Gáz hogy csak 8 általánosom van?
Sajna szerintem is égő. Van több ember a környezetemben aki így van mint te de én biztatom őket a tovább tanulásra, azért mert ebben a világban szinte minden a papíron múlik elsősorban. Ha meg kell pályázni egy munkát rögtön a papírt kérik ha az megvan utána jön hogy tényleg jó szakember e de az már más kérdés. Te el sem juthatsz odáig hogy bebizonyítsd hogy jó szakember vagy, szorgalmas stb..
De attól hogy ez égő nagy hülyeség lenne nem el menni a találkozóra.Mert attól hogy 2 osztályod vissza van még ugyanannyit érsz emberileg mint aki elvégezte.Vállalnod kell önmagad. Elég fura de nekem van diplomám és mégsem fogadtak el elsőre állítólag pont emiatt. Szóval azóta már rendeződtek a dolgok.
Ne nézd le magad mert nem szerencsés. Páromnak nincs kisebbségi érzése hogy nekem diplomám van ő neki meg szakmunkás bizije, mert nagyon jó a munkája, már saját vállalkozásban gondolkozik.
Amúgy meg 30 évesen jó hogy van diplomája, lehet neked lesz addigra kettő, most meg itt szégyenkezel. Először is hallgass a párodra tedd le azt a 2 évet levelezőn. Mert nem is azért hagytad ott mert nem bírtad hanem más miatt, és nagy hülyeség lenne veszni hagyni .Szedd össze magad, menj a találkozóra, aztán fejezd be a sulit.
Nehogy már emiatt abbahagyd a kapcsolatot, vagy ne találkozz a szülőkkel!Akár van érettségi, akár nincs, a lényeg az, hogy minden helyzetben méltósággal viselkedj.Az egyéniségen, jó fellépésen múlik a legtöbb, nem a papíron.
Nem égő, hogy nincs érettségid.Ez csak annak a szemében ciki, aki az iskolái alapján méri az embereket, az ilyen pedig maga sem ér többet egy papírdarabnál.
Egyébként megfigyeltem, hogy a felsőbb végzettség semmit sem változtat magán az emberen.Unokatesóm például 26 évesen érettségizett, semmiféle jobb irányú változást nem fedezek fel rajta, nem lett okosabb.
Másik két unokatesóm már harminc fele járt, mikor diplomázott, nos, igaz, hogy sikerült jó állást szerezniük, de emberileg visszaestek a béka feneke alá.Mindkettőjük kedves ember volt, akivel bármiről el lehetett beszélgetni.Mióta diplomájuk van , azóta az egyik már köszönni sem képes, ha nagy nehezen mégis szóba tudunk vele elegyedni, akkor bambán bámul és válasz gyanánt csak vigyorog, mint egy hülye(ezt a fura,"átnézek a fejeden és vigyorgok" stílust sajnos több diplomás emberen is megfigyeltem, kíváncsi lennék az okára).
Másik kedves diplomás rokon szintén "beszéd képtelenné" vált a papír megszerzése után, viszont időközben úgy elszállt magától, hogy még a diploma kézhezvétele előtt nagy ívben otthagyta szakmunkás férjét és a nagy család helyett most első helyen áll a karrier, aminek nem csak a házasság, hanem a három gyerek is csak a kárát látja.
Szóval, én elég nagyot csalódtam az agyoniskolázott emberekben, és nem csak emiatt a néhány miatt, akiket felsoroltam.
Nekem nincs érettségim, de emiatt nem érzem magam kevesebbnek.
Nem baj az, ha nincs érettségid, de egy jó szakma nem árthat. Értem, hogy szeretsz a gyárban dolgozni, viszont ott szeretnél szeretnél megöregedni is? Ha igen az sem baj, viszont ha nem, nagyon kevés munkalehetőség van szakma/érettségi híján, mert már alapkövetelmény. Van ismerősöm, aki már hónapok óta nem talál semmit, mert szinte mindenhol kitétel a középfokú végzettség.
Azért pedig ne mondd le a találkozót, mert nincsenek papírjaid. Ha nincs és neked így jó, akkor vállald is fel, ha nem jó, akkor nem egy nagy dolog estin elvégezni azt a maradék két évet munka mellett.
Ettől nem leszel se jobb se rosszabb ember.
De azért idővel letehetnéd az érettségit, mert soha nem tudhatod, hogy mit hoz a jövő.
Ez egy olyan kérdés amire nem lehet jól válaszolni.
Valaki cikinek tartja valaki nem.
De a te kapcsolatod nem ezen múlik.
Ha a pasinak megakadt rajtad a szeme biztos tudsz valamit. és a csinos alakon és pofin kívül van valami a fejecskédben is a káposztalén kívül. Azért jött veled össze, mert tetszel neki és ismeri a szellemi képességeidet is és tudja, hogy mire lennél képes. De a lényeg, hogy nem néz le azért mert csak 10osztályod van. és ez a lényeg nem az, hogy a szülei mit gondolnak.
Nekem hiába van érettségim, 3szakmám, 2nyelvvizsgám, hiába vettek fel az egyetemre még sincs munkám.
Barátomnak van 8általános iskolája, és egy vendéglátó szakmája havi szinten megkeresi a 200-250ezer forintot.
Szüleimnek nem tetszik, mert szerintük "tuskó" hozzám képest és műveletlen. pedig nem ismerik, hogy milyen agya van és milyen gyorsan tanul. ha annak idején engedték volna a szülei tanulni többre vihette volna a dolgot, de most már azt mondja, hogy inkább dolgozik, mert így többet kap mint egy érettségivel.
ja azt hozzáteszem, hogy ő egy szakmával többet keres, mint én ennyi mindennel, mert én mikor dolgoztam is 60ezertól nem kaptam többet. Szóval ennyit ér a papír...
kedves kérdező. Először sajnálom, hogy az iskolában megaláztak a csajok, emiatt kellett otthagynod. Tényleg nem tudtál másik iskolát keresni?
Nekem is van egy ismerősöm, akinek az érettségije nem sikerült, de őt ez nem érdekli. Valami telefonközpontban dolgozik és nagyon szeret ott lenni. A munkatársait nem zavarja, hogy ő egy le-nem-érettségizett személy, mert intelligensnek tartják. Jól végzi is a munkát.
erről ennyit.
"Nekem is van egy ismerősöm, akinek az érettségije nem sikerült, de őt ez nem érdekli. Valami telefonközpontban dolgozik és nagyon szeret ott lenni. A munkatársait nem zavarja, hogy ő egy le-nem-érettségizett személy, mert intelligensnek tartják."
HOGY A FRANCBA NEM TUD VALAKI EGY KETTEST ÖSSZEHOZNI?XDDDDD És még azt az embert nevezed intelligensnek?:D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!