Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akit eltart a a párja, az...

Akit eltart a a párja, az hogyan éli ezt meg és mi a jövő képe?

Figyelt kérdés

Nem csak arra az időszakra, amíg munkát keres pár hónapig esetleg, hanem aki nem dolgozik valamiért egyáltaltán. Vagy mert nem akar - önmegvalósít, zenél vagy mert éveken 7-8-9-10-12 évig is akár 30 felett is tanul és ez az ok és nem akar mellette dolgozni vagy mert um főállású anya tizév korú gyermekek mellett is akár vagy mi egyéb okok vannak is még? ( A családtag ápolás is persze.)

Aki nem dolgozik, annak nem hiányzik, hogy saját magának legyen munkája, fizetése? Milyen érzés, ha felnőtt fejjel eltartják az embert?

Amikor otthon voltam a kisbabánkkal gyeden, akkor a gyed ellenére is nekem nem volt jó érzés, hogy kevesebbel tudok hozzájárulni a családi kasszához, mint eddig. Aki megteheti, hogy nem dolgozik, az hogyan éli ezt meg?

Ha hazamegyek a munkából jön a család és a háztartás második műszaka.

Régebben azt gondoltam, hogy csak az tud otthon maradni,aki ő maga jómódú vagy a párja jól keres vagy ilyesmi...de, nem mindig van ez így.

2009. jún. 23. 08:05
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%
Én ha hiszitek, ha nem szívesen lennék eltartotti státuszban. Az én anyukán anno nem dolgozott, "csak" velünk volt otthon (3 gyerek). Én mindig jó szívvel gondolok vissza a gyerekkoromra, hogy engem mindig várt otthon, volt kaja, és ha megkérdezte mi volt a suliban, a választ is végighallgatta. Ehhez képest én rohanok a gyerekkel reggel, este, főzés sitty-sutty este, takarítás középen,kihagyva a sarkokat, stb. Ha megtehetnénk, és nem hiányozna a fizetésem a családi kasszából én bizony boldogan itthon maradnék.
2009. jún. 23. 10:54
 22/39 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám kb 15 évig volt otthon velünk. Elég sokan vagyunk testvérek. Szóval apu tartotta el a családot. Nem éreztem h ez bármikor is probléma lett volna köztük. Ma már anyu is dolgozik.

Én nemrég óta vagyok feleség, de még tanulok, nem dolgozom. Igazság szerint lehet, h rosszul kéne érezzem magam, de engem nem zavar h eltartott vagyok. ha végeztem majd dolgozom én is. ha baba születik akkor meg nem. engem nem zavar. amúgy sem vagyok híve annak h a nők dolgozik-gyereket-nevel-esetleg tanul-házimunkát csinálja.

2009. jún. 23. 11:04
 23/39 anonim ***** válasza:
100%
Nekem most ment rá a kapcsolatom az anyagi dolgokra. 13 hónapos gyerekemmel vagyok itthon gyesen. Az össz jövedelmem 37900 ft. családival együtt. Szerintetek ez mire elég? Kiegészítettem a keresetem a kicsi 3 hetes korától kezdve hétvégi munkával. Énekes vagyok, amivel egész jól keresek és a férjem még így is felhányta, hogy ő tart el minket. Ő keresett 120ezret én meg kb. 100ezre. Neki 2 gyerek után fizetnie kellett a gyerektartást is, és még is azt mondta, hogy én csak a gyesemre számíthatok, ezért ő tart el. El is küldtem és most válunk. Én nem tudnám elviselni, hogy valakinek ki legyek szolgáltatva anyagilag, azért is dolgozom a kicsi mellett, de az, hogy még így is a szememre hányja a férjem, a gyerekem apja, hogy ránk költi a pénzét, szerintem nagyon undorító dolog. Nem vagyunk egyformák!!!
2009. jún. 23. 11:31
 24/39 anonim ***** válasza:
27%

10.49-nek

Senki nem hiszi azt, hogy azok a nők, akik otthon vannak nem csinálnak semmit. De azért arról ne feledkezzünk már meg, hogy ezt más nőnek is megkell csinálnia, csak munka mellett. Azért egy vásárlás, főzés, takarítás nem vesz igénybe egy egész napot. Szerintem nem kéne isteníteni se az "eltartott" nőket.

2009. jún. 23. 11:34
 25/39 anonim ***** válasza:
82%
10.49-es vagyok. Nem Istenítem, csak mondom, hogy eltartás és eltartás között is van különbség. Van, aki még ezt sem csinálja meg otthon, és mégis eltartaj a férje. Na én azok elítélem. És igaz, hogy más is megcsinálja munka mellett, de lehet, hogy ez csak az én tapasztalatom, de az ilyen nőknek (akiknek munkhelyük van), biztos nem kap minden áldott nap a férje melegéltelt, és nem porszívózik ki mindennap. Nyilván mert sem ereje, meg ideje. Én csak azt mondtam, hogy anyukám onnantól kezdve, hogy otthon maradt, mindennap főzött, nem is akármilyet, és tényleg mindennap kiporszívózott, felmosott. Nyilván azért, mert tudta, hogy ez a kötelessége. Sokan dolgoznak a környezetemben gyerek mellett, de ezek a gyerekek 80 %-ban menzán esznek, apuka a munkahelyen, heti egyszer van takarítás. Szóval a nők nagyon kevés százalékának kell megcsinálnia minden nap azt otthon, amit a nem dolgozó nőknek.
2009. jún. 23. 11:42
 26/39 anonim ***** válasza:
81%
11.42 az elvégzett házimunka és elvégzett házimunka között is van különbség.meg két tál étel között is.És aközött is, hogy a gyerekeidre fél órát fordítassz naponta, vagy esetleg három órát.
2009. jún. 23. 11:46
 27/39 anonim ***** válasza:
77%
Én is mindig dolgoztam,de amióta külföldön élek lassan 2 éve a párom tart el....Miből áll a napom? Reggel felkelek,reggelit,és uzsonnát csinálok a fiúknak(párom és a fiam) amikor mindenki elment rendet rakok,megfőzők....utána tanulgatok,olvasgatok vagy filmet nézek...Délután újra itthon van mindenki,és beszélgetünk,vagyis hasonlót mint mások...Néha nagyon vágyom arra,hogy elmenjek dolgozni valahová napi 8 órában,de egyenlőre nem engem keresnek..(akadozó nyelv tudás) remélem,hogy egyszerre én is dolgozom újra...de ettől függetlenül most jó itthon lenni,és nem érzem,ura dolognak,hogy eltartanak...Most a páromnak van jó lehetősége...pár évvel ezelőtt nekem volt,és akkor ő volt otthon....Akkor sem volt semmi probléma...
2009. jún. 23. 12:12
 28/39 anonim ***** válasza:
76%
Nyilván nem mindenhol van meleg étel este az asztalon, de szerintem néha belefér minden családban, hogy egyszer egyszer hideget esznek, vagy rendelnek egy pizzát stb. És mi van akkor, ha nincs minden nap kiporszívózva? Szerintem nem tragédia, sőt, az a véleményem, hogy aki ilyen dolgokkal üti el csak az idejét ott valami nincs rendben. Normális ember szerintem nem egész nap csak sürög-forog és takarít a lakásban. Dolgozom, gyereket, kutyákat nevelek, ennek ellenére minden nap tudok főzni (ha akarok), van időm a családomra. Tény, én nem takarítok minden nap (de nem koszos a lakásom), de ha otthon lennék se tenném, mert jobb dolgokkal is letudom magam foglalni. Viszont, ami fontos, én nem függök senkitől. Szép meg jó, hogy valaki otthon van mondjuk 15 évet a gyerekeivel, és utána? Nekem senki ne mondja, hogy ennyi munka kiesés után visszalehet csöppeni a "való" életbe. Vagy, ha már nincsenek ott a gyerekek, akkor is elkell tartani egy nőt?
2009. jún. 23. 12:20
 29/39 anonim ***** válasza:
89%

Szia!

én nem dolgozom . Öszintén szólva nemis dolgoztam soha.Előtte is kolába jártam 18 évesen mentem férjhez most 20 vagyok!

Volt hogy elmentem dolgozni ,de nem hónapokra csak hetekre.

Engem tökéletesen eltart a férjem.23éves jól fizető állása van,és neki az a mottója hogyha a család megteheti hgy egy fizetésből él,akkor miért ne legyen az asszony otthon.

Én is kismama vagyok ugyan de ez most mellékes.

Van házunk kocsink ,és az emberek elég irigyek ahogy észrevettem!Mindig kérdezik tőlem hogy dolgozok -e,holott tudják hogy nem!

Én őszintén sajnálom azokat a nőket akiknek helyt kell állni munkahelyen +otthon is.!Mert nem könnyű dolog nekik!

Én hogy mit csinálok egész nap?:Hát azt megkell hogy mondjam hogy nálunk makulátlan rend van mert én itthon vagyok!Azért takaritás könnyebb igy!Örömmel csinálok minden takaritást.Nem mondom hogy szoktam unatkozni!Ha bent végzek megyek kintre füvet nyirni ilyesmi 3200nm es telkünk van ezen is van mitcsinálni.

Ha a férjem hazajön neki csak pihenés van!Szóval az hogy kinti is dolgozzon hát még gyerek nincs addig ő minek dolgozzon ha van rá időm?

A kertben veteményeskertem is van ,szóval aztis kapálni kell befőtet berakni,én úgyszoktam hogy a rántott húst kirántom bepanirozom és beteszem a fagyasztóba,ésha sietni kell az étellel akkor kiveszem és csak sütni kell.Minden nap főzök főleg ami a kertben terem ,ert bio.

2009. jún. 23. 13:00
 30/39 anonim ***** válasza:
82%
Én kicsit ezt irigy kérdésnek tartom. Egyes válaszokat is!Tudom akik dolgoznak nem könnyű!De miért nem vállaljátok be hogy irigyek vagytok mások idejére?Ott elég baj van ha attól féltek hogy a pározok a fejetekre hányja ezt hogy nem dolgoztok!
2009. jún. 23. 13:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!