Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gáz hogy csak 8 általánosom van?

Gáz hogy csak 8 általánosom van?

Figyelt kérdés
Röviden: 4 hónap után most fog bemutatni a barátom a szüleinek! Ő 30 éves, én 20! Ő egy középiskolában kollégiumi nevelő, van neki diplomája, és a családjában is mindenkinek (a testvérének és szüleinek is egyaránt)! Sokszor mondja nekem hogy menjek vissza tanulni mert le tudnék érettségizni stb. Szerintetek égő egy ilyen családba bekerülni ahol úgymond mindenki lángész én meg nekem meg szakmám sincs? (Hozzáteszem attól függetlenül dolgozom)
2011. szept. 6. 21:41
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/77 anonim ***** válasza:
64%

22,39

A diplomával kitörölheti a hátsóját, ha nem használja. Inkább ment volna el egy gyorstalpalóra, ahol az életre tanítják. Azon megtanulhatná esetleg, hogyan helyezkedjen el a szakmájában, ha neki az tettszik. De anélkül olyan, mintha házat építene alap nélkül.

2011. szept. 6. 22:54
 42/77 ava87 ***** válasza:
95%

20 évesen nekem sem volt érettségim. De én gáznak tartottam akkor is - dolgoztam amúgy én is. Aztán végül leérettségiztem (nekem is 10 osztályom volt előtte), igazán nem sok tanulással, nagyon jó eredménnyel. Azóta egyetemre is járok, mert közben volt szerencsém rájönni, hogy mivel szeretnék foglalkozni. Tény, hogy semmivel sem voltam kevésbé művelt, amikor nem volt érettségim, bár ezt talán a szüleimnek köszönhetem elsősorban, tekintve, hogy mindketten értelmiségiek, és belém lett nevelve az ilyen irányú érdeklődés, nekem szimplán csak a tanuláshoz nem volt gusztusom egy darabig :)

De nagyon örülök neki, hogy vettem a fáradságot és leérettségiztem. Már csak azért is (persze nem ez a legfőbb ok), mert a férjem nem hogy diplomás, de még egy dr. is van a neve mellett, nekem égés lett volna, ha úgy mutat be a szüleinek, hogy még egy vacak középiskolát sem végeztem el.

2011. szept. 6. 23:16
 43/77 anonim ***** válasza:
76%
Miér hagytad ott a sulit?
2011. szept. 6. 23:22
 44/77 A kérdező kommentje:
Már leírtam hogy miért hagytam ott! Keresd vissza! :)
2011. szept. 6. 23:29
 45/77 anonim ***** válasza:
85%
A barátom szintén 20 éves, és neki sincs érettségije, mert anno voltak balhéi, és kirúgták, most meg ő is egy gyárban dolgozik. Én nem nézem le emiatt, annak ellenére, hogy egyetemmel kapcsolatos terveim vannak, de régóta győzködöm, hogy ha meg tudja csinálni (márpedig van rá keret), akkor menjen vissza a suliba, utána meg egyetemre esetleg. Nem azért, mert "milyen gáz", hanem mert nagyon okos, intelligens embernek ismertem meg, és szerintem ő tényleg az az egyetemre, orvosnak (érdekli) való típus.
2011. szept. 7. 06:17
 46/77 anonim ***** válasza:
57%

mindenki 11-ben hagyta ott? én is :)

inkább valami szakmát tanuljon, de ha nem tanul semmit akkor is lesznek mindig olyan állások ahova betanított munkásként 10 osztállyal felveszik.

2011. szept. 7. 08:46
 47/77 anonim ***** válasza:
73%
nem ciki! az érettségi ma már semmit sem, csak akkor ha valaki tovább akar tanulni. például egy gyárban betanított munkásként ugyanannyit keres egy 8 osztályt végző, mint egy érettségizett plussz valami szakmával is rendelkező ember. sőt, tudok én olyan havi nettó 250 ezret zsebre tevő 28 éves műszakvezetőről, akinek csak 8 általánosa van.....
2011. szept. 7. 09:19
 48/77 anonim ***** válasza:
77%

Érettségi meg bla-bla-bla.

Sz@art sem ér, ismerősöm is csak tesco pénztáros lett vele.

Inkább egy szakma tanulása a fontosabb, szerintem.

2011. szept. 7. 09:44
 49/77 anonim ***** válasza:
41%

"Igen, ciki...

Legalábbis én tuti nem örülnék, ha a fiam egy ilyen nővel állna össze. Itt nemcsak a papír a lényeg, hanem, hogy nem akarod többre vinni és megelégszel ennyivel. Manapság az érettségi is édes kevés sok álláshoz."

De az ugye nem ciki, hogy nem tudsz helyesen írni?:)

2011. szept. 7. 11:00
 50/77 anonim ***** válasza:
68%
Áruld már el, mit írtam helytelenül? Oké, az édeskevés egyben van. Ezen felül?
2011. szept. 7. 11:38
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!