Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akit eltart a a párja, az...

Akit eltart a a párja, az hogyan éli ezt meg és mi a jövő képe?

Figyelt kérdés

Nem csak arra az időszakra, amíg munkát keres pár hónapig esetleg, hanem aki nem dolgozik valamiért egyáltaltán. Vagy mert nem akar - önmegvalósít, zenél vagy mert éveken 7-8-9-10-12 évig is akár 30 felett is tanul és ez az ok és nem akar mellette dolgozni vagy mert um főállású anya tizév korú gyermekek mellett is akár vagy mi egyéb okok vannak is még? ( A családtag ápolás is persze.)

Aki nem dolgozik, annak nem hiányzik, hogy saját magának legyen munkája, fizetése? Milyen érzés, ha felnőtt fejjel eltartják az embert?

Amikor otthon voltam a kisbabánkkal gyeden, akkor a gyed ellenére is nekem nem volt jó érzés, hogy kevesebbel tudok hozzájárulni a családi kasszához, mint eddig. Aki megteheti, hogy nem dolgozik, az hogyan éli ezt meg?

Ha hazamegyek a munkából jön a család és a háztartás második műszaka.

Régebben azt gondoltam, hogy csak az tud otthon maradni,aki ő maga jómódú vagy a párja jól keres vagy ilyesmi...de, nem mindig van ez így.

2009. jún. 23. 08:05
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
100%
Én most gyeden vagyok itthon és nekem is fura.Én előtte napi 18 órát dolgoztam.Az eredeti munkámhoz nem is tudok majd visszatérni, mert megoldhatatlan lenne mellette a családi élet.Én el tudnám képzelni, hogy eltart a férjem, nem gondolom, hogy ingyenélő, aki otthon van.De nem szeretném, ha egyedül az ő nyűge lenne eltartani a családot.
2009. jún. 23. 08:43
 2/39 A kérdező kommentje:

Én azon gondolkodtam,hogy mit csinál egész nap, aki nem dolgozik. Azt, amit aki dolgozik munka után megcsinál és még? Szabadidős tevékenység és tanulás? Jó vagy nem jó ez az állapot? A családnak jó, mert sok az idő rájuk és kipihent.

Meg, ahogyan a munkahelyeken, ma megbecsülik az embert, az inkább rombolja az ember lelkét, mintsem építené sokszor.

2009. jún. 23. 08:48
 3/39 anonim ***** válasza:
100%
Ja és a jövőképem.Olyan munkám volt, ami miatt többet dolgozam, és sokkal keményebben, mint az átlag.30-as éveim közepén járok és az ábrándom az, hogy már nem KELL dolgoznom.
2009. jún. 23. 08:48
 4/39 anonim ***** válasza:
93%
Hát a kutatások alapján és saját gyerekkori tapasztalataimból egy dolgozó anyának nem sok ideje marad a családjára a házimunka mellett.Sem a férjére, sem semmire...
2009. jún. 23. 08:49
 5/39 anonim ***** válasza:
100%
És az emberek többsége kényszerből dolgozik.PÉNZÉRT.
2009. jún. 23. 08:50
 6/39 anonim ***** válasza:
91%
És a párod, hogy éli meg, hogy te munka után végzed a háztartási munkát, gyereknevelést, stb.? Ő is csinál otthon valamit? A háztartáshoz mind a két félnek hozzá kell járulni. Hogy pénzkeresettel, vagy házimunkával, háztartásvezetéssel, az szerintem mindegy, a lényeg, hogy működjön a párkapcsolat. Félreértés elkerülése miatt, nem vagyok háztartásbeli.
2009. jún. 23. 08:52
 7/39 A kérdező kommentje:
Úgy egyeztünk meg, hogy mindketten kell dolgozzunk, hogy megéljünk és mindketten csináljuk az otthoni dolgokat is, hogy gyermekbarát közegben éljünk (tisztaságban stb.)és egyikünk se tikkadjon ki.
2009. jún. 23. 09:06
 8/39 anonim ***** válasza:
88%
Szia,vilägäletemben dolgoztam ,sokat ,kemänyen.Kb 1 äve megismerkedtem a pärommal,aki most mär a färjem,miutän összeköltöztünk hallani sem akart arrol,hogy dolgozzam.Sokat veszekedtünk ez miatt,nagyon rosszul ärintett engem,hogy nincs sajät keresetem,megölt az unalom mivel külföldön älek,nincsenek itt barätaim,csak az internet marad.Most 31 hetes kismama vagyok äs azt tervezem ,hogy 3 äv mulva biztos elfogok menni dolgozni,nem fogom magam hagyni.Az igaz mindenem megvan de az nem olyan mintha än kerestem volna meg a rä valot.A färjem nem ärti ezt a dolgot,näluk a csalädban az asszonyok nem dolgoznak,anyosom sem ärt engem.A färjem oszträk allampolgäru,de remänykedem hogy 3 äv mulva elmehetek mägha 4 orära is dolgozni.Különben megbolondulok.
2009. jún. 23. 09:06
 9/39 A kérdező kommentje:

A párod miért nem akarta, hogy dolgozz? Ez az én közegemben fura, mert 2 fizu kell a megélhetéshez. :(( ezért nem is értem a motivációkat és nem látom annyira át a szitukat...mint egy mese és nem tudom belehelyezni magam ( mármint, hogy megértsem, mert nekem úgy könnyebben megy)

Nagyon boldog időszakod van akkor most, boldog pocakosodást!! Mi lesz a neve?

2009. jún. 23. 09:11
 10/39 anonim ***** válasza:
91%
Hát anyukám sajnos ilyen... 18 évesen szült engem, öcsémet egy évvel később. Egész életében ha 2évet dolgozott. Most 44éves. Egész nap nem csinál semmit. Míg othon laktam, akkor suliba jártam, meg diákmunkát dolgoztam, de így is nekem kellett hétvégén piacra járni meg takarítani, mert hát ugye ennyit megtehetek. Nem is ezzel volt a baj, mert szívesen segítettem volna, ha ő is dolgozik... de úgy hogy egész nap nem csinál semmit... én meg tanultam, dolgoztam stb. És még neki állt feljebb, hogy az én érdekemben teszi, hogy megtanuljak háztartást vezetni LoL Én már 26vagyok, elköltöztem otthonról, szoktam átjárni... hát had ne mondjak semmit. A tvn ujjnyi por, nincs se felmosva a kutyaszőr csomókban áll, a mosogató full tele. Nem tudom nevelőapám hogy tudja elviselni. Anya felkell reggel és egész nap netezik, hi5-ön meg társain. Néha főz, de az sem mindennapos. Öcsém vásárol, ő viszi le a kutyát, pedig szerencsétlen hajnali 5kor kel és megy dolgozni. Anyunak mondtam, hogy menjen, csináljon vmit, mert semmi nyugdíjat nem kapni, és azért apukám sem lesz fiatalabb, hogy többet dolgozzon az élet meg csak drágul... de nem, neki ez kényelmes. De legalább akarítana otthon... Annyira gáz, tavaly karácsony előtt már én mentem át és takarítottam ki a lakást... mmindenhol pókháló, a függönyök kb 10éve nem voltak kimosva, mindenhol állt a por... undorító. A Wc-re le sem merek már ülni... az hogy neki mia a célja nem tudom, mindenesetre számomra visszataszító ez az egész. Jó én sem vagyok rendmásniás, de így nem tudnék élni. Csak aput és öcsit sajnálom. Nekik a sok meló mellett nem igen van energiájuk még főzni meg takarítani.
2009. jún. 23. 09:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!