Képzeljétek magatokat a helyembe, mit tennétek?
Figyelt kérdés
A vőlegényem elég sokat dolgozik, korán kel és olyan 6-7 körül ér haza, ahogy hazaér, egyből leül a gép elé vagy pedig a tabon játszik. Már többször szóltam miatta hogy örülnék ha foglalkozna egy kicsit velem, de egyből nekem támad hogy nem igaz h nem hagyom játszani és húzom a számat amikor játszik fél vagy egy órát. Tegnap még a fürdőbe is behozta és játszott vele amíg én fürödtem, aztán elkezdte mondani hogy már nem is szeretem. Erre mondtam neki hogy persze hogy így érzékeled ha nem is foglalkozol velem. És itt megint én voltam a rossz, hogy nem hagyom játszani. Megjegyzem a tabot napközben is magával viszi, reggel utazik másfél órát, akkor is tud játszani meg hazafelé is. Mit tennétek vagy mondanátok hogy ez változzon?2011. júl. 20. 11:30
41/51 anonim válasza:
Talán nem is a gépezés idején kellene fennakadni, hanem azon, hogy a kérdező azt írja, hogy nem törődnek vele.. tök mindegy, mit csinál a másik, ha nem azt, amit a párja elvár, vagy legalábbis ami a hétköznapokon tud működni problémamentesen kettejük között.. ott akkor nincs összhang..
42/51 anonim válasza:
Na figyu nem értelek! Magadban tedd helyre a kapcsolatotokat! Kezdted azzal, hogy téged nagyon zavar, hogy gépezik, ahelyett, hogy veled foglalkozna. Jogos. Aztán amikor többen tanácsolták, hogy beszélj vele, de ha ennyire nem hajlandó ebben kompromisszumra, akkor szakítsatok még most, mert most "könnyebb", akkor visszakozol és írod, hogy egyébként minden rendben, csak ez zavar és nem fogtok szakítani. Ez tipikusan a megszoksz vagy megszöksz esete. Nyilván először próbáld megbeszélni vele a dolgot, de a leírásod alapján más dolgokban is elég furcsa a barátod hozzáállása, így magadban helyre kell tenni, hogy te mindezekkel együtt tudsz-e élni abban az esetben, ha nem változtatna rajtuk.
43/51 A kérdező kommentje:
Semmi gépfüggőségről nincs szó, se arról hogy nem kommunikálunk vagy arról hogy hiányzik valami, nem kell semmit túlspilázni, egy egyszerű problémáról van szó amit egy nagyobb beszélgetéssel szerintem ellehet intézni, de én eddig a hisztis módszert választottam, ő egy értelmes ember, ha leülök és megbeszélem vele, biztos hogy megfog érteni, ha meg nem akkor marad az hogy elmegyek itthonról amíg ő gépezik. Hülye lennék egy ilyen dolog miatt elhagyni Őt.
2011. júl. 20. 13:12
44/51 anonim válasza:
Akkor ne spilázd túl.
"Tegnap még a fürdőbe is behozta és játszott vele amíg én fürödtem, aztán elkezdte mondani hogy már nem is szeretem. Erre mondtam neki hogy persze hogy így érzékeled ha nem is foglalkozol velem."
De ebből nekem inkább két óvodás jut az eszembe, ahogy a homokozóban civakodnak, mint egy harmonikus, érett férfi-nő kapcsolat. De nyilván "mindenki másképp csinálja"...
45/51 anonim válasza:
"Nem fogok szakítani vele...
Nagyon szeretem...
ezt leszámítva nagyon jó a kapcsolatunk..."
Tipikus HP. Te is ugyanolyan éretlen vagy erre a kapcsolatra, mint ő.
46/51 anonim válasza:
Ha ez nem zavarna téged annyira, akkor nem írtad volna ki kérdésnek. Illetve ha ez csupán egy 7 napja fennálló probléma lenne, akkor nem jellemezted volna ilyen drasztikusan a helyzetet. Ha te is úgy gondolod, hogy ez egy rövid ideig fennálló gép-szenvedély, és várhatóan pár nap múlva eltűnik, akkor nem is kérdés, hogy ez egy pár nap múlva eltűnő probléma, tehát felesleges aggódni. Az általad leírtak alapján azonban nagyon is úgy tűnik, hogy ez nálatok komoly probléma, ami téged is kifejezetten zavar, a kialakult helyzeten azonban segítség nélkül úgy érzed nem tudsz változtatni, és a problémát ketten, leülve nem tudjátok megoldani. Vagy a kérdés lett sarkított, vagy tényleg nagyobb a baj. Tudom, hogy rémes szembesülni kívülállók sokszor nagyon is igaz meglátásaival, de néha érdemes átgondolni a dolgot még akkor is, ha csak egy apró szeletet láttattál velünk az életedből. Ebből a kis szeletből azonban az tűnik ki, hogy a vőlegényed annyira sem tart téged, hogy azt a kütyüt lerakja a kezéből legalább arra a pár órára, amíg együtt tudtok lenni a sok munka miatt. Értelmes felnőtt ember képes abbahagyni a játékot, ha a párjának ez rosszul esik.
47/51 anonim válasza:
Nekem úgy tűnt te spirázod túl.... Akkor ezek szerintem nem olyan ördöngősen nagy a probléma, te is tudod a megoldást, le kell ülni vele és nem hisztisen megbeszélni a dolgokat, hogy inkább veled törődjön. Én csak azért írtam, hogy HA NEM HAJLANDÓ A KOMPROMISSZUMRA, akkor nem érdemes időt, érzelmeket ölni a kapcsolatba, mert egy idő után el leszel nyomva. Az, hogy kicsit gépezik nem gond, de ha ez nő és egyébként nem foglalkozik veled, az már elég nagy gond. Velem a volt férjem nem foglalkozott (nem gépezett), gyakorlatilag egymás mellett éltünk csupán. Én boldogtalan voltam, ezért amint tudtam elköltöztem (természetesen ezt több évnyi próbálkozás előzőtt meg a házasság megmentésére). Egy a lényeg, ha boldog vagy mellette és el tudod fogadni a "rigolyáit", akkor minden okés, ha nem és a másik fél nem hajlandó kompormisszumot kötni, akkor szakítás lesz a vége.
48/51 anonim válasza:
ha szent meggyőződésed lenne, hogy egy hosszú beszélgetés megoldja a problémát, akkor el sem jutottál volna a kérdés kiírásáig, hanem már rég megbeszélted volna vele... kit győzködsz, magadat vagy minket? a HPért jár a pont. sajnos.
49/51 A kérdező kommentje:
Már bánom is hogy kiírtam a kérdést, persze itt is én vagyok a hibás :-( Gondoltam itt megértésre találok de úgy látszik hogy én vagyok a hülye és ebből a kérdésből mindenki azt szűri le hogy szar a kapcsolatom. Mindegy, azért köszönöm a válaszokat.
2011. júl. 20. 15:26
50/51 anonim válasza:
Arról mi nem tehetünk, ha kétdimenziós a gondolkodásmódod. Nem akarod meghallani az igazságot, magadnak hazudhatsz, de nekünk nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!