Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te hogy jössz ki a Férjed...

Te hogy jössz ki a Férjed előző házasságából született gyerekkel? Hogyan viseled?

Figyelt kérdés
Én nem igazán jövök ki a Férjem előző házasságából született gyerekével. Nem tudnám megfogalmazni miért, valószínű, mert az anyjára hasonlít (ami nem dicséret...), ha nálunk van, akkor a mi családunkra (nekünk is van közös gyermekünk) kevesebb az idő (hiszen nekünk is csak a hétvége jut a hétből) stb. Ti hogy vagytok ezzel?
2011. nov. 7. 13:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/86 A kérdező kommentje:
39: köszönöm a hozzászólást. Örülök, hogy nektek sikerült. Nehéz lehetett egy nagyobb gyerekkel. Ezért írtam, hogy szerintem ez személyiség-függő. Valakinek könnyebben megy, valakinek nem. Utólag azt mondom, hogy nem kellett volna belemennem, ill. az is elhibázott dolog volt, hogy szinte az esküvőnkig én nem is találkoztam a gyerekkel (az anyja nem engedte), így az, hogy "tudtad, hogy ez lesz" az csak félig-meddig van így. Köszönöm a hozzászólást.
2011. nov. 7. 15:11
 42/86 A kérdező kommentje:
még a 39-esnek: az én férjem havonta 3x szombaton dolgozik, szóval ezt is tapasztalom.
2011. nov. 7. 15:13
 43/86 anonim válasza:
100%
A 39-es vagyok: persze, személyiségfüggő és nyilvánvaló, hogy mindkét oldalról. Tehát sokat segít, ha az előző feleség képes normálisan kezelni a helyzetet és nem tömi tele a gyerek fejét hülyeségekkel. Mellesleg az utóbbi válaszaidból az derül ki, hogy még több a közös vonás a történetünkben. Nálunk is évek teltek el, amíg hajlandó volt "megismerkedni" velem a lány, elfordult pl. hogy én inkább azokban az időpontokban utaztam haza a szüleimhez egyedül, amikor ő az apjával volt, hogy ne legyenek konfliktusok. Nekem sokat segített egy könyv, az a címe, hogy Modern mostohák (a páromnak gyereke van). De igazából tényleg csak az segít, ha képes vagy a gyerek szemszögéből nézni az egész szituációt, hiszen neki sem könnyű. És jusson eszedbe, hogy ne adj isten tényleg a ti közös gyereketek is kerülhet ilyen helyzetbe. Mit szólnál hozzá, ha az"utódod" ugyanígy állna hozzá?
2011. nov. 7. 15:23
 44/86 anonim ***** válasza:
100%

Amikor összejöttem a férjemmel, akkor volt 13 éves a lánya az előző házasságból. A férjem addig nem akart bemutatni neki, amíg nem biztos bennünk, hogy "ne azt lássa, hogy jönnek-mennek a csajok". Az egy éves kivárásos időszak alatt a kedves anyuka mindenféle k..nak és ri..nak elhordott, holott soha nem találkozott velem és az megelőzően váltak el, hogy mi megismerkedtünk.

Szóval a lány fejében kb az volt, hogy "anyám szerint egy büdös k..va, apám meg szereti". Gondolhatod, mennyire paráztam a találkozástól. Mitöbb, utána az anyja a gyereken verte le, ha hármasban együtt voltunk, őt hivogatta és érzelmileg zsarolta, üvöltött vele, váratlanul megjelent, jelenetet rendezett, stb.

Ha a lánynak valamire szüksége volt, a férjem ugrott/ugrik, megy, segít, furikázza. Pénzzel is bőven ellátja, amit azért megérez a családi kassza, hiszen azóta kamasz lett, az igények is nőttek.

Viszont a lányhoz mindig is úgy álltam hozzá, hogy majd ő eldönti, hogy az anyjának vagy az apjának, netán a saját szemének hisz. Három év kellett, hogy elfogadjon. A mai napig vergődik az anyja (amit nem értek, mert futószalagon cserélgeti a pasikat, tehát nem a magány miatt lehet, ésszerű indokra még nem jöttem rá) miattam, tiltja tőlem a lányt. Konfliktuskerülésből ő is ódzkodik, hogy találkozzunk, mert rajta lenne leverve, hiszen ő él az anyjával.

A férjem tervezi, hogy ha nagyobb lakásba tudunk költözni, akkor a lányát is odaköltözteti, mert ő is nehezen viseli a saját anyját. Mondtam, hogy egyetlen egy kikötésem van: anyuka SEMMILYEN indokkal nem jöhet. Ha találkozni akarnak a lánnyal, akkor inkább adok a lánynak pénzt taxira, vagy az anyja lakásában találkoznak, de a hölgyre nem vagyok kíváncsi. A férjem ezt elfogadta, mert a volt feleséget - pláne a szemétkedései után - tényleg nem vagyok köteles még kedvelni sem, ő nem családtag, nekem semmiképp.

A lánnyal azóta kisebb zörrenésektől eltekintve kijövünk. Ha támadóbb a hozzáállása (kamaszkor se segít rajta :)), akkor nem reagálok. Ez beválik.

De szemközt is köpném a férjemet, ha nem a gyereke lenne a legfontosabb.

1-2 éven belül közös is lesz, ha meglevő gyerekével nem foglalkozik maximálisan, akkor én mire számíthatnék?

Ha neadjisten valamiért X év után elválnánk, akkor a következő barátnő/feleség hangulata szerint foglalkozna a közös gyerekünkkel?

Nálam igenis szempont volt, hogy ha már van gyerek, akkor hogyan bánik vele. Ha azt láttam volna, hogy hanyagolja miattam, akkor a férjem se lenne, mert megrendült volna a közös gyerek kérdéskörben a bizalmam.

2011. nov. 7. 15:35
 45/86 anonim ***** válasza:
100%
Én írtam, hogy undorító vagy, és még mindig így gondolom, sőt minden egyes hozzászólásoddal egyre jobban. Pedig ugyanebben a helyzetben vagyok, mint feleség, és gyerekként is voltam benne. A férjemnek két gyereke van az előző házasságából, egy kamasz fiú és egy kislány, és van egy közös kisfiúnk is. A férjem gyerekei minden hétvégén jönnek, nem is értem, miért venne ez el a közös időből. Az ő gyerekei csak hétvégén láthatják őt, míg a közös gyerekünk minden nap, plusz hétvégén is, mert amikor jönnek a gyerekek, akkor nálunk vannak, együtt csinálunk programot. Főzünk, takarítunk, kézműveskedünk, elmegyünk valahova, társasozunk, beszélgetünk, filmet nézünk stb. A gyerekek imádják az öccsüket, főleg a kislány, állandóan egymást nyúzzák én meg imádom, hogy így imádják egymást. Az én kisfiamnak is jó, hogy nagyobb a családja és hogy vannak testvérei (én nem szeretnék többet szülni), a gyerekeknek is jó, hogy az apjukkal lehetnek, a férjemnek is jó, mert mindhárom gyereke életének a része és nekem is jó, mert nekik jó, és mert szeretem a gyerekeit. Én nem tudnék olyan férfival élni, aki elhanyagolja az előző házasságából született gyerekeit, egyszerűen nekem nem ilyen az értékrendem. És soha, semmilyen körülmények között nem várnám el a férjemtől, hogy a gyerekei ne lehessenek velünk. Nekem ők is a családom része, és rettentően sajnálom a te férjed gyerekét, amiért te képtelen vagy rá így tekinteni. A "ti családotok"tól pedig semmit nem vesz el a másik gyerek, ha együtt töltötök időt. Képtelen vagy belelátni a gyerek helyzetébe, igenis joga van az apjával lenni, és már ne is haragudj, de te és a gyereked jöttetek később, tudhattad, hogy a férjed akarja majd látni a gyerekét.. Az előző házasságából született gyermekének pontosan annyi joga van az apjához, mint a közös gyermeketeknek, elvégre is a férjed az előző feleségétől vált el, nem a gyerekétől.
2011. nov. 7. 15:45
 46/86 anonim ***** válasza:
Kérdező, hány éves vagy?
2011. nov. 7. 15:50
 47/86 A kérdező kommentje:
43-44: Köszönöm. Mindenképpen pozitív, hogy sikerült nektek. Mi lassan 3 éve küzdünk, de egyelőre nem sikerült megoldani. Lehet "csupán" annyi a baj, hogy keveset tudunk a férjemmel együtt lenni, hármasban. Minden második hétvége "ki van lőve" a többin pedig a nagyszülőket is látogatni kell + unokatesókat. Egyszerűen nem fér bele minden. Én is arra gondoltam, hogy ezeken a hétvégénken mi (a gyermekemmel) megyünk a rokonokhoz, de akkor olyan, mintha Apa nélkül lennénk, de ami a legfontosabb a kislányom nem értené. Éppen ezért kell gyorsan megoldást találnom, ezért kérek segítséget. Sajnos későn ismertem meg a férjem gyerekét, későn láttam meg, hogy nekem nem nagyon megy az, hogy elfogadjam, de ez van, ebből kell kihoznom a legjobbat, csak még nem tudom hogyan. Köszönöm a hozzászólásokat.
2011. nov. 7. 15:50
 48/86 A kérdező kommentje:
nem tudom kit és miért érdekel a korom, de 32 év. ebből biztosan messzemenő következtetést lehet levonni
2011. nov. 7. 15:53
 49/86 anonim ***** válasza:
Csak azt hittem ,hogy nagyon fiatal anyuka vagy.
2011. nov. 7. 15:55
 50/86 A kérdező kommentje:
45: örülök, hogy neked sikerült, de ettől nincs jogod undorítónak nevezni azért, mert nekem (eddig) nem sikerült. Ráadásul sok részletet nem ismersz. Nem ítélkezhetsz csak úgy. Ezzel együtt köszönöm, hogy megosztottad a történeted.
2011. nov. 7. 15:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!