Gáz hogy csak 8 általánosom van?
17 éves fejjel sem gondolom gáznak.
Hiába van a párodnak és a családjának diplomája, ha fejben egyik sem tiszta annyira, hogy Téged ez ellenére ne fogadjon el vagy épp ezért ítéljen el.
Van állásod, tehát kereseted is, mint írtad szeretsz is ott dolgozni, akkor mi a probléma?
Nem olvastam el a hozzászólásokat, csupán néhányba olvastam bele, de szerintem meg az a gáz, hogy sokan ilyen véleménnyel vannak rólad.
Van munkád, nem arra kell fektetni a hangsúlyt, hogy nincs érettségid, csak 10 osztályt jártál ki.
Mint mondtam nem ítéllek el, de van két dolog. Az egyik, hogy ha piszkáltak a suliban, akkor miért nem mentél át másikba? A másik meg, hogy a jövőd érdekében én az elkövetkező 5 évben megfontolnám a szakot vagy az érettségit.
Szerintem nem ciki :)
Nekem 12 osztályom van meg, van egy kislányom. Jövöre teszem le az érettségit. Azért nem mentem el a vizsgára, mert pánikbeteg vagyok, meg úgy éreztem én még gyerek vagyok ehhez. Eltelt 5 év és úgy gondolom, most már menni fog...
De soha senki nem mondta volna meg rólam, hogy nincs meg! Volt egy baleseti sebész párom, akivel olyan szinten elbeszélgettünk az anatómiáról stb., hogy azt hitte orvosira járok. Persze azt elmondtam, hogy nem, de azt mai napig csak 1-2 ember tudja, hogy nincs érettségim sem.
Csak amiatt teszem le, mert szeretnék továbbtanulni.
Szerintem te is próbáld meg. Nem ciki de jobb ha megvan a papír :)
Na nem olvastam végig a válaszokat,DE szerintem egyáltalán nem gáz hogy nincs érettségid,főleg ha úgy alakult az életed hogy nem tudtad elvégezni valamilyen ok miatt a középsulit.
Az én anyum 38 éves,és jövőre érettségizik... egyáltalán nem ciki!Legalábbis mi normális felfogású emberek nem tartjuk annak. Miért lenne az?
16 évesen elküldték dolgozni a szülei a legmocskosabb helyre kevés pénzért egy pár papucsban,még sem egy buta,paraszt ember lett belőle. Felnevelt engem és 2 testvéremet egyedül,dolgozik (van szakmája) és emelett suliba jár. Kijelenthetem hogy sokkal inteligensebb,okosabb ember mint a legtöbb huszon éves frissen diplomázott csirke akik bent ülnek az irodákban és kb. fogalmuk sincs az életről. Bocsi az általánosításért,tisztelet a kivételnek. Az ő ex férje és családja is csak érettségivel meg diplomával rendelkezők voltak.
Másik példának itt van a nagynéném. 17 éves kora óta és érettségi nélkül dolgozott eladói szakmával 3 éven keresztül. Ugyanolyan művelt mint a többi érettségizett meg diplomázott ember. Ma már van érettségije (estibe járt és gyereket nevelt),de persze most nem is ez a lényeg.
Az ő férje is olyan akinek diplomája,nyelvvizsgája meg van 3 szakmája +a családja is csak diplomával rendelkező emberekből áll,még sem volt soha beszólásuk a nagynéném felé. Soha!:) Nem is mondták neki hogy menjen el suliba,magától tette meg ezt a lépést.
Tehát szerintem az a gáz,ha valaki annak tartja! Annak valami komoly gondja lehet...
Kérdező, én hasonló helyzetben vagyok. Párom műszakvezető, tanult, okos ember, én pedig 10 osztállyal a hátam mögött vagyok itthon tp-en. Babát várok, és amellett csinálom az iskolát, mert később nagyon fog kelleni, és nem azért, mert gáz, vagy hogy vakizzak vele (az én családomban van mindenkinek diplomája, de magasról teszek rá), hanem azért kell, mert az én pozíciómba is már érettségizetteket vesznek fel inkább, hiába a több éves gyakorlati tapasztalatom.
Szóval gatyát felkötni, és nekiállni iskolának, ha rám hallgatsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!