Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akit eltart a a párja, az...

Akit eltart a a párja, az hogyan éli ezt meg és mi a jövő képe?

Figyelt kérdés

Nem csak arra az időszakra, amíg munkát keres pár hónapig esetleg, hanem aki nem dolgozik valamiért egyáltaltán. Vagy mert nem akar - önmegvalósít, zenél vagy mert éveken 7-8-9-10-12 évig is akár 30 felett is tanul és ez az ok és nem akar mellette dolgozni vagy mert um főállású anya tizév korú gyermekek mellett is akár vagy mi egyéb okok vannak is még? ( A családtag ápolás is persze.)

Aki nem dolgozik, annak nem hiányzik, hogy saját magának legyen munkája, fizetése? Milyen érzés, ha felnőtt fejjel eltartják az embert?

Amikor otthon voltam a kisbabánkkal gyeden, akkor a gyed ellenére is nekem nem volt jó érzés, hogy kevesebbel tudok hozzájárulni a családi kasszához, mint eddig. Aki megteheti, hogy nem dolgozik, az hogyan éli ezt meg?

Ha hazamegyek a munkából jön a család és a háztartás második műszaka.

Régebben azt gondoltam, hogy csak az tud otthon maradni,aki ő maga jómódú vagy a párja jól keres vagy ilyesmi...de, nem mindig van ez így.

2009. jún. 23. 08:05
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
95%
ja, én 26vagyok és 16éves korom óta dolgozom, igaz az elején még suli mellett tettem. Az egész nyaramat végigdolgoztam diákként, aztán mikor elkezdődött a suli, akkor hétvégente. Nekem fura az, hogy valaki otthon van és nem csinál semmit éveken keresztül. Én nem tudnék így élni, még akkor sem ha megtehetném, mert a párom annyira jól keresne.
2009. jún. 23. 09:18
 12/39 anonim ***** válasza:
100%
A férjem lánya sohasem dolgozott. Három gyönyörű kislányuk van, a férje igazgató, mellesleg jehovisták. Tökéletes családot alkotnak, a lányok közül kettő iskola/!!/ első, vagyis a leg-legkitűnőbbek. Az anya tökéletes anya és feleség igaz, vacakul főz, de ezt már megszokták. Munkája az otthon, a család ellátásra, térítés, ami nem kevés időt jelent. Mindenük megvan, két kocsi /egyik szolgálati/, nyaralások itthon és Erdélyben, baráti összejövetelek, stb. Nincsenek különös ambiciói /disznövénytermesztői középfokú végzettsége van/, a családjáért él és ezt nem érzi áldozatnak. Én csodálom is, mert én sohasem mondtam le az önmegvalósításról.
2009. jún. 23. 09:24
 13/39 A kérdező kommentje:
Eszembe jutott, egy régi ismerős rokonságában volt olyan család, ahol a mama nem dolgozott és a családfenntartó apuka sajnos balesetben meghalt. Anyuka 40 felett állt először munkába. Ilyenkor az remélhetőleg van annyi pénze a családnak, hogy egy ideig fenn tudják tartani magukat a megtakarításokból.
2009. jún. 23. 09:33
 14/39 A kérdező kommentje:
Ez az iskolai eredmény nagyon szép. Ha anya nincs otthon, úgy nehezebb rendszeresen és jól tanulni. Ezért is jó, ha otthon van. :)
2009. jún. 23. 09:37
 15/39 A kérdező kommentje:
Mostanában sok olyat hallok, hogy valakik nem tiszta otthonban laknak. Ez miért lehet? :(((
2009. jún. 23. 09:37
 16/39 anonim ***** válasza:
100%
Én is ismerek olyan családot, ahol az anyuka egész nap otthon van és nem csinál semmit. A gyerekeket sem neveli. Reggel le vannak küldve az utcára játszani, aztán egyszer hazajönnek ebédelni, utána mennek vissza. Az a nő állítólag azért nem csinál semmit (nem is takarít, nem is főz), mert nem érdekli már az egész. Úgy van vele, hogy ha ő nem boldog, akkor nehogy már a gyerekek meg apa az legyen. Elég szűkösen élnek, nehezményezi, hogy ő már 3 éve nem tudott egy ruhadarabot sem venni magának. És ő úgy gondolkozik, hogyha apa nem képes előteremteni annyi pénzt amiből jól élhetnek, akkor ő sem strapálja magát. Csak felmerül a kérdés, hogy ezenközben mi lesz a három gyerekkel?
2009. jún. 23. 09:51
 17/39 anonim ***** válasza:
84%
Nem provokációnak szánom, de tényleg érdekel, hogy akik főállású anyaként vannak otthon 3 vagy több gyerekkel, azoknak tényleg semmi más céljuk nincs az életben mint a gyereknevelés és a háztartás?. Félre ne értsen senki, nem azt mondom, hogy ez nem nagy munka, de azok is megteszik ezt, akiknek csak 1-2 gyerekük van és dolgoznak. De igazából a fő kérdés az lenne, hogy ezzel a családfenntartó nem él-e vissza, illetve mi van, ha beüt valami, pl egy válás (ami lássuk be elég gyakori mostanában), baleset, halál vagy bármi. Gondolom gyakran előfordul, hogy egy nem működő kapcsolatot csak azért nem tud/mer lezárni egy nő, mert fél az anyagiaktól. Ilyenkor szokott jönni, hogy ő feláldozta az életét/karrierjét a családjáért stb. de lássuk be, ez sokszor csak duma, amíg otthon van és eltartja férje semmi kifogása ez ellen, a gond akkor van, ha a férj úgy dönt tovább lép. Ilyenkor tényleg úgy gondolják a nők, hogy a férfinak a továbbiakban is kutya kötelessége gondoskodni róla? Szerintem az ilyen nő nem a férjéért áldozza fel magát, hanem csak a kényelmesebb életet választja. Miért követelőznek utána sokan? Miért nem törekszenek arra, hogy ha muszáj a saját lábukon is megálljanak?
2009. jún. 23. 10:07
 18/39 anonim ***** válasza:
100%

Én mondhatni kényszerből nem dolgozok, külföldön élek a (külföldi) férjemmel, és az itteni jogszabályok meg bürokrácia miatt a másfél év alatt még nem sikerült megszereznem az engedélyt, hogy hivatalosan dolgozhassak (eleve 1 évvel a házasság után lehetett csak igényelni).

A férjem ugyan jól keres, kétszer annyit, mint én az esküvő előtt otthon, viszont a fizetése 80%-a elmegy a lakás törlesztőrészleteire, nem éhezünk ugyan, de azért ötször meggondoljuk, mit vehetünk meg.

Hogy mit csinálok egész nap.. konkrétan semmit. Másfél éve ülök, és szétunom az agyam (kettesben élünk, ő napközben dolgozik), annyi, hogy este főzök. Megőrülök, hogy csinálhassak valamit, bár nem érezteti, hogy eltart, mert tudja, hogy nem tehetek róla, de én azért tudom, hogy jól jönne az extra pénz, ráadásul úgy érzem, hogy csak öregszem, előtte otthon agyonhajszoltam magam a munkahelyemen, és nagyon hiányzik, hogy végre valami értelmeset csináljak.

Most 8 és fél hónapos terhes vagyok, egy hónapja kaptam egy ideiglenes, 2 hetes (de összesen 8 nap) nem hivatalos tolmácsolási munkát, és még így is boldogan elvállaltam, nem érdekelt, hogy már állni is nehéz, mert vééégre volt valami tennivalóm. És a pénz is nagyon jól jött így szülés előtt, a 8 nap munkáért majdnem kétszer annyit kaptam, mint 2 éve otthon a munkahelyemen egy hónapra, így a baba cuccait jó ideig legalább ebből tudom fedezni. Már alig várom, hogy szüljek, és kicsit rendbejöjjek, amint lehet, fogok ilyen lehetőségeket keresni.

2009. jún. 23. 10:14
 19/39 anonim ***** válasza:
100%
Szia,9.06-os vagyok,pontosan än sem tudom miärt nem engedett dolgozni,nekem az a gyanum,hogy azärt ,hogy ne legyen pänzem hogy elhagyjam.Mert nem engedett dolgozni ezärt tänleg elakartam hagyni,mire arra a döntäsre jutottam addigra terhes lettem.2 honapja häzasodtunk össze,nagyon szeretem a färjemet,äs a baby lefoglal,kisläny lesz äs Emesänek fogjäk hivni.Tervezett baba volt,nem gondoltam ,hogy ilyen hamar összejön.Tervezem,hogy angolt fogok tanulni äs a färjem mellett fogok dolgozni ha minden igaz de csak 3 äv mulva.
2009. jún. 23. 10:23
 20/39 anonim ***** válasza:
85%
Én azon gondolkozom, hogy miért gondolják sokan úgy, hogy egy anya, aki mondjuk 2-3 gyereket nevel, takarít egy mondjuk 150 négyzetméteres házat, mindennap főz, mos, bevásárol, az nem csinál semmit. Anyukám sokáig dolgozott viszonylag vezető beosztásban, amikor már apunak jól ment a cég, megkérte anyut maradjon otthon, neveljen minket, tartsa rendbe a házat, segítsen a cég papír ügyeiben. Rengeteget dolgozik így is. Minden reggel 5 kor kel, bevásárol, mindennap melegételt főz, takarítja a nem kis házunkat, és besegít apunak a cégnél. Általában este 7-8 óránál korábban nem végez. És, ha úgy nézzük "nincs" munkahelye. Szóval nem feltétlenül dolgozik az a nő kevesebbet, akit "eltart" a férje.
2009. jún. 23. 10:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!