2 nagyobb gyerekem nem szereti a kistesót, voltatok már ilyen helyzetben? Hogy lehet megoldani?
Hát én sem olvastam el a sok választ, csak egyet-egyet, ami tényleg nagyon durva.
Nagyon sajnállak hogy ilyen helyzetben vagy, el sem tudom képzelni milyen nehéz lehet. Nekem csak 1 Fiam van, ő is másfél éves.
A sok idióta bántó dolgot író ember szégyellje magát.
Ez az oldal tényleg kezd eldurvulni, látszik mennyi rosszindulató gonosz ember él ezen a földön.
De térjünk vissza a kérdésedre.
Férjed próbált segíteni megoldani ezt? És a nagyok apja mit szól ehhez? Nem értem én sem a nagyobb gyerekeid, mert tényleg nem 10 évesek, felnőttek lassan mégsem felnőttként viselkednek. Ha békét és megoldást akarsz, szerintem is le kell ülnöd velük komolyan beszélni, hogy ne nehezítsék az együttélést. Egyelőre te vagy az anyjuk és gondolom te tartod el őket. Nem mondom hogy nem számítanak a nagyobb gyerekek, akik már lassan nem is azok, de a kicsi még csak 1,5 éves, és nem mindegy milyen környezetben, családi légkörben cseperedik.
Én a helyedben kész tények elé állítanám őket: vagy elfogadják a tesót, és élhetővé teszik a mindennapokat, vagy éljék a saját életüket meglátják az milyen nehéz lesz majd.
Azt hiszem itt most a kicsi érdekét is nézni kell mindenképp, mert a két nagyobbat felnevelted, de a kicsit is fel kell, gondolom neki is nyugodt boldog életet akarsz. Minden jót neked, remélem sikerül megoldást találni erre a kilátástalan helyzetre.
Nem olvastam el minden választ, ne haragudj. Nagyon megdöbbentem a kérdéseden, aztán olvastam, hogy más az apa. Így kicsit más a helyzet, de semmiképp nem megbocsátható! Az, hogy a fiad így megaláz téged a barátai előtt és te ezt hagyod, az nevelési hiba. A viselkedésük nagyrészt ebből adódik.
Nekem 3 gyermekem van, a legnagyobb 13 éves, a legkisebb 15 hónapos. Egy az apa és mind a 3 testvér imádja egymást. Se tiszteletlenség, se feleselés nincs! NEM LEHET!
Mindenképp kérj külső segítséget, a nevelési tanácsadót én is ajánlom. Hagyd a nagyokat ki a babázás örömeiből és a kicsit mindenképp védd meg tőlük, állj ki mellette és óvd! A nagyok édesapja nem tudna beszélni velük? Rá nem hallgatnának? Esetleg ha az apjukhoz költöznének? Hidd el egy idő múlva hiányozni fogsz nekik és rá fognak jönni, hogy szeretnek téged! Amint visszaköltöznek meg fognak változni! Ezt a helyzetet mindenképp meg kell oldanod, mert ahogy nő fel a kicsi, egyre jobban tudatában lesz, hogy őt utálják és nagyon rossz lesz a lelkének, hogy így bántják! Minden bizonnyal te is visszamész dolgozni és mi lesz ha együtt marad a 3 gyerek? Ne hagyd, hogy "kicsinálják" a kicsit!
Én elköltöztetném őket az apjukhoz.
Ha én lennénk egyik helyében szeretném vigyáznám a picit,ahogy csak tudnám.
Sajnos,nekem az életemből még csak pár hónap maradt,van egy pici kistestvérem,majdnem minden percemet vele töltök,szeretném hogy legyenek rólam emlékei,nem értem hogy lehet így kimondottan útálni egy picit,hisz még alig okozhat gondot,oké hogy nem tudnak aludni tole.
Szerintem a te helyedben ők sem éreznék jobban magukat,mármint ha ők majd szülők lesznek,hát arra is gondoljanak. 15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!