Kit választanál? A szerelmedet vagy a gyerekedet?
Tudom, nem lehet választani. Én most mégis ezt kérem tőletek.
Kit, és miért?
Kedves utolsó, nem az a szülő undorító aki a párját választja a felnőtt gyereke helyett, hanem a gyerek akinek csak azért van még mindig "szüksége" anyucira vagy apucira mert 20-30 éves létére még mindig rajtuk élősködik.
Személy szerint én egyetértek azzal a hozzászólóval aki azt írta, míg kicsi a gyerek a gyereket, de ha már felnőtt korú akkor a páromat választanám.
Azért ez nem teljesen egyértelmű. Valóban helyzettől függ.
Tegyük fel, van egy apa, egy kisgyerek, és egy éppen szülő nő. Akkor kit mentsenek meg, az anyát, vagy a picit? Ebben az esetben az apa a két gyermeke között választana. Nő vagyok, anya, de a férfi helyében (és csak akkor), az anyát választanám, hiszen a nagyobbik gyereknek szüksége van rá. De ha én feküdnék ott, egyértelműen a gyereket mentsék és ne engem.
A férjem és a gyerekem között (ha ő az apa), el sem tudom képzelni, miért kéne választanom. De ha mégis nekem kéne eldöntenem, hogy melyikük élje túl, azt mondanám, mindketten, haljak meg én helyettük.
Ha így sem menne, a gyerek élje túl, de akkor én biztosan diliházba kerülnék.
Ha van már gyerekem, és az új pasiról van szó, aki nem akarja őt, akkor a gyermekem választanám.
Ha azért kéne választanom, mert az apa bántalmazza valamilyen módon, akkor is a gyerekem választanám.
De! Ha lenne egy kamaszom, és az új párommal harmonikus lenne a kapcsolatunk, és a gyerek kizárólag lázadásai miatt akarna elválasztani, azt nem hagynám olyan egyszerűen. Mindent megtennék a férfi érdekében, de ha nagyon nem menne, ez esetben is a gyerekem az első.
Viszont, ha lenne egy halálosan beteg gyerekem, akinek az apja adhatna csak szervet, amibe belehalna (tudom, ilyen nem engedélyezett, csak a példa kedvéért), és a gyerek ezzel kapna még egy kis időt, de a betegsége nem múlna el, akkor elengedném a kicsit, hiszen csak többet szenvedne.
Belegondolni is rettenetes...
hát az én anyukám a szerelmét választottam 3 éve és mivel ő nem szeretett minket intézetbe adott a hugommal, és összeházasodtak, és anyukám szólt neki is egy gyereket, legalábbis én így tudom, nem biztos, azóta nem találkoztunk amikor 3 éve egy este kihívott a konyhába és megmondta hogy neki nem kellünk már mert van akit jobban szeret és gyereket annyit szól amennyit akar de férje csak ő lehet mert őt szereti :/
15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!