Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kéne szégyellnem, hogy...

Miért kéne szégyellnem, hogy eltart a párom?

Figyelt kérdés

A testvérem szerint szégyen,hogy nem dolgozom,semmit nem csinálok itthon.

De nem értem,hogy miért.

A párom mondta,hogy nem szükséges dolgoznom és ez nekem is jobb,főleg most,hogy lesz egy közös babánk,így nem vagyok annyira fáradt és később is jobb lesz,hogy nem kell azon aggódnom,hogy mit főzzek éppen vagy hogy osszam be az időt,hogy mindent megtudjak csinálni,csak a picivel kell majd foglalkoznom.

Nem értem,hogy ez miért szégyen egyesek szerint?

2011. nov. 19. 14:52
1 2 3 4 5 6
 51/59 anonim ***** válasza:
95%
A párodat is minősíti, hogy tizenévvel fiatalabbal alapít családot. Nem mer vele egykorúval kezdeni. Lehet, hogy a pasinak épp egy ilyen buta, naiv lány kell. Ő akar a főnök lenni, így pont eléri ezt.
2011. nov. 19. 17:53
 52/59 anonim ***** válasza:
94%
A másik dolog az, hogy én úgy gondolom, hogy egy családanya gondoskodik a családról. A gyerek megszülése nem ugyan az, mint a gondoskodás. Magát sem látja el, mert nem dolgozik, nem tanul, nincs semmi bevétele, nem főz, nem takarít, csak teng-leng. Viszont egy kicsi gyerekkel sokat kell foglalkozni, mindenre gondolni, pelus, etetés, fürdetés, fejlődik-e, beteg-e, kiütéses, krémet rá, védőnő, kisruha, hányas méret, büfizett-e... Nem tudom, hogy honnan fogja tudni megcsinálni mindezt valaki olyan, akinek eddig semmire nem volt gondja a világon.
2011. nov. 19. 18:19
 53/59 anonim ***** válasza:

A főzés tényleg nem egy nagy tudomány. Nem voltam egy főzőbajnok, mert egyedül nem is igényeltem. A férjemnek szakács végzettsége van, ő baromi jól főzött, én a rántottát is odaégettem. Néhány alaplépést megmutatott, a többit meg youtube-ról megtanultam. Ha végképp elakadtam, felhívtam anyámat vagy bárki mást, aki tud főzni.

Néha még így is elrontok ételt (pl férjemmel ketten csesztünk el egy babfőzeléket, mert egyikünk se tudta, hogy a füstölt húst ki kell áztatni és azt a vizet már nem szabad felhasználni, ehetetlenül sós lett, ment a kukába), de legközelebb már tudom, mit rontottam el.

Különösebben megterhelő se volt, értelemszerűen nem a legbonyolultabb ételekkel kezdtem, aztán lassanként fejlődtem a bonyolultabbak irányába. Most már szinte bármit meg tudok csinálni, amit otthon mások is szoktak. Szakácsnak nem vennének fel, de sok finom ételt főzök. Nem érzem áldozatnak sem, mert egyrészt nem muszáj főznöm mindennap, másrészt kreatív tevékenység, pihentet is.

2011. nov. 19. 18:27
 54/59 anonim ***** válasza:
84%
Ja, és számomra legkomolyabb érv: tudom, hogy milyen minőségű alapanyagokból készül az étel! Éttermekben már bizonytalanabb a dolog...szakirányon tanulok, hááát, nagyon puccos éttermekben is meséltek csuda dolgokat a szakácsok! (leejtett, netán megtaposott húsról hogyan tüntessük el a nyomokat, stb...)
2011. nov. 19. 18:28
 55/59 anonim ***** válasza:

Én megőrülnék, ha nem csinálnék semmit. V.mi hobbid csak van, ami leköt! Pl. olvasás, írás, gyöngyfűzés, v.mi...

Én úgy vettem észre, hogy a várandós nők energiabombák, sokkal többet bírnak, mint amikor még nem voltak állapotosak.

2011. nov. 19. 23:31
 56/59 anonim ***** válasza:
92%

Elolvastam a válaszaid és igen, szégyellned kéne magad. Nem írom le miért, normális ember megértené elsőre, előttem úgyis leírták jó páran.

Adja Isten, hogy ne történjen meg, de ha elhagynak, neked véged!

22/L

2011. nov. 20. 07:44
 57/59 anonim ***** válasza:
100%
kedves kérdező, tanulj meg főzni gyorsan, szedd magad össze, vállalj vmi kis melót, rakj félre pénzt, mert ha a manus lelép(aki vszeg strigó...), és másik pasit találsz, nem hiszem hogy elfog tartani, azt meg láne nem fogja elnézni, hogy sz...rt se csinálsz otthon! ez magyarország, baby, nem Svájc!!( am ott élek, de dolgozok rendesen:))
2012. febr. 8. 16:10
 58/59 anonim ***** válasza:
100%
nekem is van arra lehetőségem, hogy abbahagyjam a melót és párom tartson el, és otthon se kéne nagyon sürgölődnöm, de amikor ezt felhozta, én azonnal lelőttem:) Mindig meg kell tudni állni a talpadon, mert véget érhet a tündérmese! No meg a kicsi...
2012. febr. 8. 16:15
 59/59 anonim ***** válasza:
Én csak azt az egyet nem értem, hogy nem unod magad halálra. Neked az komolyan elég, hogy sétálsz, filmet nézel, barátnőiddel vagy? Nem lehetnek túl nagy szellemi igényeid.
2012. jún. 12. 10:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!