Gáz hogy csak 8 általánosom van?
Nem az a gáz, hogy csak 10 osztályod van, hanem az, hogy nem teszel azért hogy legalább egy érettségit szerezz, mert ahogy mondtad jó neked a két műszakban egy gyárban! Az igaz, hogy a diplomától nem kapsz intelligenciát, de egy jó és keresett diplomával sokkal több esélyed van a munkaerőpiacon. Ezt kár tagadni!
2011. szept. 6. 22:17
32/77 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Megkaptam a választ: égő. Akkor inkább nem is fogok találkozni velük!
Azt írta szeret ott dolgozni, akkor nem mindegy? Nem kell mindenkinek bankigazgatónak menni, szvsz a dolog lényege az lenne, hogy élvezze az ember a munkáját. Nem azt mondom, én sem elégednék meg egy gyári melóval, mivel roppant unalmasnak tartom ezeket a monoton dolgokat, de ha ő nem, akkor jó neki. Egyébként meg minek kérdezősködnek, nekem sincs még meg (egyelőre) az érettségim 20 évesen, de ha valaki idegen rákérdez, simán azt mondom tavaly végeztem és ennyi. Szüleim tudják hogy még tanulok, de másnak nincs kedvem magyarázkodni.
2011. szept. 6. 22:25
Engem alapból nem érdekelne, de évekig csak a szemembe mondták mekkora nulla vagyok, hogy semmire nem fogom vinni, hogy az utcán végzem, hogy szánalmas vagyok...pedig most még mindig csak 18 (!!) éves vagyok..de miután elballagtam általánosból 2 évig "húztam" sulikban úgy hogy be se jártam nem vizsgáztam. Mostanra már odáig szemétkedtek velem emberek hogy szégyellem magam, azt hogy ilyen nehezen megy nekem minden. Mert igen, nehezen ment és megy a suli. És megelégeltem az összes kárörvendő megjegyzést, így most kezdtem el suliba járni (igaz nem "rendes" suliba). Azért hogy megmutassam tudom vinni valamire. És legalább egy érettségit gond nélkül le bírok tenni. És igen, néha még én se hiszem el, és rohadtul félek hogy mi lesz majd 4 év múlva...de belekezdtem mert már kezdtem ebbe beleőrülni. És mert érzem, látom hogy mennyire tudatlan vagyok. Nem bírom már a sok kellemetlen helyzetet.
Már csak azért is tegyél le érettségit, mert mi van ha becsődöl ez a melód? Nem biztos hogy egyhamar normális munkát fogsz találni, legalább érettségi nélkül.
Engem konkrétan nagyon zavarna ha a barátom diplomás vagy "okostojás" lenne, teljesen hülyén érezném magam, de mindenki máshogy érzi, ha neked így jó akkor ne törődj másokkal!
18/l
2011. szept. 6. 22:28
Aki magasabban kvalifikált, mint te, annak biztos gáz a véleménye addig amíg nem ismer meg jobban. Ha be tudod bizonyítani, hogy sikeres vagy az életben, akkor egyből megváltozik a véleményük. Nekem csak érettségim van, de ezt is fölöslegesnek tartom így utólag, mert soha nem vettem hasznát. Gondolod, hogy szükségem volt logaritmust számolni az életben? Amikor szögfüggvényt akartam használni, a rutinos kollégák megoldották sec-perc alatt a feladatot. Hosszú lenne elmagyarázni mire gondolok. A lényeg az, hogy a magyar ember egy csavarhúzóval és kalapáccsal mindent megold. Ezért értékelik a magyart az osztrákok is. Nem az a lényeg, milyen papírod van, hanem, hogy hogyan tudsz boldogulni az életben.
2011. szept. 6. 22:29
Ja, és inkább az gáz, ha a diplomás emberke nem talál magának munkát, vagy esetleg a multihoz megy 3 műszakba összeszerelni.
2011. szept. 6. 22:30
37/77 son of satan válasza:
Nem égő! Olvasd el mit írtam fentebb a diplomások dicső hadáról. Ha valakinek csak az az ember, akinek diplomája van (mellesleg bármikor tudnék jó pénzért venni is egyet, csak hogy megmutathassam), akkor felsőbbrendűnek érzi magát, miközben még az sem biztos hogy le tud írni helyesen egy mondatot. Ráadásul egyszer még akár saját jól menő vállalkozásod is lehet, hidd el onnantól senkit nem az fog érdekelni hogy van e diplomád. Persze ha valakinek ez számít csak, nem az hogy milyen ember vagy, akkor olyat keress aki majd mint embert fog értékelni. Mindettől függetlenül érettségizz le nyugodtan, de hidd el még az is kevés manapság a diplomásoknak. Ha a későbbiekben jól fizető állást szeretnél magadnak, akkor azért jobb ha le is diplomázol. Persze ha vállalkozni tudsz esetleg majd, akkor felesleges.
2011. szept. 6. 22:35
bocsi, de nem az a gáz, hogy nincs érettségid, hanem az, hogy pár vadidegen ember véleménye miatt nem találkozol velük, kockáztatva ezzel a kapcsolatod is akár (hosszú távon mindenképp). na, ez butaság, és semmi köze nincs a végzettséghez. basszus, gondolod, hogy itt bárki meg tudja mondani, milyenek a kedvesed szülei? hogy hogyan reagálnának rád? nem képzetlen vagy, hanem buta - és ez még csak nem is személyeskedés.
2011. szept. 6. 22:39
Utolsó: szerintem az sem gáz. Manapság nehéz elhelyezkedni és a munkát nem kell szégyellni, akkor sem, ha diplomával összeszerelő munkát végzel. Többet ér, mint otthon ülni és várni a végzettségednek megfelelő munkát üres zsebbel!
2011. szept. 6. 22:39
szerintem igenis találkoznod kéne velük, intelligens emberek nem ez alapján ítélnek. nem gáz.
2011. szept. 6. 22:46
További kérdések: