Férjem 1. házasságából született lánya 3hónapja velünk él. Az anya a hivatalos gondviselője, így a családi pótlékot ő kapja, gyermektartást sem kapunk. Pereskedni nem szeretnénk, de a családi pótlékra szűkségünk van. Hogy oldható meg?
Egy anya vagy egy apa akkor mondhat le a gyerekéröl, ha a másik fél elvett egy másik nöt vagy férfit és az pedig hajlando nevére venni. szóval csak úgy le sem mondhat a gyerkeröl.
de ha arra gondoltatok hogy az anya a felügyeleti jogrol mond le akkor igen anyának kell fizetnie az apa felé a gyerektartást. de én úgy tudom a családi annak jár ahova a gyerek be van jelentve. vagy is ha a nagyszülök nevelik és hozzájuk van hivatalosan a gyerek bejelentve akkor ök kapják a családit.
Nem szeretnélek elszomorítani, de vajószínűleg muszáj lesz pereskedni. A gyámügyre elmehetsz, de ők semmit nem fognak/tudnak tenni max. értelmetlen tanácsokat adnak; olyanokat amiknek köze sincs a valósághoz!
Ezt sajnos saját tapasztalatból írom.
Aki tehet valamit az a bíróság, a gyámügy...?... az meg "csak úgy" van, de minek...
Köszönöm a "gyámügyeseknek" a negatív pontokat!
Erről írtam: ennyit tudnak! Vannak, de minek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!