Gáz hogy csak 8 általánosom van?
Figyelt kérdés
Röviden: 4 hónap után most fog bemutatni a barátom a szüleinek! Ő 30 éves, én 20! Ő egy középiskolában kollégiumi nevelő, van neki diplomája, és a családjában is mindenkinek (a testvérének és szüleinek is egyaránt)! Sokszor mondja nekem hogy menjek vissza tanulni mert le tudnék érettségizni stb. Szerintetek égő egy ilyen családba bekerülni ahol úgymond mindenki lángész én meg nekem meg szakmám sincs? (Hozzáteszem attól függetlenül dolgozom)2011. szept. 6. 21:41
21/77 son of satan válasza:
Nem. Attól hogy valaki diplomás az még nem jelent semmit. Amikor én megismerkedtem a mostani feleségemmel, akkor az ő családja mind tanult, diplomás ember volt, akárcsak ő is. Az apja mindennap részeg volt, szinte alig lehetett beszélni vele. Isten nyugosztalja, már nem él. Az anyja úri nőként viselkedett, azon kívül hogy szerette éreztetni hogy milyen iskolákat végzett, rendes asszonynak tartottam, és tartom most is. Nekem csak szimpla érettségim volt, enyhe célzások azért sűrűn el-el hangzottak ezzel kapcsolatban, hogy ha majd komolyan fogom gondolni, hogyan fogom eltartani majd a lányát, meg a leendő gyerekeket. Én persze csak mosolyogtam a bajuszom alatt, hiszen ők még nem tudták, hogy ugyan nincs diplomám, de van 3 vállalkozásom, a bankban 200 millióm, egy gyönyörű házam, nyaralóm, két autóm, és egy kanyi hitelem nincs. Persze amióta ez már nem titok, valahogy senki nem foglalkozik azzal hogy nincs diplomám. Még csak nem is emlegetik. A pénz nagy úr.
22/77 anonim válasza:
én most őszinte leszek, le lehet hordani, de: igen, szerintem ciki. hogy lehet így állásod? ne is az érdekeljen, más mit gondol, de ennyi büszkeség azért lehetett volna benned..
23/77 anonim válasza:
És mit dolgozol ott a gyógyszergyárban? Miért hagytad abba a sulit?
24/77 anonim válasza:
Mindenki itt csinalja a nagyot!kivancsi vagyok,hogy a valaszolók közül kinek van érettségie?!szerintem végkepp nem gáz,söt büszke lehetsz magadra,hogy suli nélkül is el tudtal helyezkedni!!!szerintem nem a suli teszi az embert,legalabb is én nem a végzettségük szerint itelem meg az embereket!
25/77 anonim válasza:
Szerintem inkább az a baj ezzel, hogy ennyivel beéred, ez egyfajta igénytelenség, nemtörődömség, természetes akarásnak kellene dolgoznia benne, hogy ha te magad is érzed, hogy ez így égő, akkor tegyél ellene. Manapság amikor már érettségije szinte mindenkinek van, és ahhoz se kell nagy ész, hogy valaki kettesekkel megcsinálja, nagyon rossz fényben tűnik fel az, aki még erre sem volt képes... Mert valljuk be az első gondolata az embernek miért hagytad ott? Ennyire buta nem lehetsz, hogy 2esre se ment volna a suli, ha meg más körülmények miatt, arra sincs mentség, akkor meg most kell folytatni.
26/77 A kérdező kommentje:
A gyárban gyógyszereket kell csomagolni, dobozolni! Az iskolát azért hagytam abba, mert ahová jártam iskolába azon a környéken volt pár lány aki rámszállt, és nem egyszer lehúztak pénzzel, ékszerekkel, és volt párszor hogy meg is vertek! Csak emiatt! A büszkeségemmel semmi gond!
2011. szept. 6. 22:08
27/77 anonim válasza:
Szia : ) Én azt mondom hogy nem kell hogy égjen a fejed előttük,neked az a dolgod hogy mosolyogj kedves legyél,empátiád legyen,intelligensen viselkedj,aztán azt gondolnak a tanulmányaidról amit akarnak.Viszont nem az ő érdekük miatt,hanem a tiéd miatt jelentkezz egy olyan iskolába(ilyet már több helyen indítanak)ahol lehetséges érettségire való felkészülés,illetve szerezz be legalább egy középfokú nyelvvizsgát.Ezek nélkül ma már lehetetlen minden.Az rendben van hogy van munkád,és ez a lényeg,hogy nem otthon lustálkodsz és nem a barátodon élősködsz,ezt ők is láthatják.De a jövőben szükséged lesz egy szakmára legalább én úgy gondolom legalábbis,meg az előttem szólok is úgy érzik.Ebben a bizonytalan világban nem lenne rossz húzás : ) 20évesen pedig még nem ciki iskolapadba ülni!Még rengeteg időd-éved van helyrehozni,ill.befejezni amit elkezdtél!Szóval mint mondtam nem kötelező iskolába vonulnod nappalra tizenévesek közé,vannak simán kijelölt helyek ahol tartanak felkészítőt érettségire. : )
28/77 anonim válasza:
Gáz és valószínűleg addig fogják a füled rágni, míg legalább le nem érettségizel. Aztán terelnek majd valami fősuli felé. Megszokod, vagy megszökhetsz még most az "elején".
29/77 anonim válasza:
Manapság a diplomások szerint (tisztelet a ritka kivételnek) mindenki igénytelen, aki diploma nélküli.
Az érettségi olyan dolog, hogy ha nincs, akkor hiányolják, ha meg van, akkor nem érdekel senkit.
Elég baj, ha valakinek attól nő a büszkesége, hogy van érettségije, amihez "nem sok ész kell".
30/77 anonim válasza:
És miért nem mentél át másik suliba akkor? A szüleid mit szóltak hozzá? A suli otthagyása után rögtön tudtál dolgozni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!