Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 2 nagyobb gyerekem nem szereti...

2 nagyobb gyerekem nem szereti a kistesót, voltatok már ilyen helyzetben? Hogy lehet megoldani?

Figyelt kérdés
Van egy 17 éves fiam, egy 19 éves lányom, meg egy kis 1,5 évesem. A kicsit nem szeretik, mindig bántják, hogy hülye, idegesítő, legutóbb a fiam azt mondta, hogy "legszívesebben kidobná az ablakon". Már megpróbáltam mindent, beszéltem velük, próbáltam őket bevonni a nevelésbe, de mindig összefognak ellene és kollektíven utálják az első perctől kezdve. Nagyon rossz ezt látni, ha egymást nem utálják, akkor a kicsit miért? Gondoltam, hogy elviszem őket ilyen gyereknevelési tanácsadásra vagy pszichológushoz, akárhova, mert ez így nem mehet tovább. Régen, ha sírt, mindig kiabáltak vele, hogy hagyja abba, nem tudnak aludni. Mostanában pedig azért utálják, mert hangoskodik (mint minden baba). MEg is mondják kereken, hogy utálják a kicsit. Fogalmam sincs, mit tehetnék, már próbálkoztam mindennel. Ha valaki volt már hasonló helyzetben, legyen szíves írja le, mi használhat ilyenkor, nagyon köszönöm.
2011. márc. 22. 12:59
 71/98 anonim ***** válasza:
25%

Hát én sem olvastam el a sok választ, csak egyet-egyet, ami tényleg nagyon durva.

Nagyon sajnállak hogy ilyen helyzetben vagy, el sem tudom képzelni milyen nehéz lehet. Nekem csak 1 Fiam van, ő is másfél éves.

A sok idióta bántó dolgot író ember szégyellje magát.

Ez az oldal tényleg kezd eldurvulni, látszik mennyi rosszindulató gonosz ember él ezen a földön.

De térjünk vissza a kérdésedre.

Férjed próbált segíteni megoldani ezt? És a nagyok apja mit szól ehhez? Nem értem én sem a nagyobb gyerekeid, mert tényleg nem 10 évesek, felnőttek lassan mégsem felnőttként viselkednek. Ha békét és megoldást akarsz, szerintem is le kell ülnöd velük komolyan beszélni, hogy ne nehezítsék az együttélést. Egyelőre te vagy az anyjuk és gondolom te tartod el őket. Nem mondom hogy nem számítanak a nagyobb gyerekek, akik már lassan nem is azok, de a kicsi még csak 1,5 éves, és nem mindegy milyen környezetben, családi légkörben cseperedik.

Én a helyedben kész tények elé állítanám őket: vagy elfogadják a tesót, és élhetővé teszik a mindennapokat, vagy éljék a saját életüket meglátják az milyen nehéz lesz majd.

Azt hiszem itt most a kicsi érdekét is nézni kell mindenképp, mert a két nagyobbat felnevelted, de a kicsit is fel kell, gondolom neki is nyugodt boldog életet akarsz. Minden jót neked, remélem sikerül megoldást találni erre a kilátástalan helyzetre.

2011. márc. 25. 21:59
 72/98 anonim ***** válasza:
41%
Hát én nagyot csalódnék a nagy gyerekeimben ha így viszonyulnának egy új családtaghoz. Le kell velük ülni és nagyon komolyan elbeszélgetni. Kérdezd meg, hogy képesek így viselkedni egy ilyen kis tündérrel? Magyarázd el nekik, hogy mennyi szeretet tudna adni nekik is a kistestvér. Mond meg nekik kerek perec, hogy csalódtál bennük , hogy értelmesebb, felnőttebbnek hitted őket. És tisztázd le azt is, hogy ők ketten ugyan olyan fontosak neked mint a kicsi. És szerintem ha legalább a lányodra tudnál hatni akkor a fiad is megenyhülne idővel. De semmiképp ne tűrd el, hogy feleseljenek neked vagy kiabáljanak a kisgyerekkel. Azért nehogy már a "nyúl vigye a vadászpuskát"!!! Üdv.: Egy 4gyerekes édesanya
2011. márc. 31. 20:53
 73/98 anonim ***** válasza:
75%
Bár későn kapcsolódok be a témába, de szerintem - bármennyire is durván hangzik - most a kisgyerek érdekeit kell leginkább nézned, mert ő még mindenben a segítségedre szorul... ha emiatt a nagyokban ellenérzés van, az az ő érzésük, sok mindent nem tehetsz ellene... de talán később majd átértékelik ezt a szitut... addig is próbáld meg a kicsit távol tartani tőlük...
2011. márc. 31. 21:30
 74/98 anonim ***** válasza:
30%
Ez elég furcsa dolog,két majdnem felnött embertől.Mert ha még kicsike gyerekek lennének megérteném,hiszen nálunk is ez van (7,5éves fiú és 5,5éves lány ölik egymást)na de ebben a korban?Más ilyen korú testvérek imádják a kistestvérüket,szóval nem értem.
2011. márc. 31. 22:18
 75/98 anonim ***** válasza:
64%
.
2011. márc. 31. 23:14
 76/98 anonim ***** válasza:
33%

Nem olvastam el minden választ, ne haragudj. Nagyon megdöbbentem a kérdéseden, aztán olvastam, hogy más az apa. Így kicsit más a helyzet, de semmiképp nem megbocsátható! Az, hogy a fiad így megaláz téged a barátai előtt és te ezt hagyod, az nevelési hiba. A viselkedésük nagyrészt ebből adódik.

Nekem 3 gyermekem van, a legnagyobb 13 éves, a legkisebb 15 hónapos. Egy az apa és mind a 3 testvér imádja egymást. Se tiszteletlenség, se feleselés nincs! NEM LEHET!

Mindenképp kérj külső segítséget, a nevelési tanácsadót én is ajánlom. Hagyd a nagyokat ki a babázás örömeiből és a kicsit mindenképp védd meg tőlük, állj ki mellette és óvd! A nagyok édesapja nem tudna beszélni velük? Rá nem hallgatnának? Esetleg ha az apjukhoz költöznének? Hidd el egy idő múlva hiányozni fogsz nekik és rá fognak jönni, hogy szeretnek téged! Amint visszaköltöznek meg fognak változni! Ezt a helyzetet mindenképp meg kell oldanod, mert ahogy nő fel a kicsi, egyre jobban tudatában lesz, hogy őt utálják és nagyon rossz lesz a lelkének, hogy így bántják! Minden bizonnyal te is visszamész dolgozni és mi lesz ha együtt marad a 3 gyerek? Ne hagyd, hogy "kicsinálják" a kicsit!

Én elköltöztetném őket az apjukhoz.

2011. ápr. 1. 00:07
 77/98 anonim ***** válasza:
59%

Ha én lennénk egyik helyében szeretném vigyáznám a picit,ahogy csak tudnám.

Sajnos,nekem az életemből még csak pár hónap maradt,van egy pici kistestvérem,majdnem minden percemet vele töltök,szeretném hogy legyenek rólam emlékei,nem értem hogy lehet így kimondottan útálni egy picit,hisz még alig okozhat gondot,oké hogy nem tudnak aludni tole.

Szerintem a te helyedben ők sem éreznék jobban magukat,mármint ha ők majd szülők lesznek,hát arra is gondoljanak. 15/L

2011. ápr. 1. 00:26
 78/98 anonim ***** válasza:
67%
én 21 éves vagyok, szóval át tudom érezni amit a gyerekeid érezhetnek. Mit látnak ők? Azt hogy jött egy gyerek aki mit is csinál? bele pofátlankodott az életükbe (hiába te akartad) viszi a pénzt mint a szemét, állandó figyelmet igényel (vagyis rájuk nem marad annyi), nekik is segíteni kéne (más dolog h nem is teszik), rumlit csinál (pakolni kell), a cuccaikhoz nyúlkál. Én nekem sem kéne kistesó. Normális anyagi helyzetben vagyunk, ideiglenesen lakik nálunk egyik rokonom, intelligensek vagyunk, egy szót nem szólunk. (5en vunk egy családi házben) De már a kondi bérletre sincs pofám kérni, mert látom h megy a pénz rendesen.. úgyhogy azon gondolkozok h suli mellett elmegyek dolgozni.. mert már nekem is elegem van..
2011. ápr. 1. 09:14
 79/98 anonim ***** válasza:
35%
Először is az anyának joga van bármikor gyermeket vállalni,nem kell megkérdezni a két idősebb gyermeket.Joga van boldognak lenni.18 éves voltam mikor született a kisöcsém(féltestvérem),nagyon szeretem,bármennyit is sírt az elején,boldogan vigyáztam rá,két lassan felnőtt gyereked önző nagyon,lehet mellette tanulni stb.,nehogy leessen a gyűrű az ujjukról,hogy segíteni kell,Kedves kérdező nem kényeztetted el őket?tekintettel kéne lenniük Rád,és a testvérükre.Ok van testvéri féltékenység az elején nekem is volt egy kicsi,de nálam azért mert apukám kisfia,és mivel 3 éves koromban elváltak kevesebb időt tölthettem vele,pedig nagyon szeretem apukámat,kiskoromban is rajongtam érte,de ettől függetlenül sosem tudnám bántani a kisöcsémet.Kérdező legyél velük határozott beszéld meg velük a dolgot,3asban,kérdezd meg mi a bajuk,mond el neked mennyire rosszul esik,vidd el őket tanácsadóhoz,mert ilyen nincs,hogy lassan két felnőtt ember ilyen kegyetlen legyen egy babával,meg mi az,hogy nem segítenek,nagy önzőség a részükről,csak magukra gondolnak,ez így nem helyes. 21/L
2011. ápr. 1. 10:27
 80/98 anonim ***** válasza:
60%
Ne haragudj, de ezt elképzelni se tudnám, hogy a 17 éves fiam mások előtt megalázzon, úgy, hogy ne követné azonnali következmény. Pláne a kis barátai előtt. A minimum az lett volna, hogy azonnal megmondtam volna a barátainak, hogy fiúk itt a látogatás vége, és hazaküldtem volna őket. A másik, nem vagyok verés párti, de néha az életben egy jókor elcsattanó pofon csodákra képes. Nem mondom, hogy ebből rendszert kell csinálni, de én ha azt mondtam volna anyukámnak,apukámnak 17 évesen, a barátaim előtt amit ő.... Hát egy füles minimum járt volna érte. Ezzel tisztába is voltunk, mert nem mertünk a tűzzel játszani. Nem félelemből, tiszteletből. Nehogy már neked kelljen pironkodni, hogy megaláz a saját gyereked. Sajnos én úgy látom vannak nevelésbeli hiányosságok, és nem bántani akarlak, mert nem vagy könnyű helyzetben. Mondják, hogy ők felnőttek... Ugyan már. Ez hülyeség. Pláne a fiad setében se hivatalosan,se amúgy nem igaz. Te felelősséggel tartozol értük is. Ne hagyd elfajulni a dolgokat.
2011. ápr. 1. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!