Kit választanál? A szerelmedet vagy a gyerekedet?
Tudom, nem lehet választani. Én most mégis ezt kérem tőletek.
Kit, és miért?
Bárcsak az én szüleim is így gondolnák...
De sebaj, tanulok a hibáikból, és én okosabb leszek, és kitartok a gyerekem mellett.
Gyereket. Egyértelmű.
Azért, mert férj és feleség is lehet még több is, de ha egyszer megszültem egy gyermeket, életem végéig felelős vagyok érte, és nem csak mert kötelességem, hanem mert el sem tudnám képzelni hogy a szerelem többet érjen mint a gyermekem akit imádok. Lesújtó hogy vannak nők akik "életük szerelméért" dobnák a gyereket. A hormonon jönnek-mennek, de a gyermek ÖRÖK.
"A szerelem csak a hormonok játéka....az anyaság annál sokkal több...."
Miért az anyaság nem csak egy baromi nagy adag a hormonokból, hogy a gyereket sikeresen felneveljék és biztositva legyen a faj fenmaradása? Hát nem pont a nők jönnek azzal, hogy ők a terhesség alatt a hormonoktól hisztiznek és sorolhatnám?
Amúgy meg ha már ennyire biológiásan nézzük, akkor az az igazság, hogy egy felnőt többet ér. Miért? Mert a felnőtt az azonnal képes újabb szaporodásra, a gyerek viszont nem, azon kivül a szülei nélkül nem is nagyon 'maradna életben'. Ezért van az, hogy vannak olyan állatok, akiknél ha baj van vagy nem tudják a kölyköket felnevelni, akkor megölik őket. Szóval ha valaki okos akar lenni akkor ne ősi ösztönnel meg biológiával jöjjön. :)
Mondjuk a kérdést többféleképpen is lehet értelmezni
1.Előző kapcsolatból született gyermekem és az új kapcsolatom között választani valami vitás kérdésben - A párom mellé állnék. A gyerek az egységet kell hogy lássa a szüleiben. Később -ha már csak kettesben vagyunk a párommal, megbeszéljük a kérdést.
2.Kinek az életét menteném meg - ez nem kérdés, a gyerekemét.
3.Feladnám e az egyébként jól működő kapcsolatomat, a gyerek érdekében (zaklatás, verés)-Igen.
4.Feladnám e az egyébként jól működő kapcsolatomat a gyerek miatt (nem kedvelik egymást) -Nem.
Nem derül ki a kérdésből...
Te most egy meglévő családot akarsz otthagyni hirtelen jött szerelem miatt?
Vagy egyedül neveled gyerekedet és jött egy "szerelem", aki nem akar pótapa/anya lenni?
nem mindegy...
Ha lenne gyerekem, akkor egyértelműen őt. De azt is tudnám, hogy ha a szerelmem igazán szeret, akkor soha nem állít ilyen választás elé.
Ha viszont még nem lenne gyerekem és a szerelmemmel valamiért nem lehetne közös (miatta), akkor viszont nem hagynám el azért, hogy valaki mástól lehessen gyerekem.
Olyan sarkított, szélsőséges helyzetet pedig, hogy kinek az életét választanám, nem is képzelek el.
23.22. jujj. na akkor kibontva: szerelmes leszel, aztán elmúlik, mert beleesel másba, és akkor meg azt tekinted az igazinak, mert a hormonok csaponganak. De ha egyszer szülsz, akkor a gyereked örökre a gyereked marad, míg a szerelmed nem biztos hogy örökre a szerelmed marad. Így értettem a hormonokat. Hogy a szerelem múlamndó, de ha megszülsz egy gyereket akkor az anyja maradsz, ez nem egy érzés ami majd elmúlik.
Remélem mások megértették elsőre is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!