Te hogy jössz ki a Férjed előző házasságából született gyerekkel? Hogyan viseled?
Nem lehetne néha a rokonság maradék részét kihagyni, vagy kicsit ritkítani a látogatásokat (nagyszülők, unokatestvérek).
Havonta egyszer csinálhatnátok hármas napot, amikor csak ti hárman vagytok.
A másik gyerekkel azért is érdemes lenne közeledni, mert a ti gyereketek féltestvére. A gyerek későbbi életében (pláne, ha már ti sem lesztek, vagy már nagyon öregek) rettentő sokat jelent egy testvér, hiszen akkor már rá jobban tud számítani. Ha kettejük között jó a kapcsolat, akkor 20 év múlva akár egymás gyerekeinél is be tudnak segíteni, lesz kire támaszkodni. A statisztikák szerint ők túl fognak élni benneteket, ezért érdemes 20-30-40 évvel is előre gondolkodni ilyen szempontból.
52: sajnos az anyja eléggé ellenünk neveli, amikor megszületett a babánk, akkor nem engedte ide, ócsárolta stb. Úgy tűnik, hogy 3 év alatt sem unja meg...így nem hiszem, hogy jó kapcsolat alakul ki, de remélem tévedek. Örülnék, ha minden rendben lenne.
Sajnos így is kéthavonta jutnánk el rokonokhoz, mert a férjem sokat dolgozik, én pedig nem szeretném, ha a nagyik, csak 2havonta látják a kisunokát. nehéz ügy.
53: ha itt van a gyereke, akkor mindenért én vagyok a hibás, de mindenért. Én nem szólhatok bele semmibe és sajnos erről hiába próbálok beszélni a Férjemmel, ő nem látja, hogy engem hibáztat...lehet a lelkiismeret-furdalása miatt...nem tudom. Nekem pedig ez rosszul esik.
Nem érted meg lassan 50 hozzászólás után sem, hogy a probléma oka TE magad vagy.
Hogy azért rossz a viszonyod a gyerekkel, mert úgy tekintesz rá, ahogy (aki elveszi tőled a férjedet, pedig ő neked se kutyád, se macskát...)
Hidd el, mindenre van megoldás, de az első lépés az lenne, hogy rájöjj, neked kell változtatnod a hozzáállásodon.
(Bár, ha nagyon akarod, biztos sikerül annyira megutáltatnod magadat a gyerekkel, hogy soha többet nem teszi be a lábát hozzátok. Elég lenne szerintem egy elszólásod, azok közül, amiket itt már leírtál...de ez nagy hiba lenne)
Szóval szemléletváltás nélkül jobb esetben válni fogtok, rosszabb esetben benne ragadtok mindannyian ebben a kellemetlen helyzetben egy életre.
Én nem is értem, anyaként miért nem érted meg, hogy bizony áldozatokat kell hozni a családi békéért.
Mindenki a maga sorsának kovácsa. Erre jobbat nem lehet mondani.
A többiekhez hasonlóan én is egy harmadik fiatal, csinos kedves feleséget kívánok a férjnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!