Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kit választanál? A szerelmedet...

Kit választanál? A szerelmedet vagy a gyerekedet?

Figyelt kérdés

Tudom, nem lehet választani. Én most mégis ezt kérem tőletek.

Kit, és miért?

2011. márc. 22. 22:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/81 anonim ***** válasza:
0%
Bár most látom hogy valószínűleg 22.23. pasi, akkor viszont nem csodálom hogy nem fogta fel a mondanivalót elsőre :)
2011. márc. 22. 23:28
 32/81 anonim ***** válasza:
81%

"Szerelemből lehet több is."

Gyerekből is lehet több is.

A férfiak egy része amúgy az új szerelméért otthagyja a gyerekét, érdekes módon őket nem ítéli el senki. Fura, hogy a válaszolók egyből nőkre, anyákra értelmezik a kérdést (pedig maga a kérdésfeltevés nemsemleges volt, sőt a kérdező a saját nemét sem írta oda).

Amúgy én is a gyereket választanám, de szerintem az érveitek nem jók. "Szerelemből lehet több is" - de a kérdező életed nagy szerelméről, az évek-évtizedek óta tartó jó házasságodról, életed párjáról kérdezett, nem az aktuális kefélőtársadról. Abból meg nem hiszem, hogy olyan sokat lehet találni. Az én érvem a felelősségvállalás, ami a gyerekem felé inkább kötelez, mint a párom felé. És igenis egy férjet/feleséget/élettársat is lehet ugyanannyira szeretni mint egy gyereket (persze nyilván nem ugyanúgy).

Az orvosok egyébként az anyát válasszák, ha szülés közben az újszülött gyerek és az anya élete között kell választani - és általában a férj is ezt szokta akarni ebben az esetben.

2011. márc. 22. 23:29
 33/81 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy nem múlik mert ez a hormon másmilyen mint a szerelem. Attól még nem azt jelenti, hogy nem irányit ugyanúgy. A szerelem azért rövidebb mert rövidebb idő alatt is véghez tudja vinni amit kell, a gyerekkel kapcsolatos meg azért hosszú (azért én örökké tartónak nem gondolnám) mert annak meg az a célja hogy kitartson amig a gyerek felnő. Nem sok értelme lenne ha félúton elmúlna. Nem kell itt fellengzősködni, hogy ez milyen csoda meg minden, ez is csak a hormonok játéka hogy a faj fenmaradjon, ilyen egyszerű és illúzióromboló.
2011. márc. 22. 23:32
 34/81 anonim ***** válasza:
47%

"A szerelem csak a hormonok játéka....az anyaság annál sokkal több...."

Nem csoda, ha sok párkapcsolat rosszul működik, ha ehhez sokan így állnak hozzá.

Ugyanúgy mindkettőben az elején szerepet játszanak a hormonok és ugyanúgy van, aki később semmibe veszi a szerelmet, mint aki az anyaságot. Van, akinek a szerelem is sokkal több, mint a hormonok játéka, ha ezt egyes nem túl szerencsés emberek nem is tapasztalták meg.

De egy ilyen kapcsolatban, ha van gyerek, általában egyik fél sem állítja választás elé a másikat, hogy ő, vagy a gyerek, hanem mindketten önmaguk érdekei elé helyezik a gyerekét.

2011. márc. 22. 23:32
 35/81 anonim ***** válasza:
49%

"Szerelemből lehet több is."

Gyerekből is lehet több is.

Igenám, de ha szerelmes vagy xy-ba, az elmúlhat. És jöhet helyette más is. De ha gyereked van (mindegy hogy apa vagy anya vagy) akkor a gyereked az a gyereked marad. Nem tudom ezen mi nem érthető.

Plusz: milyen "életem szerelme", Meg "igazi"? Hát honnan lehet azt tudni, hiszen mindig az ember az épp aktuálisat érzi igazinak, meg élete szerelmének. Csak ismeretségi körömben vlt most két válás egyik 25 év után, másik 14. Tehát még az évek sem garancia semmire....azonban ha gyerekd lesz akkor azt tudod hogy a gyerek a tiéd marad, ugyanúgy szeretni fogd, stb. Ellentétben a pasival/nővel akibe épp bele vagy esve / házasságban élsz.

2011. márc. 22. 23:34
 36/81 anonim ***** válasza:
Ha nem valami halálos veszedelemtől kell megmenteni, hanem csak úgy választani, akkor ez furcsa. Mert gondoljatok bele, igen, gyereked egy van, stb. DE egyszer az a gyerek felnő, és el kell engedni, hogy ő is családot alapítson, nem lehet vele kettesben szerelmesen élni. A szerelmed az, akivel éltél a gyerek előtt, akivel együtt nevelted fel a gyereket, és akivel a gyerek felnevelése után öregkorodra együtt maradsz. Tehát úgymond ő az "útitársad", vele éled meg a gyereknevelés "kalandjait". Bár ez egy nagyon ideális eset, nem is tudom, létezik-e ilyen.
2011. márc. 22. 23:35
 37/81 Horkýže Slíže ***** válasza:
34%

ha valasztanom keleen hogy gyerekem vagy szerelmem legyen a elkovetkezo eletbe akkor egy ertelmuen azt valasztanam hogy legyen egy ember melettem akit szeretek es o is viszont szeret.inkabb ne legyen gyerekem de legyen egy ferjem vagy ,elet tarsam vagy nevezzuk aminek akarjuk.

21L

2011. márc. 22. 23:38
 38/81 anonim ***** válasza:

Na itt páran összekeverik a hormonokat de nagyon-nagyon.

A szerelmet olyan hormon okozza ami elmúlhat bármikor, de ami az anyaságot okozza (vagy apaságot) az nem ilyen egyszerű, az egy sokkal komolyabb dolog. De mindenesetre ledöbentő hogy valaki egyáltalán egy kalap alá tudja venni a kettőt hogy "hormon mindkettő oszt jóvan" ... a bioszkönyvek alapján igen, az anyaság is hormon, mert igen, hánynak a nők a terhesség alatt, meg ilyesmik (ahogy valaki írta), de a gyermekvállalás nem csak ennyi.

2011. márc. 22. 23:39
 39/81 anonim ***** válasza:

Ha jó a kapcsolat akkor ilyen fel sem merül hogy választani kelljen...

Amúgy a gyereket választanám.

2011. márc. 22. 23:42
 40/81 anonim ***** válasza:
50%
sok ember megígéri, hogy mindennél jobban fogja szeretni a párját erre ha jön a gyerek senki sem tartja be, gratulálok emberek (Y)
2011. márc. 22. 23:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!