Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te hogy jössz ki a Férjed...

Te hogy jössz ki a Férjed előző házasságából született gyerekkel? Hogyan viseled?

Figyelt kérdés
Én nem igazán jövök ki a Férjem előző házasságából született gyerekével. Nem tudnám megfogalmazni miért, valószínű, mert az anyjára hasonlít (ami nem dicséret...), ha nálunk van, akkor a mi családunkra (nekünk is van közös gyermekünk) kevesebb az idő (hiszen nekünk is csak a hétvége jut a hétből) stb. Ti hogy vagytok ezzel?
2011. nov. 7. 13:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/86 anonim ***** válasza:
80%
Hát elég fura a gondolatmeneted, egyáltalán nem csak az tud véleményt mondani, aki benne van...nálunk ha a páromnak lenne gyereke akkor is családtagnak tekinteném hisz a párom vére, ezt nem tusolhatod el. Inkább megpróbálnék közelebb kerülni hozzá, hogy ha az anyja esetleg ellenem uszítja akkor megmutassam neki, hogy nem úgy van ahogy gondolja, ha meg még gyerek akkor amikor nálatok van akkor lehet nevelgetni még, azzal , hogy a saját szabályaitokat kell követnie ha ott van. Ha eleve ellenségesen állsz hozzá mert olyan amilyen az anyja( amiről nem tehet hisz az anyákat nem mi válogatjuk meg és azt csináljuk legfőképp amit ő tanít) akkor ne is várd , hogy másképp viselkedjen, épp elég azt feldolgoznia , hogy végülis miattad nincs ott az apukája mellette és az anyja mellett, egy gyereknek nem tudod megmagyarázni, hogy de anyád volt a szemét vagy az apád, neki akkor is szülők maradnak. Ha erre még ráteszel egy lapáttal akkor ne is csodálkozz, hogy nem jössz ki vele, eltiltani meg nem tudod tőletek, mert akkor a férjed nem hiszem hogy jó szemmel nézne rád. Ezt tényleg te vállaltad, ha tudtad, hogy más házasságból származó gyereket nem tekintesz majd a családod részének akkor nem kellett volna belemenned...
2011. nov. 7. 14:20
 12/86 anonim válasza:
31%
Te valóban undorító vagy hogy lehet ilyet mondani az csak egy gyerek ha te tisztelet vársz tőle neked is tisztelned kell !!!! és a mi családunk ő is a család tagja és lehet hogy csak te nem szereted az anyját és nem kéne a saját hülyeséged kivetíteni rá !!! és szerintem te vagy a szörnyű ha ilyen rémes vagy !! amúgy gyermek pszichológus vagyok
2011. nov. 7. 14:21
 13/86 A kérdező kommentje:
7. válaszadó: igen, ezt nem értik sokan, hogy nekünk is ez a hétvége van, mert a hétköznapokon szinte semmit nem találkozunk, főleg nem hármasban és ezzel két hetente 2-3 nap megint elvész, ami azt jelenti, hogy 1 hónapban kb. 8 napunk lenne egymásra, de így csak 4 marad. Ezt sokan nem értik. Én is megbántam már és biztosan nem engedem, hogy a kislányom egyszer elvált-gyerekes emberrel legyen. Sajnos ezt csak az értheti, aki benne van és nagyon nagy károkat tud okozni ez minden emberben.
2011. nov. 7. 14:21
 14/86 anonim ***** válasza:
65%

Hát pedig a férjednek a gyereke sokkal inkább a családja, mint te. Feleségek, mint látod, jönnek, mennek de a gyerek marad. Annak a gyereknek még a hétköznap esték sincsenek, nemúgy, mint nektek. Mondd meg a férjednek, hogy nem kell a gyereke, nem szereted, aztán nézd meg, mit szól.

Hogy szegény gyerek az előző nejre hasonlít, ez is a férjed ízlését tükrözi.

Kívánok neki egy 3. feleséget, aki majd a ti közös gyereketekhez így áll hozzá.

2011. nov. 7. 14:22
 15/86 anonim ***** válasza:
54%
Én is kívánok neki egy harmadik feleséget.
2011. nov. 7. 14:23
 16/86 anonim ***** válasza:
66%
Annyit még hozzátennék , hogy én benne voltam ilyenben mint a közös gyerek, és a másik gyerekre voltam féltékeny, csak felnőttem és megjött az eszem.
2011. nov. 7. 14:23
 17/86 A kérdező kommentje:
kedves gyerekpszichológus, 1. kétlem, hogy az vagy, tekintve, hogy az egész családomban orvosok és phd-sok vannak, 2. igazi orvos nem ír ilyet, 3. ilyen helyzetben vagy? Ha nem, akkor miért jársz ezen a fórumon?
2011. nov. 7. 14:24
 18/86 anonim ***** válasza:
70%
Már írtam máshol is, tudatosítani kellene, hogy ezekből a kapcsolatokból jó nem lesz... A gyerekkel elváltakat meg kellene hagyni egymásnak! Ott még örülhetnek is a másik fél gyerekeinek, pl. 2 mellé jön hétvégén még 1-2, jót játszanak. Nincs rangsor köztük, féltékenység, rivalizálás. Nem lesz kiutálva az a szerencsétlen gyerek, hátmég ha azzal is számoltok, hogy nem csak az idő oszlik meg. Később fontossá válik majd az örökség, lakásvásárlás a gyereknek, ami először nyilván a legidősebbnél következik be, esetleg ezzel meghiúsítva a közös gyerek ilyen terveit, stb.Jó, hogy vannak ezek a kérdések, talán olvasva megelőzhető pár ilyen. Én megértelek, de te hibáztál, most már le kell nyelni a békát. Neked a legjobb megoldás az, ha mindent megteszel, hogy jó kapcsolatba kerülj az "idegen" gyerekkel, másként erre rámegy a kapcsolat.
2011. nov. 7. 14:25
 19/86 A kérdező kommentje:
a "jókívánság"-osztóknak: lehet másik fórumot keresni, ha nem tudtok segíteni...no comment... és egy jó kívánság: kerüljetek ilyen helyzetbe...
2011. nov. 7. 14:26
 20/86 anonim ***** válasza:
59%

Az én férjemnek nincsen ugyan "nagy" gyereke elvált kapcsolatból, de teljesen meg tudlak érteni titeket.

Tudom, hogy más, de pl én a férjem unokahúgait nem tudom elviselni. A sógornőim mindig hozzák őket, de ha együtt vannak, képtelenek viselkedni,anyukák nem fegyelmezik őket, mert végre szusszannak egyet, nekem meg szétszedik a lakást, és én érzem magam hülyén, hogy nekem kell fegyelmeznem őket.(és igen, nekünk is van gyerekünk, nem múzeumban élünk, de akkoris bosszantó)

Az egyik kislányt amúgy nagyon szeretem, de a többiek unszimpatikusak.

Van egy ilyen hülye nézet, hogy a gyerekeket szeretni kell, hát szerintem nem feltétlenül. Ugyanúgy van személyisége, mint egy felnőttnek, és a felnőtteket sem szeretjük mind, nem?

2011. nov. 7. 14:26
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!