Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szeretsz jobban: az...

Mit szeretsz jobban: az embereket, vagy az állatokat? Már több embertől hallottam, hogy az állatokat jobb szereti.

Figyelt kérdés

Nem tudtam hova írjam a kérdésem, ez tűnt legmegfelelőbbnek.

Csak ugy érdekelne :).

2011. ápr. 2. 15:44
 81/120 anonim ***** válasza:
100%

Én nem az életmódjukról beszéltem... -.-' Számomra mindkettő 'kisállat', 'kiskedvenc' és nem egy komoly állat, mint pl a kutya vagy a ló, akikkel komolyabb dolgokat lehet csinálni, komolyabb hobbit folytatni. Ennyi. Nem tudományos alapon beszéltem róluk.

Miért hiszed azt hogy mindenki csalódott az emberekben aki az állatokat érdekesebbnek tartja? Én pl sose életemben nem csalódtam senkiben, nem utálok senkit mert több eszem van, semmi bajom, de az állatok akkor is érdesebbek. Valóban az emberek MÁSmilyen (NEM jobb) élményt nyújtanak mint az állatok, de azok nem az egész emberiség, csupán a barátok! Ettől még az idegenek ugyanúgy nem érdekelnek. És nem esne rosszul ha kiderülne, mert nem vehetem az egész világot a hátamra, másérszt meg ilyen alapon inkább ne is éljünk. Mert nem esne rosszul ha kiderülne, hogyha tegnap a másik utcába fordultál volna akkor megismerted volna életed nagy szerelmét? Mi lenne ha, mi lenne ha... Így nem lehet élni. Én bízok a döntéseimben. Épp elég csodás barátaim vannak, én nem akarok sokat belőlük és nem tartom őket többre mint a kutyáim.

2011. ápr. 2. 17:41
 82/120 anonim ***** válasza:
100%
Attól viszont egész életemben bűntudatom lenne ha az állatom hagynám veszni, mert őt csak én ismerem, csak rám számíthat. Ha állatokat látok szenvedni az mélységes és érthetetlen borzalmat vált ki belőlem.
2011. ápr. 2. 17:48
 83/120 anonim ***** válasza:
67%

Hát, itt a bibi, azt hiszem. :-)))

Én idegenként nem tudhatom, hogy Te miért választanád a macskádat, hisz nem ismerlek. Ha ismernél pl. engem, tudnád, hogy nem kötözködök, csak elgondolkodtam a kérdéseden. Van olyan ember, akinél jobban szeretnék egy kopasznyakú tyúkot, hidd el. Egyszerűen szeretem, ha minden oldalról megvizsgálunk egy problémát. Pl. ezért kérdeztem az öregembert, és a vonzódásod miértjét. Hogy jobban tudjak a te fejeddel is gondolkodni. Ami nem sikerülhet persze, de ha már ilyen dolgokon filózunk, hogy ember vs. állat - ami így elég fura kérdés - akkor már vesézzük ki egymás álláspontját nem? :-)

U.I.: Nem feltételeztem, hogy nem vagy tisztában a hörcsög és a görény közt fennálló különbségekkel, csak a hörihez v. hasonlítás volt picit erős. :-)))

Ha egy hörcsög hallaná, összepisilné magát, ha egy görény, akkor meg megenné a pisis hörcsögöt. Ennyi. :-)))

De a ló, meg a kutya valóban más szint. Látod? Csak kommunikálni szeretnék veled egy kérdésről, nem bosszantani téged.

2011. ápr. 2. 17:58
 84/120 anonim ***** válasza:
100%

Egyértelműen az állatokat, mert hiányzik belőlük egy csomó olyan tulajdonság, amit rühellek az emberekben (önzés, hazugság, törtetés, nagyképűség, stb.)

Az állatoknál csak a családomat és azokat az embereket szeretem jobban, akik körülvesznek és akiket ismerek, megbízhatok bennük.

A többi ember nem jelent számomra semmit.

2011. ápr. 2. 18:03
 85/120 anonim ***** válasza:
89%
Szeretem a férjem, a fiam, az anyám az apám...stb. És szeretem az állatokat. Hogy lehet a kettőt összehasonlítani?
2011. ápr. 2. 18:05
 86/120 anonim ***** válasza:
100%
Ki is mentem átölelni a kutyát meg a cicákat. El sem tudom képzelni, hogy hogy lehet elutasítani vagy nem szeretni azt, aki ennyi szeretetet tud adni.
2011. ápr. 2. 18:07
 87/120 anonim ***** válasza:
100%

Nagyobb rokonszenvet érzek egy idegen állat iránt, mint egy idegen ember iránt. De ettől én még szeretem a rokonaim, szükségem van emberi kapcsolatokra amellett, hogy vannak állataim is.

Én úgy gondolom jó társaság például a kutya, én nem tudnám nélkülözni a családból, de nem ő az alapja a családnak. Ő csak a szerves része.

2011. ápr. 2. 18:25
 88/120 anonim ***** válasza:
19%
Fura nekem ez a kérdés... Én nem tudnám csak így egy szintre hozni az állatokat és embereket, hogy melyiket szeretem jobban, mert mindkettő más szerepet tölt be egy ember életében. Szerintem egyébként egy egészséges lelkivilággal rendelkező ember egyaránt szereti általánosságban az embereket és állatokat is, amíg valamelyik konkrétan nem ártott neki. Én is rengeteg emberben csalódtam az életben, nagyon sokszor még saját magamban is, de ettől még nem nem vesztettem el a hitem az egész emberiségben, mert tudom, hogy vannak olyanok is, akikkel megtalálom a közös hangot és fontosak az életemben. Ha belegondolunk, az állatoknak nincs is annyi lehetőségük megbántani minket, mint a saját fajunknak... Nem tudnak belebonyolódni a munkaügyi, szerelmi stb. életünkbe. Egy kutyának vagy macskának nincs oka bántani minket, ha gondozzuk, etetjük, de ugyanígy nem lenne okuk (vagy legalábbis sokkal kevesebb) az embereknek sem utálni a másikat, ha ismeretlenül is pozitívan tudnának viszonyulni egymáshoz, nem rögtön a hibákat keresnék a másikban... Ott a baj, hogy a rossz tapasztalatok miatt elvész a bizalom, és ahogy itt többen is írták, már anélkül ellenszenvesnek találnak valakit, hogy ismernék egyáltalán, teljesen alaptalanul. De hogy válaszoljak mégis a kérdésre, gyerekkoromban én is mindig állatokat rajzoltam, róluk találtam ki történeteket, emberek iránt csak tizenegynehányéves koromban kezdtem erősebben érdeklődni, szerintem ez általános jelenség... Most viszont azt mondhatom, hogy igaz, hogy egy házikedvenc mindig ott van és meghallgat, szeretetet ad, de ugyanazt mégsem jelentheti, mint egy ember, akivel bízhatunk egymásban, megoszthatjuk egymással a gondolatainkat stb. El tudom képzelni az életemet háziállat nélkül, viszont család és/vagy barátok nélkül aligha...
2011. ápr. 2. 18:27
 89/120 anonim ***** válasza:
100%
A sok kötözködőnek üzenném, hogy nem a kérdésben nem volt benne, hogy hurrogd már le azokat akiknek nem tetszik a válaszuk...:) Egyébként én egyformán szeretem őket, de elég sokszor vannak pillanataim/napjaim amikor az állatokat sokkal-sokkal többre tartom.
2011. ápr. 2. 18:54
 90/120 anonim ***** válasza:
100%
A családomnál és a szerelmemnél nem, de minden más embernél jobban szeretem az ÁLLATOKAT!
2011. ápr. 2. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!