A barátommal 3 hete vagyunk együtt, és most a napokba szeretne bemutatni a szüleinek, ezért a jövő héten megyek hozzájuk. Az első találkozásnál illik vinni valamit a szüleinek? Vagy az csak sznobság? Vagy ez hogy működik?
Van egy kisöccse, és arra gondoltam, hogy legalább neki vinnék valami csokit.
De abszolút tanácstalan vagyok. Szégyen ide vagy oda, de sosem voltam még ilyen helyzetben.
Mit tegyek?
én 17/L ő 19/F
Mindenkor illik vinni valamit, hiszen te is fogyasztasz náluk. Ropit, csokit a kicsinek, a szülőknek üdítőt, esetleg bort, vagy süteményt az ebéd utánra.
Ha azonban kb. egyenlő arányban lesz ezután a vendéglátások száma, tehát ugyanannyi időt töltötök nagyjából nálatok, mint náluk, akkor nem kell minden egyes odalátogatáskor vinni valamit.
kérdezd ki a barátod, hogy a családjában ki mit szeret, az öccsének vihetsz valami játékot is ha még kicsi, ha nagyobb már akk inkább csokit, az anyjának és az apjának pedig sztem valami bonbont, vagy ha az apja nem szereti akk valami mást, esetleg egy üveg bort vagy valamit, ne ess túlzásba, nem kell mindenből a legjobbat és legdrágábbat megvenni, elég a szolidabb is és ebbpl nem kell rendszert csinálni.
később majd ha többet leszel ott esetleg besegíthetsz takarításba, asztal leszedésébe mosogatásba ilyenekbe, nem szokták rossz néven venni :)
A fiúnak illene, de mivel te lány vagy én nem vinnék. Abban az esetben, ha várnak, készülnek(mondjuk ebéddel), a barátod vihet valami virágot, de ne egy kazallal.
A lényed a fontos, és hidd el nekem, ha kedves emberek, akkor szeretettel fognak fogadni téged és nem azt nézik hoztál-e valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!