Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kéne szégyellnem, hogy...

Miért kéne szégyellnem, hogy eltart a párom?

Figyelt kérdés

A testvérem szerint szégyen,hogy nem dolgozom,semmit nem csinálok itthon.

De nem értem,hogy miért.

A párom mondta,hogy nem szükséges dolgoznom és ez nekem is jobb,főleg most,hogy lesz egy közös babánk,így nem vagyok annyira fáradt és később is jobb lesz,hogy nem kell azon aggódnom,hogy mit főzzek éppen vagy hogy osszam be az időt,hogy mindent megtudjak csinálni,csak a picivel kell majd foglalkoznom.

Nem értem,hogy ez miért szégyen egyesek szerint?

2011. nov. 19. 14:52
1 2 3 4 5 6
 1/59 anonim ***** válasza:
64%
Miert kellene szegyelned? Testvered irigy rad.
2011. nov. 19. 14:56
 2/59 anonim ***** válasza:
86%
Nem szégyen... Inkább a gyerekkel töltsd az időd, mint a munahelyen stresselve... Ez mindenkinek job... Max a tesód arra gondolt, hogy elvesztheted ezzel a függetlenséged, de ha a párod rendes és nincs zsarolás azzal, hogy ő keres és ő osztja be, akkor teljesen rendben van...
2011. nov. 19. 14:59
 3/59 anonim ***** válasza:
65%
nem irigységből mondom, de milyen élet az olyan, hogy semmit nem csinálsz? Unalmas egyhangú. Mi lesz ha a párod elhagy? Semmi jövedelmed nem lesz. Kényelmes? Mert lusta vagy. Szerintem gáz a szitu.
2011. nov. 19. 15:00
 4/59 anonim ***** válasza:
70%

Majd ha egyszer rászorulsz, hogy önállóan eltartsd magad, mert a férjed talált egy fiatalabb cicababát, akkor rájössz.

Ez a helyzet teljesen kiszolgáltatottá tesz, tökélesen a férjedtől függsz, gyakorlatilag életképtelen vagy nélküle. Nincs saját életed, nincs saját kereseted, nem mehetsz sehová.

Nagyon legyél résen, mert az ilyen felállású családokban nem ritka, hogy a férj erőlteti a korai gyerekvállalást. Ha már ezzel teljesen magához láncolt, ki fogja mutatni a foga fehérjét. Ő is tökéletesen tisztában van, hogy gyakorlatilag a tulajdona vagy. Azt csinál, amit akar, akkor se tudsz hová menni, ha szenvedsz.

Neki meg szüksége van egy tökéletes "kirakatházasságra", szép, engedelmes kis feleséggel, trónörökössel, stb.

Aztán lehet, hogy fél év múlva otthon ülsz, és nézed esténként a szappanoperákat, amíg a férjed a feszes mellű, kemény seg.gű szeretőjénél hancúrozik, aki nincs szétszülve.

2011. nov. 19. 15:01
 5/59 A kérdező kommentje:
Nincs zsarolás,én is ugyanúgy veszek el pénzt,ahogyan Ő,sosincs az,hogy ezt Ő kereste meg és hasonlók.
2011. nov. 19. 15:01
 6/59 anonim ***** válasza:
91%
szerintem nem szégyen. főleg ha gyerekkel vagy otthon. mondjuk azt már én sem értem, hogy ha még nincs gyerek, vagy ha már nagyobb, akkor mit lehet egész nap csinálni? egész napot nem viszi el a ház rendben tartása,meg a főzés. az meg azért nagy luxus, hogy egész nap pihenjen valaki. főleg, hogy ilyenkor a kereső fél általában rengeteget dolgozik, hogy el tudja tartani a családját. sokan ezt nem érzik fairnek a kereső féllel szemben. meg aztán ott vannak azok, akik irigyek. de vannak olyanok is, akik meg azt nem értik, hogy hogy lehet az, hogy téged kielégít a "semmitevés", hogy lehet, hogy nincs igényed arra, hogy magad is letegyél az asztalra valamit.
2011. nov. 19. 15:02
 7/59 anonim ***** válasza:
76%
nem szégyen! engem is a férjem tart el...pedig még nincs gyerekünk. itthon vagyok, főzök mosok stb, a férjem meg dolgozik.... nekünk így tökéletes. az meg hogy mások mit gondolnak, az ő dolguk...ránk nincs hatással. :) 26/nő
2011. nov. 19. 15:06
 8/59 anonim ***** válasza:
73%

Mert ma már mindenki úgy házasodik, hogy tudja, hogy el fog válni. Ez a felfogás stégyen.

Régen sem dolgozott a nő, azon kívül, hogy megkapálta a veteményest, a férfi tartotta el az egész családot. De szép idők is lehettek azok.

Amúgy meg nyilván nem a nagy semmit csinálod, gondolom főzöl, mosol, takarítasz. Te is kiveszed a részed. Az, hogy a párod keres olyan jól, hogy neked nem kell pénzt keresnek nem szégyen, hanem hatalmas mázli.

2011. nov. 19. 15:07
 9/59 anonim ***** válasza:
69%
nem kell szégyellned, de elég unalmas életed lesz ha a gyerek felnől
2011. nov. 19. 15:09
 10/59 A kérdező kommentje:

Nem Ő erőltette a babát,nem terveztük,de örültünk neki mind a ketten.

Nem dolgozik sokat a párom,csak jól keres,de rengeteg időt töltünk együtt.

Tudom,hogy nagy luxus,hogy nem kell semmit csinálnom itthon,de igyekszem mindenben a párom kedvében járni cserében.

2011. nov. 19. 15:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!