Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 2 nagyobb gyerekem nem szereti...

2 nagyobb gyerekem nem szereti a kistesót, voltatok már ilyen helyzetben? Hogy lehet megoldani?

Figyelt kérdés
Van egy 17 éves fiam, egy 19 éves lányom, meg egy kis 1,5 évesem. A kicsit nem szeretik, mindig bántják, hogy hülye, idegesítő, legutóbb a fiam azt mondta, hogy "legszívesebben kidobná az ablakon". Már megpróbáltam mindent, beszéltem velük, próbáltam őket bevonni a nevelésbe, de mindig összefognak ellene és kollektíven utálják az első perctől kezdve. Nagyon rossz ezt látni, ha egymást nem utálják, akkor a kicsit miért? Gondoltam, hogy elviszem őket ilyen gyereknevelési tanácsadásra vagy pszichológushoz, akárhova, mert ez így nem mehet tovább. Régen, ha sírt, mindig kiabáltak vele, hogy hagyja abba, nem tudnak aludni. Mostanában pedig azért utálják, mert hangoskodik (mint minden baba). MEg is mondják kereken, hogy utálják a kicsit. Fogalmam sincs, mit tehetnék, már próbálkoztam mindennel. Ha valaki volt már hasonló helyzetben, legyen szíves írja le, mi használhat ilyenkor, nagyon köszönöm.
2011. márc. 22. 12:59
 51/98 Horkýže Slíže ***** válasza:
80%

Szerintem eleg csunyan viselkednek,azer en ilyen csunyan nem tudnak se anyukammal beszelni se egy kisgyerekkel. de en meg ertem oket...ha anyum egy kisgyerekkel alitana haza azzonal koltoznek....nem birnam elviselni minden nap ott lenne korulottem jarkalna utanam,hisztizne allandoan beszelne es persze tobb hazimunka is lenne vegette,,,es ha a nyakamba akasztanak ott hagynam azonnal es lelepnek otthonrol....

21L

2011. márc. 22. 17:31
 52/98 anonim ***** válasza:
20%

Egy babával nemcsak a gond van. Akinek nincs a közelében baba az ezzel nincs tisztában. Az meg hogy sír, hát mit csináljon, ugatni nem tud. Ezért nem értem a reakciókat sokak részéről. Ez nem normális hozzáállás, egy idegen babához sem, nem egy családtaghoz.

Utolsónak meg: Ha anyukád hazaállítana egy babával...azért eötte lenne kilenc hónapod megemészteni a dolgot, nem hiszem hogy a kérdezőből csak úgy váratlanul kipottyant volna a gyerek. Takarítani meg így is úgy is kell, miért nem mindegy hogy egy fél lapát koszt sepersz fel, vagy egy egészet.

Én húsz évre születtem a bátyám után, és a bátyám szeretett, babázott velem, még dicsekedett is :D

És ha nekem azt mondta volna anyu mikor húsz éves voltam, hogy lesz egy kistesóm, én is örültem volna neki, sőt még tuti hogy segítettem volna ott ahol tudok, márcsak azért is mert szeretem az anyukámat. Ez a két nagyobb gyerkőc meg látta elsőkézből, hogy milyen állapotban van egy nő a gyermekágy alatt, és segítség helyett hülyeségeket beszélnek, mert ők utálják a babát, mert néha éhes volt, és ezt jelezte is. Hát azért ennél kicsit több eszük is lehetne.Azért azt megnézném, hogy mikor éhesek a nagyok, az anyjuk meg erre úgy reagálna, hogy utállak téged, vagy ha orvost kéne hozzájuk hívni, mert rosszul vannak ( a babák általában okkal sírnak, éhesek, fáradtak, vagy fáj valamijük ) :D Ez annyira abszurd, hogy egyszerűen nem térek magamhoz.

2011. márc. 22. 17:59
 53/98 anonim ***** válasza:
95%

Egy anyának az a dolga jóideig hogy lesse a gyereket és kiszolgálja amikor pici és tehetetlen. Persze hogy könnyebben elviseli hogy "picit" sír (ami sokszor egyenlő egész nap vagy éjszaka). De aki nem szülő az ezt nem tudja és nem is akarja elviselni mert neki más ritmusú az élete és nem tud belepasszirozni még egy gyereket is. Ami neked pici sírás az lehet hogy neki a témazáró előtti éjszaka amikor aludni szeretne vagy akármi.

Ami pedig a szépségeit illeti: itt nem arról van szó, hogy ők nem látják a gyerek szépségeit, hanem arról hogy nekik más a szép. Őket nem fogja boldoggá tenni egy kialvatlan hét után, hogy a gyerek kimondja: anya, vagy feláll. Mert egyrészt ezek is mind a szülőség csodái, másrészt meg olyan hogy magyarázhatod a másiknak hogy milyen finom a süti ha ő nem szereti az édeset. Nem azt jelenti, hogy ettől pesszimista, csak azt hogy más ízlése!

2011. márc. 22. 18:07
 54/98 anonim ***** válasza:
29%

Pontozzon le a sok idióta nyugodtan.. de hogy ennyi elkényeztetett állítólagos tinit (de amúgy már a kora alapján felnőtt számba vett egyént)...

Sosem lett volna pofám felülbírálni Édesanyám döntését, és pláne utálni a saját (mégha csak fél-)testvéremet...

Amúgy plasztikázva a véleményem egyezik azokkal, akikét a többség lepontozta, és azokkal is, akik ezt szóvá is tették...

Tény, hogy nem egyszerű egy kisbabával, és tény, hogy ott komolyabb bajok is vannak, ha ilyet megengednek maguknak azok a tizenévesek, és az is, hogy az Anyuka is jobban elsimíthatta volna már csírájában ezt a dolgot, de azért nemár... ahogy itt néhány "ember" nyilatkozik... az gusztustalan és kiakasztó..

2011. márc. 22. 18:15
 55/98 anonim ***** válasza:
34%

Utolsónak :)

Aki a sütit nem szereti az sem normális :D

Bocsi, 32-ik hétben vagyok, éppen a sütievős időszakom kellős közepén :D Süti nélkül megáll az élet :D

Értem amit írsz, és valahol még igazat is tudok adni, de nem csak egy baba lehet zavaró egy családban. Pl haldokló családtag is néha hangos, jajgat stb, takarítani is kell, szóval ez eléggé szélsőséges példa, de akkor otthagynák azt is ? Vagy pl lehet olyan, hogy anya beteg, nem tud felkelni, esetleg kórházba kerül.Ez bármikor előfordulhat, és úgy gondolom, hogy egy család azért van, hogy összetartsanak joban rosszban.

Apukám hónapokig haldoklott, rettenetes nagy fájdalmai voltak, pont vizsgáztam, és bár most is itt kiabálna... ezekbe nem szokás manapság belegondolni, mert nem trendi, de érdemes azért néha.

2011. márc. 22. 18:22
 56/98 anonim ***** válasza:
90%
Hát nem tudom felénk elég ritkán vannak haldokló betegek a családokban. Meg az különben is teljesen más. Arról sem a család sem az illető nem tehet hogy haldoklik, és rossz ezt mondani, de annak egyszer vége lesz. Most komolyan nem tudom miért kell ennyire isteniteni a kisgyerekeket? Nem szeretik és kész, lehet hogy a gyerek nem tehet róla de az ember ilyen, nem tökéletes. Lehet hogy csak én vagyok ilyen antiszoc de szerintem is borzalmas lenne ha hirtelen egy másik emberrel kéne együtt élnem.
2011. márc. 22. 18:38
 57/98 anonim ***** válasza:
32%

Kivagytok akadva a lepontozásra ? Jut eszembe, lehet a két gyerek tette fel a kérdést !

És jót szórakoznak, mert egy aggódó anyuka, csak írt már talán volna valamit ennyi válaszra.

Bár biztos elfoglalt is !

2011. márc. 22. 18:51
 58/98 anonim ***** válasza:
87%

Szeretetre nem lehet kényszeríteni senkit,ezt nagyon jól írta valamelyik válaszoló. Megkérheted őket,hogy mellőzzék az indulatos netán bunkó megjegyzéseiket+ ordibálást a kicsivel de magukban ugyis ugyanazt fogják érezni.

Mellesleg egy elég primitiv viselkedés a részükről,viszont szeretne nem lehet senkit csettintésre,kötelezően,akkor sem ha kisbaba és akkor sem ha a féltestvérük. Nem mindenki olvad el egy kisgyerektől. Másrészről szerintem nem is nagyon tudnak mit kezdeni vele,pesztrálhatnák meg játszhatnának vele de "igazi" testvérek sosem lesznek ilyen korkülönbség mellett. Kis túlzással a gyerekük is lehetne ,egy generációs szakadék tátong köztük.

2011. márc. 22. 18:56
 59/98 anonim ***** válasza:
35%
Néhány fiatal nagyon félre érti a szülő gyerek kapcsolatot. Azzal, hogy valaki gyereket vállal, nem szűnik meg önálló, szabad akaratú embernek is lenni. Nem köteles kikérni a gyermeke véleményét a gyermek vállalásról. Valamikor őket is pelenkázta az anyjuk, ők is hangosak voltak és talán még a szomszédokat is idegesítették. A saját létezésüket, mégsem kérdőjelezik meg, csupán szüleiket szeretnék irányítani. A gyerekek normális esetben 9 éves korukra beérnek annyira, hogy a kistestvér születését már nem veszteségként élik meg. Addig még normális, ha vegyes vagy akár negatív érzelmeket vált ki belőlük az új jövevény. Később ez már nem tartozik a normális kategóriába. Hiszen már nem egy hat nyolc éves gyermekről van szó. Ilyenkor bizony sajnálom, hogy eltörölték a katonaságot néhány fiatalember talán értékelné az otthoni gyereksírást is 1-1,5 év sorkatonai szolgálat után. A mai fiatalok túlkényeztetettek, minden a fenekük alá van téve, kötelességeik, felelősségérzetük pedig nincs. 11 éves fiamban több empátia és belátás van, mint itt némelyik nagy "gyerekben". Sokan megrekedtek az ötéves dackorszakban ha a kényelmükről van szó, semmi nem számít. Ráadásul ők már nem gyerekek!!!!!
2011. márc. 22. 19:06
 60/98 anonim ***** válasza:
27%

18:38

Arról nem tehet az ember ha haldoklik, de szerintem arról sem hogy megszületett, és még picike.Ugyanaz a szitu. Az ember nem tehető felelőssé, és nem is bűntethető amiatt hogy megszülték, és amiatt sem hogy meghal, mert ez mindenkivel így van. Ez alól nincs kivétel. Nem szeretik, őket minősíti.Remélem a picúr átvészeli lelki sérülés nélkül, ha már ilyen rokonai vannak, és felnőve több esze lesz.

2011. márc. 22. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!