Gáz hogy csak 8 általánosom van?
22,39
A diplomával kitörölheti a hátsóját, ha nem használja. Inkább ment volna el egy gyorstalpalóra, ahol az életre tanítják. Azon megtanulhatná esetleg, hogyan helyezkedjen el a szakmájában, ha neki az tettszik. De anélkül olyan, mintha házat építene alap nélkül.
20 évesen nekem sem volt érettségim. De én gáznak tartottam akkor is - dolgoztam amúgy én is. Aztán végül leérettségiztem (nekem is 10 osztályom volt előtte), igazán nem sok tanulással, nagyon jó eredménnyel. Azóta egyetemre is járok, mert közben volt szerencsém rájönni, hogy mivel szeretnék foglalkozni. Tény, hogy semmivel sem voltam kevésbé művelt, amikor nem volt érettségim, bár ezt talán a szüleimnek köszönhetem elsősorban, tekintve, hogy mindketten értelmiségiek, és belém lett nevelve az ilyen irányú érdeklődés, nekem szimplán csak a tanuláshoz nem volt gusztusom egy darabig :)
De nagyon örülök neki, hogy vettem a fáradságot és leérettségiztem. Már csak azért is (persze nem ez a legfőbb ok), mert a férjem nem hogy diplomás, de még egy dr. is van a neve mellett, nekem égés lett volna, ha úgy mutat be a szüleinek, hogy még egy vacak középiskolát sem végeztem el.
mindenki 11-ben hagyta ott? én is :)
inkább valami szakmát tanuljon, de ha nem tanul semmit akkor is lesznek mindig olyan állások ahova betanított munkásként 10 osztállyal felveszik.
Érettségi meg bla-bla-bla.
Sz@art sem ér, ismerősöm is csak tesco pénztáros lett vele.
Inkább egy szakma tanulása a fontosabb, szerintem.
"Igen, ciki...
Legalábbis én tuti nem örülnék, ha a fiam egy ilyen nővel állna össze. Itt nemcsak a papír a lényeg, hanem, hogy nem akarod többre vinni és megelégszel ennyivel. Manapság az érettségi is édes kevés sok álláshoz."
De az ugye nem ciki, hogy nem tudsz helyesen írni?:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!