Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 2 nagyobb gyerekem nem szereti...

2 nagyobb gyerekem nem szereti a kistesót, voltatok már ilyen helyzetben? Hogy lehet megoldani?

Figyelt kérdés
Van egy 17 éves fiam, egy 19 éves lányom, meg egy kis 1,5 évesem. A kicsit nem szeretik, mindig bántják, hogy hülye, idegesítő, legutóbb a fiam azt mondta, hogy "legszívesebben kidobná az ablakon". Már megpróbáltam mindent, beszéltem velük, próbáltam őket bevonni a nevelésbe, de mindig összefognak ellene és kollektíven utálják az első perctől kezdve. Nagyon rossz ezt látni, ha egymást nem utálják, akkor a kicsit miért? Gondoltam, hogy elviszem őket ilyen gyereknevelési tanácsadásra vagy pszichológushoz, akárhova, mert ez így nem mehet tovább. Régen, ha sírt, mindig kiabáltak vele, hogy hagyja abba, nem tudnak aludni. Mostanában pedig azért utálják, mert hangoskodik (mint minden baba). MEg is mondják kereken, hogy utálják a kicsit. Fogalmam sincs, mit tehetnék, már próbálkoztam mindennel. Ha valaki volt már hasonló helyzetben, legyen szíves írja le, mi használhat ilyenkor, nagyon köszönöm.
2011. márc. 22. 12:59
 31/98 anonim ***** válasza:
24%

Sejtettem hogy nem az az apuka,szerintem más lenne a helyzet ha édestesorol lenne szó.Valoszinü féltékenyek is.

Amúgy ne hagyd hogy a gyereked visszamerjen szolni hogy másfél éve meg ő enm laszik,ha valami nem tetszik neki ellehet huzni.Nem kell hogy komolyan is gondold de érezze azért hogy teneveled és hogy ki az úr a házban.

2011. márc. 22. 14:03
 32/98 anonim ***** válasza:
67%
Miért csak a gyereknek kell tekintettel lenni a szülőre? Ha valaki parancsolgatni meg főnökösködni akar vegyen magának kutyát, a gyerek az egy ember, ugyanúgy számít.
2011. márc. 22. 14:09
 33/98 anonim ***** válasza:
25%
mostantól kezdve ne érdekeljen ők mit akarnak a lányodnak mond meg hogy ő már egy felnőtt nő ha pénzt akar menjen dolgozni, a fiú meg ha be mer szólni hogy nem érdekli hogy a gyerek alszik akkor este óránként nyiss be hozzá és ébreszd fel,de mindezek előtt üljetek le mondd meg nekik hogy lehet hogy nem közös az apa,de az a férfi már nem szeret téged ez viszont igen és mit gondoltak egyáltalán?!a gyerek akkor is félig a testvérük ez tény nem kezelhetik idegenként és mivel baba ugyan honnan tudhatná ő azt mit tett velük?!mondd el nekik hogy mindegyiküket szeretd de nagyon,de így nem hogy a testvérükkel még egy idegen gyerekkel sem viselkedhetnének és elég idősek már ahhoz hogy ezt belássák,de ha ezek után erre képtelenek akkor mindent maguknak kell megszerezniük ők sem kapnak szeretet mindaddig amíg nem tanulják meg szeretni a testvérüket és az egy dolog hogy a tesót utálják de veled is törődhetnének hogy te mit érzel.Sajnos itt csak az érzelmi zsarolás fog menni(mint amikor az öcsém nem akart kitakarítani amikor jöttek a haverok mire én az összes szemetet és tányért az ágyára raktam hát nem levitte?:) )más szóval a szép szó nem használ pláne az ilyen önző rossz indulatú gyerekeknél
2011. márc. 22. 14:09
 34/98 anonim ***** válasza:
40%

Az összes értelmes hozzászólás le van pontozva, gondolom egy elkényeztetett, elkapatott, önhitt tinip*csa jóvoltából. A baj az, hogy a tényeken ez mit sem változtat.

Egy 19 éves lány igenis szeretni szokta a gyerekeket, még ha sajátot nem is akar, de a testvérét el tudja viselni anélkül, hogy üvöltözne vele, vagy megalázná az anyját, stb. Van néhány kivétel, olyanok is vannak, akik egyáltalán nem szeretik a babákat, de senki nem alacsonyodik le erre a bizonyos szintre, ha legalább átlagos intelligenciával rendelkezik.

Súlyos nevelési problémák húzódhatnak a háttérben. Az egész kialakult helyzetért nagyrészt az anya a felelős, hiszen a testvérek hozzáállása az eddigi nevelés hatására alakult ki.

Nem normális dolog, ami közöttetek folyik. Szerintem nincs semmi gond a korkülönbséggel, sem azzal, hogy másik apától van a kicsi, de a két idősebb gyereknél valamit nagyon rosszul csinált a szülő.. Hogy mondhat ilyet egy 17 éves, hogy undorító vagy? A tiszteletlenség, utálat csak úgy süt a mondatból. Mi okból lett ilyen a fiú? Biztos nem így született..

Szerintem el kell fogadnod, hogy a 3 gyerek talán soha nem fog testvérként gondolni egymásra, és a kedélyek is csak azután csillapodnak le, hogy ők elkerülnek otthonról. Ilyen elmérgesedett helyzetben én már nem tudom, mit lehetne tenni. A gyerekeid nem hülyék, hiába viszed őket tanácsadóhoz szerintem.. Nagyon is jól értik és felfogják, ami körülöttük történik. A személyiségüket - amilyenné nevelted őket, és ami eddig nem okozott problémát - viszont nem tudják megváltoztatni. A legtöbb, amit elérhettek vele, az annyi, hogy ezentúl magukban tartják a megjegyzéseiket, de szeretetre nem lehet kényszeríteni senkit.

2011. márc. 22. 14:15
 35/98 anonim ***** válasza:
40%
ma 14:05! Szégyellném, ha a gyermekem így gondolkodna. Ez az önzőség netovábbja. Sajnos a mai fiatalok között sokan azt hiszik, hogy körülöttük forog a világ. S ha kiderül, hogy mégsem akkor utálják a szüleiket, meg mindenki mást is aki ellentmond nekik. Azt hiszik, hogy a szülőnek kötelessége mindig az ő igényeiket kielégíteni és úgy élni, hogy az ne zavarja sarjadzó ifjúságukat.
2011. márc. 22. 14:15
 36/98 anonim ***** válasza:
67%

Szálljatok már le a magas lóról! Nincs jogotok ítélkezni, mikor semmit nem tudtok a történetről, csak feltételeztek butaságokat, és teljesen megértem a gyermekeiért aggódó anyukát, hogy nem is reagál ezekre az alpári dolgokra!

Nem azt kell írni, hogy milyen felelőtlen stb..., hiszen ha nem érdekelnék a gyermekei nyilván nem akarna megoldást találni a helyzetre. Ott van egy 1,5 éves baba, és két felnőtt. Most mit kéne csinálnia a kicsivel? Kidobni az ablakon, hogy a nagyok tudjanak tanulni, meg haverozni? Mert az ilyen baromságok amiket írtok rohadtul nem segít a helyzetén. Gratulálok a jövő nemzedékének!Pfff...

2011. márc. 22. 14:16
 37/98 anonim ***** válasza:
90%

Nézd!! Elég nehéz lehet két nagykamasz gyereknek felfogni azt ésszel, hogy mostantòl ez lesz, egyûtt élnek egy kisbabàval, akit ôk egyàltalàn nem akartak, sôt még csak nem is az édes testvérûk... Ahogy elképzelem mondjuk azt, hogy a pàrodat is bevonod a megbeszélélsbe, szerintem az csak olaj lesz a tûzre, biztosan ùgy fogjàk érezni, hogy ôket cserben hagytad, ott fog àllni kôzted és a két idôsebb gyereked kôzôtt egy vadidegen, akitôl még esetleg félnek is. Totàl megértem ôket, annak ellenére, hogy làttam ellepéldàt is.. Amikor én voltam nagykamasz 17-18, az akkori baràtomnak volt egy 5 hònapos kishuga, mondanom se kell, hogy nemegyszer nekûnk kellett vigyàznunk rà, nem mintha nem lehetett volna megoldani, de annyi idôsen nem arra vàgytunk, hogy babàra kelljen vigyàznunk... Mindegy, probléma nemvolt, de lehetett volna, ha nem vagyunk empatikusak... Azt is tudom, hogy neked is szôrnyû érzés lehet, hogy szûlôként végig kell azt nézned, ahogy a gyerekeid testvérekként utàlkoznak, de ebbe te nem szòlhatsz igazàn bele, vagy legalàbbis megvàltoztatni nem tudod.. én is azt tudom neked tanàcsolni, hogy ha lehet, ne sok dologba vond be ôket, csak amibe azelôtt is muszàj volt, mert az sem megoldàs, ha nekik nem kell semmit csinàlni. ùgymond azt a gyereket magadnak és a pàrodnak szûlted, a felelôsség is a tiétek, bàr a két màsik tesònak se àrtana lassanként baràtkozni a helyzettel, hogy ùj csalàdjuk van. Szerintem az egyetlen hosszùtàvù megoldàs az lehet, ha leûlsz kettôjûkkel, kisbaba és mostoha-apa nélkûl egy délutànra és kivesézitek az egészet, ahol mindketten, ôszintén gàtak nélkûl megnyìlhatnak és megfogalmazhatjàk a problémàjukat, hiszen csak akkor tudtok elôre lépni, ha kiderûl végre, hogy mi is a baj, mert most egyellôre csak a konzekvenciàkat tapasztalod, hogy utàljàk a kicsit. Na de miért? Ezt a legfontosabb kiderìteni!!

Szerintem ùgy lenne legegyszerûbb ezt felvezetni, ha mondjuk szòlsz nekik egy-két nappal elôtte, hogy mondjuk mindkettôjûk legyen otthon pl szombat délutàn, addig apuka elmehet sétàltatni, cukràszdàba, stb. Akkor a nagyobb gyerekeknek is lesz ideje felkészûlni, hogy most ùristen mà megint mit akar?? Azt fogjàk este kitàrgyalni abban az egy-két òràban, egyébként majdnem 100 hogy esténként errôl folyik a téma, hogy mennyire àtbaszottnak érzik magukat.. Szòval, ha adsz nekik egy kis idôt a beszélgetés elôtt, akkor izgatni fogja ôket, készûlhetnek ôk is , hogy mit is mondjanak, nem csak le vannak tàmadva... Aztàn a beszélgetés elején le kell szôgezni, hogy nem veszekedni akarsz, csak szimplàn megoldàst talàlni és ezt csakis egyûtt tudjàtok megoldani...

Nagyon nagyon remélem, hogy sikerûlni fog, ha ôk is megkapjàk a megfelelô figyelmet, talàn ôk is segìtôkészebbek lesznek, vagy jobban alkalmazkodnak...

Kitartàs, majd ìrd meg hogy alakult a dolog!

2011. márc. 22. 14:16
 38/98 anonim ***** válasza:
71%
Senkit sem kell kidobni az ablakon. Szerintem akkor dobj rájuk követ ha te tökéletes vagy és voltál tinikorodban és sosem mondtál csúnya dolgot esetleg meggondolatlanul. De az igenis elég csúnya dolog hogy egyesek mindent és mindenkit lenéznek és semminek tartanak a gyereknevelésen kivül (pl a tanulást is)...
2011. márc. 22. 14:23
 39/98 anonim ***** válasza:
71%
Én simán el tudom képzelni, hogy nem tudják kipihenni magukat a nagyobb gyerekek. Azért nem ugyanaz neked, aki egész nap otthon vagy a gyerekkel, mint nekik, akik korán kelnek, suliba mennek, órán oda kell figyelni, dolgozatot írnak, jól kell teljesíteni, délután még tanulni. Meg szerintem azt is érzik, hogy végre felnőttek, azt csinálhatnának, amit akarnak, haverokat áthívni, stb... és talán most vannak a legjobban korlátozva. Őszintén szólva és is ugyanígy viselkednék, mint ők. Szerintem ahogy tudnak, úgyis elköltöznek otthonról, nem is kell őket kirakni. Kicsit jobban meggondolhattad volna a gyerekvállalást.
2011. márc. 22. 14:30
 40/98 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem a két nagyobb gyerek hergeli egymást. Véd- és dacszövetséget kötöttek, és azért sem hajlandók befogadni a kicsit. Ha az egyik megenyhülne esetleg, ott a másik, aki nem engedi. Fogadni mernék, hogy a születése előtt, úgy kellett őket kergetni, hogy tanuljanak, most az a bajuk, hogy nem tudnak a kicsitől. Alvás helyett azelőtt inkább bulizni mentek volna, most azt sem tudnak a baba miatt. Ezek mondvacsinált problémák. Ne erőltesd a kapcsolatot köztük és a kicsi között, mondd nekik, hogy tegyenek úgy, mintha nem létezne és pont. Ha benő a fejük lágya, belátják, hogy disznóság, amit csinálnak. Önzők és buták, felnőttként biztosan szégyellik majd emiatt magukat.
2011. márc. 22. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!