A vőlegényemnek kellemetlen 5000ft-t nekem adni. Az indok lentebb. vélemények?
ahhoz hasonlította, hogy gondoljak bele, mintha nekem az anyukámat kellene segíteni és nekem kellemetlen, hogy ő erre rászorul. hogy talán így átérzem ő mit érez, mentegette magát, hogy nem irigy, stb.
tudni kell, hogy ő nagyon spórolós, én min. béren vagyok, ő rengeteget keres, és amikor itthon hagyott(kint dolgozik)5000ft-t akart adni, hogy legyen.
tehát nem fogadtam el.
az indokot nem tudom magamban hova tenni.
vélemény?
egy házasság vagyonközösség- az alap.
nos:
ha a nő keres 5 ft-t, a pasi 8-at
az a fennmaradó 3 nem közös?
mert ezt százalékosan lebontva:
a nő mindenét 100% beleadja
a pasi meg 63%-t!
egy házasság vagyonközösség- az alap.
nos:
ha a nő keres 5 ft-t, a pasi 8-at
az a fennmaradó 3 nem közös?
Egy vagyonközösség az így néz ki
feleség keres 5öt férj keres 8at. akkor a közös kassza 13 ebből kell jusson mnidnere és arra,hogy KÖZÖSEN félre rakjanak. Nincs fennmaradó a férjnél.
egyébként ha szabad kérdeznem a párod mire tesz félre?
hidegebb időkre
- ha válnánk akkor az az övé - magának gyűjti
- így érzi magát anyagi biztonságban
- nem akar mindent a családba feláldozni, mert áldozatnak érzi
összevetve: jellemvonás, ami nem negatív ugyan, de a neocitranos esetnél mutatkozik meg hol van az a negatív része.
nem akar mindent a családba feláldozni, mert áldozatnak érzi
akkor nem érdemel családot.
Ha valaki családot alapít onnan a családjának él és ez igen is áldozatokkal olykor sok áldozattal jár.
Apukám ilyen, és ez nagyon kellemetlen anyukámnak. Én nem is bírnám.
Évikig dolgoztak mindketten, apa kapott a szüleitől is elég sokat, gépet vettek neki stb.. Apa közben iszonyat spórolt.
Anya is dolgozott, szakácsként jól keresett de ő többet adott sokkal a közösbe.
Mára apa milliomos, de olyan zsugori, alig lehet belőle kihúzi valamit.Anyát állandóan oktatja, ha valami kell akkor megmondja hogy nincs rá és kész.Én már külön lakom de én alapból nem akartam magamnak ilyen férjet. Én is megtanultam spórolni de nem ilyen beteg szinten. Nekem a lányának ha hoz egy kenyeret az utolsó forintig kikell fizetnem.sokan azt gondolják hogy töm minket pénzzel, de jó nekünk, párom jó családba került. de ha tudnák..
És nálatok ez még a kezdet, apa is így kezdte, mi lesz ha egyre idősebb lesz.
Mikor összeköltöztünk a párommal tavaly nem volt munkája csak segély. Én nem akartam hogy olyan helyen dolgozzon feketén ahová többet költ mint keres. Én jól keresek és betettem az év végi prémiumomat meg mindent a közösbe.Egy szót sem szóltam neki, ő saját maga uraként akart érvényesülni( festő) de mivel fiatal még nem sokan hívták dolgozni.Úgy voltam vele, legyen otthon , ha egyszer beindul neki akkor ő se adjon? mivel festőként 3-4 minimálbért meglehet keresni 1-2 hét alatt. Az ő családja kivolt akadva hogy miért nem dolgozik menjen köműves mellé stb.
Mára meg az a helyzet hogy pár nap alatt megkeres több 10 ezer forintot. ezen a nyáron rengeteget keresett. egy szavunk sem lehet, és csak jönnek a munkák.Most ő is egy szó nélkül beteszi a jóval nagyobb fizuját a közösbe, nem is kell hozzányúlni az én fizetésemhez.
most megírtam neki, hogy senki nem sajnálja élete párjától a pénzt.
és ez olyan, mintha engem nem tartana annak.
mibe, hogy félre fogja érteni.
Hát vannak ilyen emberek.
Én alapból bele sem mennék a közös kasszába.
Sokaknál működik a külön,vagy a fél közös kassza.Szóval a közös dolgokat fizessétek felesben, a többi meg azé, aki megkereste.
Én is a külön kassza híve vagyok, akkor nincs ilyen probléma, bár gyógyszert sosem sajnálnék senkitől, de szükségtelen dologra nem adnék egy fillért sem senkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!