Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Képzeljétek magatokat a...

Képzeljétek magatokat a helyembe, mit tennétek?

Figyelt kérdés
A vőlegényem elég sokat dolgozik, korán kel és olyan 6-7 körül ér haza, ahogy hazaér, egyből leül a gép elé vagy pedig a tabon játszik. Már többször szóltam miatta hogy örülnék ha foglalkozna egy kicsit velem, de egyből nekem támad hogy nem igaz h nem hagyom játszani és húzom a számat amikor játszik fél vagy egy órát. Tegnap még a fürdőbe is behozta és játszott vele amíg én fürödtem, aztán elkezdte mondani hogy már nem is szeretem. Erre mondtam neki hogy persze hogy így érzékeled ha nem is foglalkozol velem. És itt megint én voltam a rossz, hogy nem hagyom játszani. Megjegyzem a tabot napközben is magával viszi, reggel utazik másfél órát, akkor is tud játszani meg hazafelé is. Mit tennétek vagy mondanátok hogy ez változzon?
2011. júl. 20. 11:30
1 2 3 4 5 6
 11/51 A kérdező kommentje:
11:37es, márciusban vettük azt a hülye tabot, ez a játék mánia 1-2 hete megy, és több mint egy éve vagyunk együtt.
2011. júl. 20. 11:42
 12/51 anonim ***** válasza:
91%
Voltam hasonló helyzetben, mármint a barátom inkább játszott ahelyett hogy eljönne velem sétálni, és egyre csak rosszabb lesz a helyzet. Nálunk a végén már az volt hogy inkább elmentem egyedül ide-oda, de persze olyankor féltékenykedett és még én voltam a hibás hogy el mertem menni és nem csak otthon szarakodok a géppel mint ő. Nem te vagy a hibás esetetekben sem, mondd el neki mit érzel, mondd el ha így fog folytatódni akkor szakítasz vele. Ha nem változik semmi akkor tedd is meg mert nem érdekled annyira mint a játékai.
2011. júl. 20. 11:42
 13/51 anonim ***** válasza:
82%

Az enyém is ezt csinálja. Akár hiszed, akár nem, mindenkinek szüksége van arra, hogy munka után kikapcsoljon.

Beszéljétek meg, hogy napi fél órát játszhat, addig békén hagyod, utána pedig veled foglalkozik. Hidd el, ha nem nyaggatod, nem is fogja érdekelni. Nálunk pár nap után elkezdett rövidülni a fél óra, miatta, és most már ott tartunk, hogy nem is játszik a gépen. Egyszerűen legyél vele megértő. Gondolom, neked is van olyan napod, amikor hazaérsz, és látni sem akarsz senkit, csak bámulni ki a fejedből.

Amíg ő játszik, te olvas, néz tévét stb. Aztán üljetek le együtt vacsorázni, fürödjetek együtt stb. Egy idő után ezek a programok jobban fogják érdekelni. A legrosszabb amit tehetsz, az a hiszti. Azzal csak még inkább azt az érzést erősíted benne, hogy inkább játsszon, mert te úgy is csak piszkálod.

De ha ez sem segít, elkezdenék elgondolkodni a szakításon. De előbb kérdezd meg, mi a gondja. Lehet egy bántó munkatárs, vagy főnök.

Tudod, sokszor én is ezt csinálom, mert fáradt vagyok, és tudom, ha leülünk beszélgetni, és nem úgy szól hozzám a férjem, már veszekszünk, pedig máskor fel se venném.

2011. júl. 20. 11:44
 14/51 anonim ***** válasza:
35%
Ha nem akarsz szakítani vele, akkor hívd el a szüleit meg a te szüleidet is, és beszéljétek meg közösen!
2011. júl. 20. 11:46
 15/51 anonim ***** válasza:
100%

Ha szavakkal nem tudod eléggé a tudtára adni, hogy úgy érzed már nem szeret akkor mikor leül gépezni menj el otthonról pár órára. Ha meg utána a fejedhez vágja, hogy még Te nem szereted, akkor megmondod neki, ha nem szeretnélek haza se jöttem volna soha többet, ma láttál volna utoljára! Nem főznék, mosnék, takarítanék rád!

Én attól lettem kész, hogy ha itthon vagyok Ő is gépezik, aztán, eszik, iszik, xarik és alszik. Fél órát nem volt képes várni, hogy együtt aludjunk (én is naon álmos voltam), fogta magát aludt nélkülem és nem este 10 óra volt! Alig múlt délután 7! ... Nem első eset. Írtam Neki egy levelet, hogy elmentem a barátnőmhöz, mert rá legalább éjjel is számíthatok. Azt reggel egyedül ébredt, de belátta, hogy tahó volt! :-)

22/N

2011. júl. 20. 11:49
 16/51 A kérdező kommentje:
Jó tudni hogy sokan járnak az én cipőmben :-) Köszönöm az eddigi válaszokat, fogok beszélgetni vele a legközelebbi alkalomnál, de nem hiszti módjára. Meglátjuk mire megyek vele.
2011. júl. 20. 11:49
 17/51 anonim ***** válasza:
34%

Szerintem, simán abba lehetne hagyatni vele a gépezést,

ha

veszel neki egy villanyvasutat... :)

2011. júl. 20. 11:50
 18/51 A kérdező kommentje:
11:49-es: vérig lenne sértve hogyha elmennék itthonról. A múltkor azért állt itthon a balhé mert két órára elmentem itthonról a barátaimhoz medencézni miután másfél hétig mondogatta hogy menjek strandra, gondoltam nem fogja bánni, 6ra itthon volt én meg 8ra, olyan mérges volt a két óra miatt hogy azt mondta nem vagyok érett a házasságra és felbontja az eljegyzést... (persze nem bontotta fel, de mérges volt)
2011. júl. 20. 11:52
 19/51 anonim ***** válasza:
74%
Hagynám egy kicsit, hagy élvezze ki magát a játékkal, elég sokat dolgozott, hogy megérdemelje ezt a kis kikapcsolódást. Egyet értek az egyik előttem válaszolóval, aki írta, hogy beszéljétek meg, hogy egy nap mennyit játszhat.
 20/51 anonim ***** válasza:
60%

Én a másik oldalról írok.

Vasárnap kivételével reggel 6-tól este 6-ig dolgozom, nagyon kevés időm van a hobbimra, ami történetesen a számítógép. Korábban, amikor hazaértem, már ültem is a gép elé, sokszor órák hosszat, és ez szépen a kapcsolatom rovására is ment. Egy nagy veszekedés után viszont egy nagyon jó kompromisszumot sikerült kötnünk, ami a mai napig működik. Miután hazaérek, a párommal foglalkozom, csináljuk mindazt, amit egyébként csinálnánk, és amikor ő 9-kor elmegy lefeküdni, én elmegyek gépezni, ameddig akarok. Vele is foglalkoztam, és a hobbimmal is. Ő is elégedett, én is. Csak beszélni kell, ennyire egyszerű. Tegyétek azt.

1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!