A barátom mindig az anyjáéhoz hasonlítgatja a főztömet, jogosan esik rosszul?
Főzzél ahogy akarsz. Nálunk mindig van főtt kaja, mert a két gyerek miatt főzök. De hogy olyat főzzek, amit én nem bírok megenni, az kizárt. Próbálkoztam eleinte, de vagy nem olyan lett, mint anyósé, vagy az volt a férjem baja, hogy én miért nem eszek belőle, szóval feladtam. Nem vagyok hajlandó mást főzni, mert ha 3 ember megeszi a kaját, akkor a 4. is vagy megeszi vagy csinál magának szendvicset.
Egyébként meg a párod vagy menjen az anyjához enni, vagy főzzön ő, nem vagy te házicseléd, hogy munka és tanulás mellett még őt is kiszolgáld.
Ja, ez már más dolog!
Akkor itt nem is arról van szó, hogy az anyukája zsírosan főz, a Kérdező meg nem, hanem arról van szó, hogy a srác semmibe sem nézi a lány erőfeszítéseit.
Vagyis nem az eltérő főzési stílus a gond, hanem a srác viselkedése.
Úgyhogy Kérdező, ne az zsír-olaj vonalon keresd a problémát, hanem sokkal mélyebben.
Nem segít a párod, és nem tiszteli azt, amit megteszel érte.
Ez a gond, nem a kaja.
Az én anyukám főz ezek szerint a legjobban, mert nem csak bármit megfőz, de megfőz bármit OLÍVAOLAJBAN.
Persze, most megy a lobbi a magyaros kaja mellett, és nem fognak senkit lepontozni, akkor sem, ha azt mondja, hogy a zsír egészséges és fogyaszt. Nem az igazság nyer soha, hanem azok a könnyen sérülő érzelmek.
Egyébként amíg anyu zsírban főzött, qrva kövér voltam. Aztán a húgom elkezdett sportolni, és egészségesen ettem én is, nem is diétáztam, de lefogytam több, mint 20 kilót.
Kérdező, szerintem ne főzz rá. Neked csak rossz lesz, mert a hercegnő pasid elégedetlenkedik. Persze ő nem főzhet, hisz férfi kezébe fakanál??? Ekkora istenkáromlást!
A zsír és olajok kalóriaértéke kb egyforma. Sőt, vannak olajok, amelyek több kalóriéát tartalmaznak, minn a disznózsír, pl. pontosan az olívaolaj. Nem a zsírtól lettél kövér, sem az olajtól nem fogytál.
Jogosan esik rosszul,a stílusa miatt.Nekem is mondta már a férjem,h van,amit az anyukája készít jobban(és ezt én is aláírom,már csak azért is mert van vagy 25 év előnye velem szemben)Emellett azonban az én főztömet is szereti,dicséri.Nálatok ez a rész marad el.Ha azokat a szavakat használja a párod,amiket leírtál,akkor szerintem is túl van ez már az olaj-zsír problémán...
Ha velem valaki így beszél,kb. kutyába se vesz,annak semmi keresnivalója mellettem,nemhogy körbe ugráljam...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!