Titeket eltart a férjetek vagy dolgoztok ugyanúgy? Szeretitek a munkátokat?
Szia!
Húúú nem birnám ha eltartana,én dolgozom és szivesen teszem 2gyerek mellett az egészségügyben idöseket ápolok.
Te dolgozol?
"az tulzas hogy eltart...van mit enni általa"
Ha csak ennyi előnyőd van akkor hamar lecserélnélek. :P Ha mindennap kétszer főt kaját + vmi szendvicsre vágynék, ha mindent rendelek, akkor sincs 4e ft nél több gyanítom te ennél többe kerülsz. :PSzóval ne legyünk már erre oly nagyon büszkék.
Nem mernék eltartott lenni. Bár az a része tényleg jó lenne, hogy többet lehetnék a gyerekekkel, több időm jutna a házimunkára (pl. lehetne minden nap valami sütit sütni), egyebekre de ez nagyon kényes terep. Egyrészt nekem fontos a szakmai sikerek megélése is, másrészt manapság nagyon nehéz egy jövedelemből olyan szinten megélni egy családnak, ahogy én azt szeretném (különórák a gyerekeknek, nyaralás) harmadrészt pedig veszélyes játék is ez. Azért veszélyes, mert az eltartóval is történhet bármi. Tönkremehet a kapcsolat, történhet baleset és ha a családnak az összes jövedelme egyik napról a másikra megszűnik, az teljes csődöt eredményez. Ennek a kockázatát anyaként nem vállalhatom be. A gyerekeimért ugyanis minden körülmények között vállalnom kell a felelősséget. A kapcsolatok pedig bármikor tönkremehetnek. Simán elképzelhető, hogy a nő 40 éves lesz már, mire úgy dönt a férje, hogy keres egy szebbet és fiatalabbat, elválik. Ez esetben a nő akár fel is lógathatja magát, mert munkatapasztalat nélkül 40 év felett, több gyerekkel már sehova nem fogják felvenni dolgozni. Akkor megszűnik a kánaán és a gyerekeket sem fogja tudni eltartani, azaz mindent elveszít, amiért élt. Ezt nem szeretném megérni. Persze sokan mondják, hogy biztos a kapcsolatuk (magam is így érzem 7 év után), de baleset is történhet a férjjel. A gyerekek akkor is ott maradnak és őket mindenképpen etetni kell.
Mindazonáltal lassan nekem is gondolkoznom kell egy alternatív megoldáson, mert ez a modell sem éppen előnyös, ahogy mi csináljuk (gyerkőc bölcsiben, mi dolgozunk). Sajnos folyton beteg a gyermekünk, minden nyavalyát osszeszed, amit csak lehet és ezt nehezen tolerálják a munkaadók, hogy 3 napot dolgozom, 1 hetet nem. Ráadásul lassan tervezzük már a kistesót. Én egyelőre a saját vállalkozásban látom a megoldást, úgyhogy efelé teszek most lépéseket. Jó lenne itthon dolgozni, a magam ura lenni, mert ez az egyetlen lehetőségem arra, hogy nagy családom lehessen és anyagi biztonságban tudhassam magamat is és a családomat is. Rengeteg álmunk van még a férjemmel, amikhez bizony sok pénz kell, úgyhogy fel kell kötni a gatyót. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!