Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te hogy jössz ki a Férjed...

Te hogy jössz ki a Férjed előző házasságából született gyerekkel? Hogyan viseled?

Figyelt kérdés
Én nem igazán jövök ki a Férjem előző házasságából született gyerekével. Nem tudnám megfogalmazni miért, valószínű, mert az anyjára hasonlít (ami nem dicséret...), ha nálunk van, akkor a mi családunkra (nekünk is van közös gyermekünk) kevesebb az idő (hiszen nekünk is csak a hétvége jut a hétből) stb. Ti hogy vagytok ezzel?
2011. nov. 7. 13:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/86 A kérdező kommentje:
49: azért még fiatal vagyok :)
2011. nov. 7. 15:56
 52/86 anonim ***** válasza:

Nem lehetne néha a rokonság maradék részét kihagyni, vagy kicsit ritkítani a látogatásokat (nagyszülők, unokatestvérek).

Havonta egyszer csinálhatnátok hármas napot, amikor csak ti hárman vagytok.

A másik gyerekkel azért is érdemes lenne közeledni, mert a ti gyereketek féltestvére. A gyerek későbbi életében (pláne, ha már ti sem lesztek, vagy már nagyon öregek) rettentő sokat jelent egy testvér, hiszen akkor már rá jobban tud számítani. Ha kettejük között jó a kapcsolat, akkor 20 év múlva akár egymás gyerekeinél is be tudnak segíteni, lesz kire támaszkodni. A statisztikák szerint ők túl fognak élni benneteket, ezért érdemes 20-30-40 évvel is előre gondolkodni ilyen szempontból.

2011. nov. 7. 15:59
 53/86 anonim válasza:
Valójában mi a probléma, amikor együtt vagytok? Szemtelen veled a gyerek, vagy nem vesz részt a közös programokban vagy apuka csak vele törődik ilyenkor, veletek nem? Vagy valami más? Talán jobban tudnánk segíteni, ha erről is írnál.
2011. nov. 7. 16:00
 54/86 anonim válasza:
20%
hát akkor te valószínűleg nem tartozol az orvos rokonaid közé mellesleg nem szakszemmel hanem értelemmel néztem neked is így kéne hozzá állnod mert szerintem egy kitartott lotyó vagy és képzeld én is ilyen gyerek voltam és az én mostohaanyám is egy kitartott liba volt mind te ha meg valami bajodva a gyerekkel ne itt írogasd ha nem mond meg a férjednek és csak azt a szegény gyereket sajnálom
2011. nov. 7. 16:02
 55/86 A kérdező kommentje:

52: sajnos az anyja eléggé ellenünk neveli, amikor megszületett a babánk, akkor nem engedte ide, ócsárolta stb. Úgy tűnik, hogy 3 év alatt sem unja meg...így nem hiszem, hogy jó kapcsolat alakul ki, de remélem tévedek. Örülnék, ha minden rendben lenne.

Sajnos így is kéthavonta jutnánk el rokonokhoz, mert a férjem sokat dolgozik, én pedig nem szeretném, ha a nagyik, csak 2havonta látják a kisunokát. nehéz ügy.

53: ha itt van a gyereke, akkor mindenért én vagyok a hibás, de mindenért. Én nem szólhatok bele semmibe és sajnos erről hiába próbálok beszélni a Férjemmel, ő nem látja, hogy engem hibáztat...lehet a lelkiismeret-furdalása miatt...nem tudom. Nekem pedig ez rosszul esik.

2011. nov. 7. 16:06
 56/86 anonim ***** válasza:
48%
Kérdező a gonosz mostoha.
2011. nov. 7. 16:06
 57/86 anonim ***** válasza:
58%

Nem érted meg lassan 50 hozzászólás után sem, hogy a probléma oka TE magad vagy.

Hogy azért rossz a viszonyod a gyerekkel, mert úgy tekintesz rá, ahogy (aki elveszi tőled a férjedet, pedig ő neked se kutyád, se macskát...)

Hidd el, mindenre van megoldás, de az első lépés az lenne, hogy rájöjj, neked kell változtatnod a hozzáállásodon.

(Bár, ha nagyon akarod, biztos sikerül annyira megutáltatnod magadat a gyerekkel, hogy soha többet nem teszi be a lábát hozzátok. Elég lenne szerintem egy elszólásod, azok közül, amiket itt már leírtál...de ez nagy hiba lenne)

Szóval szemléletváltás nélkül jobb esetben válni fogtok, rosszabb esetben benne ragadtok mindannyian ebben a kellemetlen helyzetben egy életre.

Én nem is értem, anyaként miért nem érted meg, hogy bizony áldozatokat kell hozni a családi békéért.

2011. nov. 7. 16:07
 58/86 A kérdező kommentje:
54: ez sem volt segítő, jelzem annyit keresek, mint a férjem...szinte mindent én veszek a háztartásba, a lakásba stb. de nagyon sokat segítettél....
2011. nov. 7. 16:07
 59/86 anonim ***** válasza:
26%

Mindenki a maga sorsának kovácsa. Erre jobbat nem lehet mondani.

A többiekhez hasonlóan én is egy harmadik fiatal, csinos kedves feleséget kívánok a férjnek.

2011. nov. 7. 16:08
 60/86 A kérdező kommentje:
56: bárhogy nevezhetsz, nem érdekel és nem segít, szóval viszlát
2011. nov. 7. 16:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!