válasza:
82%
Nem, de behajthatod az örököstársakor a rájuk eső részt jogi úton.
jan. 20. 18:15
 3/7 anonim ***** válasza:
66%
Igen, a közjegyző meg fogja kérdezni, ki fizette, és szeretné-e az ilető, hogy a többiek részéből ez megtérüljön. Nálunk számla sem kellett, bemondásra ment az összeg.
jan. 20. 18:45
 4/7 anonim ***** válasza:
80%

igen jelenleg is le lehet vonni a temetési költséget az örökségből

nálunk a gyerekek örököltek de mivel kiskorúak voltak én temettem el (nem voltunk házasok). a közjegyző kérdezte szeretném e levonatni - nem kértem. de akkor a gyerekek örökséges 400e kevesebb lett volna. családon belül teljesen mindegy volt a dolog.

jan. 20. 19:16
 5/7 anonim ***** válasza:
Igen, le lehet, ha nem hajlandóak akkor külön kell kérni a rájuk eső részt térítsék meg a temetésből.
jan. 20. 19:30
 6/7 A kérdező kommentje:

2/5 és 5/5!

Úgy értitek, hogy pereskedjek a temetési költségek miatt?! Jesszusom, akkor inkább nem tartok rá igényt! A szüleim amikor "elmentek", eleve levonták a lakás árából azt a kiadást, és a maradék volt az örökség. Azt hittem még most is úgy van mint régen. A z első tárgyaláson még nem volt szó erről, csupán tájékoztattak a továbbiakról. Augusztus óta húzódik egy sima apai öröklés.:(

Köszönöm a válaszokat!

jan. 21. 18:51
 7/7 anonim ***** válasza:
50%
Unokahúgom nemrégiben örökölt. Az temetési költségek az adóalapból kerültek levonásra. Ha te intézted a temetést, a számlák alapján levonható az adóalapból.
jan. 21. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!