Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátom mindig az anyjáéhoz...

A barátom mindig az anyjáéhoz hasonlítgatja a főztömet, jogosan esik rosszul?

Figyelt kérdés
Úgy főzök, hogy nem tocsog minden a zsírban, eleve nem is használok zsírt, csak olajat és abból sem sokat. Engem így tanítottak meg főzni, nálunk sosem volt hagyománya a kövér kajáknak. Ha hús, akkor kevesebb köret, több saláta, ha valamilyne pörkölt, akkor sem tűnik el a zsírtól a hús. A barátom ezt folyton leszólja, azt mondja, finom, de az anyja így, meg úgy csinálja. Akárkit meghívtam eddig vacsorázni, mindenki csak dicsért, hogy milyen ízletesen csinálok mindent fiatal korom ellenére, a barátomtól pedig ez rosszul esik, hogy az anyjához hasonlítgat. Elviselem természetesen a negatív kritikát, nem vagyok az a sértődős fajta, de az, hogy állandóan az anyja főztjével jön..akkor miért nem eszik nála? Együtt lakunk, ha hazaérek, rögtön nekiállok főzni és változatosan próbálok, de ha akarnék, sem tudnék ennél hízlalóbb ételeket csinálni, mert nem ilyen környezetben nevelkedtem, nem ezt láttam.
2011. dec. 14. 09:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/77 anonim ***** válasza:
89%

Főzzél ahogy akarsz. Nálunk mindig van főtt kaja, mert a két gyerek miatt főzök. De hogy olyat főzzek, amit én nem bírok megenni, az kizárt. Próbálkoztam eleinte, de vagy nem olyan lett, mint anyósé, vagy az volt a férjem baja, hogy én miért nem eszek belőle, szóval feladtam. Nem vagyok hajlandó mást főzni, mert ha 3 ember megeszi a kaját, akkor a 4. is vagy megeszi vagy csinál magának szendvicset.

Egyébként meg a párod vagy menjen az anyjához enni, vagy főzzön ő, nem vagy te házicseléd, hogy munka és tanulás mellett még őt is kiszolgáld.

2011. dec. 14. 14:15
 72/77 anonim ***** válasza:
73%

Ja, ez már más dolog!

Akkor itt nem is arról van szó, hogy az anyukája zsírosan főz, a Kérdező meg nem, hanem arról van szó, hogy a srác semmibe sem nézi a lány erőfeszítéseit.

Vagyis nem az eltérő főzési stílus a gond, hanem a srác viselkedése.

Úgyhogy Kérdező, ne az zsír-olaj vonalon keresd a problémát, hanem sokkal mélyebben.

Nem segít a párod, és nem tiszteli azt, amit megteszel érte.

Ez a gond, nem a kaja.

2011. dec. 14. 14:21
 73/77 anonim ***** válasza:
76%

Az én anyukám főz ezek szerint a legjobban, mert nem csak bármit megfőz, de megfőz bármit OLÍVAOLAJBAN.

Persze, most megy a lobbi a magyaros kaja mellett, és nem fognak senkit lepontozni, akkor sem, ha azt mondja, hogy a zsír egészséges és fogyaszt. Nem az igazság nyer soha, hanem azok a könnyen sérülő érzelmek.

Egyébként amíg anyu zsírban főzött, qrva kövér voltam. Aztán a húgom elkezdett sportolni, és egészségesen ettem én is, nem is diétáztam, de lefogytam több, mint 20 kilót.

Kérdező, szerintem ne főzz rá. Neked csak rossz lesz, mert a hercegnő pasid elégedetlenkedik. Persze ő nem főzhet, hisz férfi kezébe fakanál??? Ekkora istenkáromlást!

2011. dec. 14. 14:21
 74/77 anonim ***** válasza:
87%

A zsír és olajok kalóriaértéke kb egyforma. Sőt, vannak olajok, amelyek több kalóriéát tartalmaznak, minn a disznózsír, pl. pontosan az olívaolaj. Nem a zsírtól lettél kövér, sem az olajtól nem fogytál.

[link]

2011. dec. 14. 14:25
 75/77 anonim ***** válasza:
73%
Én meg nem szeretem a zsírnak az ízét semmilyen ételben, lehet nektek az a finom, de nekem ha megszakadok sem ízlik. Az íztelenebb, nem agyonfűszerezett ételeket szeretem és mindent meg lehet csinálni olívaolajban, maximum az a többségnek nem jön be, ezt nem kétlem. Viszont ha főznöm kéne a páromra zsírosan, akkor vagy ő nem enne belőle, vagy én, az ízlésben nincs kompromisszum, ha valaki valamit kifejezetten nem szeret.
2011. dec. 14. 15:07
 76/77 anonim ***** válasza:

Jogosan esik rosszul,a stílusa miatt.Nekem is mondta már a férjem,h van,amit az anyukája készít jobban(és ezt én is aláírom,már csak azért is mert van vagy 25 év előnye velem szemben)Emellett azonban az én főztömet is szereti,dicséri.Nálatok ez a rész marad el.Ha azokat a szavakat használja a párod,amiket leírtál,akkor szerintem is túl van ez már az olaj-zsír problémán...

Ha velem valaki így beszél,kb. kutyába se vesz,annak semmi keresnivalója mellettem,nemhogy körbe ugráljam...

2011. dec. 14. 19:07
 77/77 mountain ***** válasza:
76%
Egyes embereknek az a baja, hogy túl jól megy a sora. Nálunk csak hétvégén van főzve,mert nincs rá pénzünk. Hét közben esszük szépen a vajas,meg lekváros kenyeret,néha egy kis leértékelt szalámi. Volt hogy a fülemen jött már ki szinte a vajas deszka. Minden nap meleg,főt kaját enni? Az nekem egy álom. Azt hiszem ha elmennék hozzád ebédre kedves kérdező,majd megtudnád milyen az,mikor valaki szó nélkül tömi a szájszervébe az általad elkészített kajákat.
2011. dec. 29. 11:49
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!